BREJK! Podgoričani utišali ''Pionir''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.04.2018.
20:47
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo i dramatično već od starta finalne serije plej-ofa ABA lige!

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

U prvoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige, pred do poslednjeg mesta ispunjenim tribinama dvorane ''Aleksandar Nikolić'' Budućnost je kao gost savladala Zvezdu sa 80:76!

Tako je ekipa Aleksandra Džikića i treći put uzastopno ove sezone savladala crveno-bele u isto toliko odigranih mečeva!

Budućnost je bolje započela večerašnji susret, povela je sa 7:0 posle poena Zorana Nikolića, Gibsona i Dolmana i odmah stavila do znanja da se nije uplašila ni atmosfere u hali ''Aleksandar Nikolić'', niti protivnika na terenu.

Zvezdu je tokom prve četvrtine predvodio plejmejker Tejlor Ročesti, koji je za prvih deset minuta upisao sedam poena, ali je Budućnost u drugu deonicu ušla sa tri poena prednosti - 25:22.

Promenu u Zvezdinu igru unose Lesor i Enis početkom drugog kvartala, prvi je efektnom blokadom zaustavio Popovića, a drugi trojkom doneo prvo vođstvo Zvezdi od početka meča.

Nešto kasnije usledila je još jedna Enisova trojka i Zvezda se odvojila na ''plus pet'' - 32:27.

Posle Džikićevog tajm-auta, ekipa Budućnosti je polako počela da hvata svoj ritam igre, nije dozvolila domaćima da se još više odvoje, a do kraja poluvremena je Zvezdino vođstvo uspela da učini minimalnim - 38:37.
-
Uvodni minuti treće četvrtine pripali su Zvezdi koja je u tim trenucima stvorila svoju najubedljiviju prednost od starta utakmice - 47:39, posle poena Dobrića sa linije penala.

Ali, potom sledi serija Podgoričana od 9:0, preko Dolmana, Gibsona, Ivanovića i Gordića i Budućnost je ponovo uhvatila priključak.

Potpuna rezultatska neizvesnost potrajala je do poslednjih tridesetak sekundi treće četvrtine, a onda su ''sevnule'' dve trojke gostiju, prvo preko Popovića, pa Ivanovića i u završnu deonicu se ušlo vođstvom Budućnosti - 63:57.

Zvezda je bila prilično uzdrmana u tim trenucima što Podgoričani koriste nešto kasnije i trojkom Lendrija dolaze do ''plus deset'' - 71:61!

Ali, rano su gosti ušli u bonus u poslednjoj deonici, Zvezda je polako topila njihovu prednost i na tri minuta pre kraja, poenima Jankovića smanjuje na 75:72.

Usledio je tajm-aut Džikića, potom po jedan niskorišćen napad na obe strane, a onda Dolman poentira za ''plus pet'' - 77:72.

Tada trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević reaguje tajm-autom, ali Ročesti ne pogađa trojku, na drugoj strani Dobrić pravi peti faul, a Ivanović sa linije slobodnih bacanja oba puta precizan za 79:72.

Na minut do kraja, večeras indisponirani Feldin vraća nadu Zvezdi, Ivanović ne pogađa trojku za Budućnost, a Enis na 20 sekundi pre kraja smanjuje na 79:76.

Usledio je faul na Gordiću koji pogađa jedno slobodno bacanje za konačnih 80:76, pošto u poslednjem napadu Zvezde nisu bili precizni ni Ročesti, ni Feldin.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji Nikola Ivanović sa 20 i Nemanja Gordić sa 18 poena.

Zvezdu su predvodili Alen Omić sa 14 poena i Tejlor Ročesti sa 13 poena i 10 asistencija.

Finalna serija nastavlja se sutra na istom mestu, od 18 časova i 30 minuta.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

64 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Tuesday, 10.04.2018
10:23

A jel Savia vodio navijanje? Igrace kao sto je Camil ima na desetine po Srbiji i ne kostaju 600 000

avatar
Magija to smo mi
Tuesday, 10.04.2018
09:06

Ako czvdiva izgubi AB-u a na dobrom je putu da to i ostvari, imam osećaj da ćemo mi osvojiti prvenstvo i polako trasirati put prema tamo gde nam je i mesto

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 10.04.2018
07:52

I da se nadovezem na prethodni komentar.. nisam neko ko je general posle bitke ali Alimp je trebao dobiti otkaz (da je bilo adekvatne zamene ali nije) jos posle izgubljene utakmice sa Partizanom jer onda je bilo jasno da nije on za Zvezdu

