Brose na skeneru - Odakle Zvezdi preti najveća opasnost?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 02.11.2017.
13:42
Izvor: Sportske.net

Kada pogledamo sastav aktuelnog nemačkog šampiona, stiče se utisak da će crveno-beli za treću pobedu u Evroligi morati junački da zapnu.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Iako je u Trinkijerijevoj legiji dosta novih igrača i ekipa je još u fazi upoznavanja i uigravanja, pogled na imena iziskuje respekt.

U poređenju sa prošlosezonskom, ekipa možda ne deluje tako jako, ali je veoma iskusna, naročito na spoljnim pozicijama. Nikos Zisis, Danijel Haket i Riki Hikman, igrači su koji dugo traju u Evroligi.

Trojica nosilaca igre iz prošle sezone Darius Miler i Danijel Tajs su otišli u NBA, Nikolo Meli u Fener, kao njihove zamene dovedeni su dugogodišnji kapiten Zvezde Luka Mitrović i Dorel Rajt, čovek koji je sezonu počeo u Igokei, a tokom karijere dva puta osvojio NBA prsten.

Pojačanja su stigla i iz komšiluka, iz Bajerna i Ulma - Brajs Tejlor i Augustin Rabit, od "starosedalaca" tu su pomenuti Zisis, Leon Radošević, osvajač zlatne medalje na poslednjem Evrobasketu Aleksej Nikolić, Maodo Lo i Luka Štajger.

Bamberg, kao i Zvezda, u prva četiri kola ima po dve pobede i poraza, na te četiri utakmice najbolji utisak su ostavili Radošević, Rabit, Haket i Hikman, dok je Rajt na debiju u prošlom kolu bio sjajan i pripadaju mu najveće zasluge za trijumf nad Baskonijom.

Zvezda je efikasnija, a zanimljivo je da su ekipe prmile isti broj koševa u prva četiri kola. Nemci imaju nešto bolje procente šuta i iz igre i sa linije penala, ali gube više lopti i dosta slabije ih kradu rivalu, za nijansu su tanji i u asistencijama i u skokovima.

Alimpjevićeva Zvezda deluje veoma potentno napadački, premda provejavaju "žute minute", defanzivno to nijeni blizu "radonjizmu", mada bi stvari trebalo da se poprave kada se Dangubić vrati u pogon.

Zbog svega pobrojanog i zbog domaćeg terena crveno-beli imaju ulogu blagog favorita, adut gostiju bi trebalo da bude duža klupa, a sa psihološke strane optimizam može da im ulije i pobeda na poslednjem gostovanju u Evroligi, u Malagi nad Unkahom u trećem kolu.

Valja dodati da je Brose izgubio poslednju utakmicu pred put u Beograd u nemačkoj Bundesligi, a da je Crvena zvezda preslišala skopski MZT u ABA ligi, kao i da su oba tima trijumfovala u prošlom kolu Evrolige. 

Utakmica počinje u 18h, igra se u beograddskoj Areni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 02.11.2017
16:27

Ma gazimo ih lagano! Gazimo onda miseve pa onda opet u el gazimo,u svakom slucaju samo gazimo.