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 10.04.2018
07:50

Inace mislim da necemo osvojiti ovo nazalost, trener je jako los iako je i ekipa gora nego prosle godine. Izgurati sezonu do kraja, ovom momentalno otkaz jer imao je priliku, nije se dokazao i vise se ne moze cekati

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 10.04.2018
07:48

Mnogo nesto novih navijaca Buducnosti ovde...

avatar
Koi si ti mene kralj
Tuesday, 10.04.2018
02:58

Samo dan izmedju prve i druge utakmice? Nema vremena ni trenera da smeniš?!

avatar
nemam pojma
Tuesday, 10.04.2018
01:38

Kad ste potpisali Bjelicu, Antića, Kešelja i Ročestija, sećate se, ni Davidovac nije bio u rosteru, nije bilo ni Enisa, Dobrić nije ni igrao ni za kašićicu, govorio sam vam da će u najznačajnijem periodu ovi vaši igrati najgore. I masovno ste me častili sa prstom na dole, sa komentarima da stvarno pojma nemam. Danas ih sve sami pljujete. I Alempija jadnog najviše, a nije on kriv da je tu gde je, već onaj ko ga je tu postavio.

avatar
nemam pojma
Tuesday, 10.04.2018
01:32

PSSST!!!! Bravo Džile, zgazi ih!!!

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 10.04.2018
00:06

Mario 98,, ajde oladi malo, niko se nije sakrio, gube i mnogo veci timovi od Zvezde, gde je tvoj Partizan reci mi, eto mi barem imamo jos neku nadu da mozda i dobijemo, mada iskreno, nesto ne stima dugoooo, ali, nije smak sveta ni ako ne igramo Euroligu, ali zaista mi je zao, ako smo planirali da zrtvujemo ovu godinu, barem da smo trenera ili nekog igraca dobili, a mi ni to ni ono drugo, Dzikic, je mnogo dobar i iskusan trener, Alimpije je mlad, ali iskreno ocekivao sam da takmicenje u Evrolige bas doneti neku zrelost, ipak, glavu gore, pa i ako ne igramo euroligu iduce godine. Veruj mi, Zvezda stvarno treba stvarno da podbaci debelo d aizgubi tri utakmice od Bud, ne zato sto smo mi mnogo bolji od njih, nego imam utisak da Buducnost ne veruje u sebe, i to ce da ga kosta, pozdrav od Zvezdasa, nadam se tituli, a iduce godine bihe zeleo da imamo u finale Partizan i Zvezdu, cisto zbog Srbije.

avatar
chino20
Monday, 09.04.2018
22:46

Ljudi, Milu su izbori u nedjelju, hoce covjek u petak da zavrsi sa zvezdom, da se ne odlaze to :))))

avatar
deki trbic
Monday, 09.04.2018
22:39

gde je moj drug NEMANJA VIDIC da kaze kako je ovo totalno nebitna utakmica i da ih je zvezda pustila da pobede ? realno ja sam govorio i pisao da je zvezda losa ove sezone i da ne moze da uzme ABA ligu , los trener losi igraci, pa vreme je da se limenka baci, a ko ce to da uradi nego DZIKIC GROBAR!!!

avatar
NemanjaViidiic No1
Monday, 09.04.2018
23:01

Kazi?pobede sastavni deo igre,ako je tebi jedino zadovoljstvo da Zvezda izgubi,mnogo ces da se radujes,ali juce

avatar
deki trbic
Tuesday, 10.04.2018
15:54

pa sada je pobeda sastavni deo igre, a da ste pobedili ali niste onda bi rekao sigurna i ocekivana pobeda a ? ali neeeee

avatar
indija durot
Tuesday, 10.04.2018
11:34

druze batali ih..vidis da su srecniji kad zvezda izgubi nego kad partizan pobedi..mada partizana vec dugo nigde nema pa oprosti im bar iz sazaljenja a i ljudski je prastati..

avatar
NemanjaViidiic No1
Monday, 09.04.2018
23:02

dzikic je pociscen kad je bio kod vas,ali kad nemas vise za koga da navijas moras sve klubove protiv kojih igramo da podrzavas,tuzna sudbina

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 09.04.2018
22:38

Treba reci da je Buducnost sutirala 30% za 3. Jel i dalje ima osoba koje podrzavaju ovu karikaturu na klupi? Verovatno i dalje vidite taj napredak kojeg niko ne vidi? Bravo Alimpije,mislim da je tezak raspored i putovanje uzrok poraza?

avatar
sef9
Monday, 09.04.2018
22:36

kakvo sudjenje idi begaj bre nemate pojma o pojmu osim rocestija zvezda nema igraca koi moze da resi utakmicu to je nasa realnost ovo ostalo sve neki prosek svi igraju toplo hladno nista specijalno iskreno najvise sam ocekivo od enisa da ce eksplodirati al ni od njega nista a ni trener nije nis posebno

avatar
srb
Monday, 09.04.2018
22:29

Ovu ekipu ako ne krene sut za tri poena oni su ispod proseka. Nema izgradjenog napada ili je retkost. A sta tek reci o pojedinim igracima kao sto je milko bjelica, covek ti jednostavno zgadi zivot kad ga gledas kako sve upropastava, covek svetski rekorder po promasaju cistih polaganja. od 50 utakmica u sezoni on odigra 3 na nivou svoje plate. Druga stvar su centri i njihova slobodna bacanja, gde smo mi ispod svakog nivoa za evroligasku ekipu. Prosek mora biti minumum 70% a kod nasih centara neretko i 20%, sto je u dosta slucajeva odlucilo i pobednika, kao veceras. I nije mi jasno zasto Keselj ne dobija ni minuta na parketu, pored ovakvog bjelice i Feldina veceras retko da bi neko mogao losije da odigra. Ova ekipa Buducnosti je ozbiljan tim i zasluzeno ce uzeti titulu, imaju ujednacen roster i 10 kvalitetnih igraca. Dok Zvezda ima samo jednog igraca koji je uvek na nivou ili je blizu toga a to je Rocesti, svi ostali idu od sjaja do ocaja, osim bjelice, on je ocajan u svakoj utakmici i kad postigne 15+ poena. Alimpijevic je tek prica za sebe, covek nema veze o zivotu, strucnjak je samo za dobijanje tehnickih gresaka da im tako joj vise odmogne.

avatar
Tuesday, 10.04.2018
09:38

Vrhunski komentar!

avatar
Goran_Ilic
Monday, 09.04.2018
22:25

Sta tu reci,ocekivano,peglaju nasu koledz grupu Alimpijevic gde god nas dohvate.Spremamo se za loptanje u evrokupu,valjda odatle ne moze da se ispadne.

avatar
pepyslav
Monday, 09.04.2018
22:08

Rochestie jedini dobro odigrao, mozda i Omic, Jankovic ono sto je pogodio, ponistio u odbrani....Feldina ocigledno ne interesuje ekipa, iskreno sumnjam i koliko trenira s obzirom na igru, a Bjelica isto katastrofa, mada je i trener kriv sto ga nije vise koristio u igri pod kosem...ono kako se igralo u zadnjoj cetvrtini, trebalo je da se forsira kroz ceo mec, jer Buducnost ima veoma trome i slabe centre, narocito krilne....uz naravno pogadjanje bacanja....a na istu akciju prakticno Budicnost dala 40-ak poena, izvlacenje centra na picku i preuzimanje, i lagani kosevi bekova na ulaz ili faul, i po neka trojka....sve kad se sabere, poraz trenera najvise, jer postoje greske u svim segmentima igre, narocito odbrani....Jednostavno, Buducnost koristi ono sto ima, dok Zvezda ne ume...

avatar
NemanjaViidiic No1
Monday, 09.04.2018
21:38

Silazna putanja?bravo sudija +8 izmisljas faulove,tehnicke itd,ali ne brini dzabe ce vam i to biti

avatar
Grobar977
Monday, 09.04.2018
23:00

Ajde bre nije te sramota, koje crno suđenje niste znali ništa. Cista silazna putanja, to što nisi gledao snimak ove situacije znači da si površan i da ne želiš da priznas da te je ova ekipa TRI PUTA POBEDILA DAKLE 3:0. Nema više evrolige, sto ste igrali igrali ste. A i realno nije ovo za vas.

avatar
NemanjaViidiic No1
Tuesday, 10.04.2018
00:30

Molim?sve novine prenele svi koji iole znaju o kosarci znaju da nema ni s od silazne putanje,ali vi znamo,znamo vase komentare,gde ste vi?gde jet voj klub?tvoj zivot?za koga navijas za sve nase protivnike?ne brini,tu je evroliga za nas i sledece godine,vise pobeda od vas za 5 puta manje vremena,toliko nije za nas,a vi,vi je necete videti narednih 30 godina ni to ne brini

avatar
zg partizan igokea
Monday, 09.04.2018
21:06

Kriminalno sudjenje. Za nijansu smo bolji, ali protiv ovoga moramo biti za klasu bolji.

avatar
petar000
Monday, 09.04.2018
21:30

Jeste, jeste... Kriminalno... Problem je sto vi ove sezone ni na jednoj utakmici medjusobnoj niste pokazali da ste bolji od Buducnosti (ni za klasu, ni za nijansu), sve ostalo je sporedno. Po meni jeste bolji, ali nekako ne vidim to na terenu. I moze vam se desiti da tako i toliko bolji budete pometlani. Ja ne verujem u to, ali kako izgledate protiv njih, to je vrlo realna opcija. Bez obzira kakvo misljenje imas ti o sudjenju koje je veceras bilo sasvim pristojno. Pa ne moze sudija da vam oprosti faul kad ga ocigledno napravite. Kaze, bila je jedna situacija gde je svirao pogresno protiv vas, ali je bila jedna i na drugoj strani, sve ostalo je sasvim ok. Nemoj da places, nego budi musko i cestitaj. Ne cini te mangupom ta seljacka provokacija u imenu. Na drugi se nacin to dokazuje, a ne cmizdrenjem odmah-pokrali nas. Sta i da jesu? Pre dve sezone su sudije protiv vas osakatile Cedevitu na prvoj u BG (znaci ukrali su im bukvalno dobijenu utakmicu), pa nikom nista. A vi zbog jedne greskice odmah u plac.

avatar
paok
Tuesday, 10.04.2018
06:17

Bolji za nijansu a izgubili sve tri utakmice, kako to. A da, sudije.

avatar
Goran_Ilic
Monday, 09.04.2018
22:26

Ma bolji smo,ali u bocanju mozda,ovu sezonu ce prekriti snegovi ruzmarin i shash.

avatar
NemanjaViidiic No1
Monday, 09.04.2018
21:42

Samo reci da li te je sramota za ovo?protiv mornara su nas urnisali,sada silaznu putanju svira videlo nije,+8 izmislja faulove i tehnicke svaki pogled faul,nama ciste kontakte ne svira,imas li obraza za ovakav komentar?

avatar
Jelena Renovcevic
Monday, 09.04.2018
21:36

Videli od vas.

avatar
Mario98
Monday, 09.04.2018
21:03

E Dzikicu majistoreeeeee!A citao sam komentare 20+ za Zvezdu , gde ste se sad sakrili ? A misevi? nIskreno sutra ocekujem 1-1 , ali u PG Zvezda nema sta da trazi!

avatar
zg partizan igokea
Monday, 09.04.2018
21:08

Ko se sakrio? +9 za Zvezdu, pa sviraju dva nepostojeca faula, nepostojecu tehnicku gresku i poklon kos (lopta u uzlaznoj putanji), da bi posle 1min bilo nereseno. Lopovi ne biraju sredstva.

avatar
Goran_Ilic
Monday, 09.04.2018
22:28

Tako je brate,3 puta smo gubili od njih i 3 puta nas sve sudije pokradose,zakucavaju daju trojke,sve sudije :D, eee muko moja.

avatar
Goran_Ilic
Monday, 09.04.2018
22:27

Ko se sakrio i koja budala je ocekivala 20+,meni je ovo samo kulminacija nase sezone mucene.

avatar
crveno beli
Monday, 09.04.2018
21:01

Zvezda je ove sezona jedna divlja ekipa cija se igra zasniva samo na sutu za tri poena i naravno ekipa koju vodi neznalica.

avatar
Goran_Ilic
Monday, 09.04.2018
22:28
avatar
Vanja Grubač
Monday, 09.04.2018
21:01

Jel se čula himna EL?

avatar
zg partizan igokea
Monday, 09.04.2018
21:09

Danas nismo igrali EL ligu... Aahhhh da, ti vec jedno vreme ne pratis EL...

avatar
deki trbic
Monday, 09.04.2018
22:40

nece ni zcezda cuti himnu EL dugo vremena.

avatar
MOE28
Monday, 09.04.2018
22:21
avatar
Patrick Bateman
Monday, 09.04.2018
21:49

Vi ste i zaboravili taj zvuk a vise ga necete ni cuti. Uzivaj u neuspehu drugog tima kad ne mozes u uspehu svog.

avatar
Samo Buducnost
Monday, 09.04.2018
20:58

Dobiću masu minusa na komentar, ali neka. Budućnost je potpuno zasluženo slavila noćas. Vjerovatno ćete se žaliti na suđenje, kao i skoro uvijek kad se žali neko ko je poražen. Ali, opet ponavljam - potpuno zaslužena pobjeda. Dva najbolja tima u finalu, definitivno. I ništa nije gotovo, ni približno. Ovaj brejk suštinski ne predstavlja nikakvu prednost. Samo da uživamo u domaćoj košarci, jer i te kako ima šta da se vidi! Idemo dalje!

avatar
zg partizan igokea
Monday, 09.04.2018
21:17

Retko kulturan komentar, pa cu ti odgovoriti. Buducnost bi zasluzeno pobedila da vas sudije nisu povukle u 3. cetvrtini kada smo bili na +9. Ovako, mozemo da nagadjamo sta bi bilo....

avatar
Samo Buducnost
Tuesday, 10.04.2018
00:15

Hvala ti, ali opet da ponovim - onom ko izgubi skoro uvijek su krive sudije. Baš sam realno pokušao da sagledam sve, kao i uvijek. Bila je silazna putanja kod Gibsonovog polaganja. Bilo je nekih možda malo čudnih odluka i sa jedne i sa druge strane, ali ništa što bi promijenilo tok meča. Tako je i na drugoj strani bio onaj faul Nikolića nad Omićem, a nije ga ni dodirnuo. I takvih faulova, 'nefaulova', kompenzacija uvijek ima. Tako će i velikom dijelu navijača Budućnosti biti krive sudije ako izgubimo u Podgorici. Ali to je sport. O tome je više i dosadno raspravljati. Igrala se košarka noćas, pobijedio je bolji tim. Čujemo se sjutra.

avatar
ViniciusJR
Monday, 09.04.2018
23:49

Odmori malo sa jednom istom situacijom...da je bilo 10 takvih situacija, pa kazes sudije pokrale, ali ako dozvolis da te jedna takva sj*** onda treba da se zapitas kakav karakter ima ta ekipa, i da li uopste zasluzuje da pobijedi. Buducnost prije svega pametnija, to im je i donijelo pobjedu.

avatar
Goran_Ilic
Monday, 09.04.2018
22:30

Ja cestitam na pobedi,ipak izgledate ozbiljnije od nas,sto peva Cane party -Mi smo jedna velika hipnotisana gomila- ove sezone.

avatar
Čeki
Monday, 09.04.2018
20:56

Bravo Alimpije, bravo. I da uzmes ABA sad (sto je tesko) treba ti dati otkaz zbog igre koju pruzamo i nikakvog napretka. Mislio sam ucices, naucices nesto, ali ne. Nisi ti trener za ovaj nivo, makar dok ne naucis neke stvari.

avatar
Marko RM-CZ
Monday, 09.04.2018
20:54

Bjelica ocajan, Davidovac isto.. Jankovic Omic i Rocesti jedini dobri, Alimpijevic u trecoj trebao nesto promjeniti a ne cekati da stignu, i da napomenem par olako dosudjenih faulova u trecoj cetvrtini

avatar
petar000
Monday, 09.04.2018
21:09

Bilo je par olakih i na drugoj strani. Inace, ja ne znam zasto Zvezdini igraci imaju potrebu da se na utakmicama ABA lige podvlace u noge igracu koji sutira (stalno to rade Lazic i Dobric, Dangubic isto, a sada su poceli i Feldin i Omic). Jedini sumnjiv faul je faul Bjelice nad Nikolicem, ostalo cisto kao suza. Ali posle tog faula za Buducnost na drugoj strani je dat faul Omicu od Nikolica koji tek nema blage veze sa zivotom. Znaci dobio je faul bukvalno bez kontakta. I pored poraza Zvezda je ogroman favorit jos uvek. U sustini Buducnost pre moze da se nada da dobije utakmicu sutra nego dve uzastopne u Podgorici.

avatar
Damir85
Monday, 09.04.2018
20:52

Cestitke Alimpijevicu i onome ko ga je doveo na upropascavanju svega sto je ucinjeno proteklih godina. Svaka vam cast na ovoj sezoni! Ovo je komicno. Kako smo veceras igrali... I forsiraj brate Feldina kad mu ne ide. Forsirajte sut za tri. Ko jos bre menja i trenera i ceo tim... Eej, da ste ostavili temelj - Radonjica. Svaka vam cast... Nemam reci...

avatar
Monday, 09.04.2018
20:50

Bjelica nastavlja da dominira. Igramo neozbiljnu košarku. Sve se svodi na trojke. Nema nerviranja, sutra će nas još lakše dobiti. Ova sezona je promašena pre svega na pozicijama trenera i 4-ke. Milko je kriminalan ove sezone.

avatar
Mario Žile Stajić
Monday, 09.04.2018
20:54

Milko je kriminalan od kad se rodio.

avatar
Consigliere 1927
Monday, 09.04.2018
20:54

Slazem se u potpunosti. Nemamo trenera i moze se reci cetvorku, a kvalitet da osvojimo ovo svakako da imamo. Trebace nam dosta srece u ovoj borbi za EL po meni.