Bravo, devojke! Tokio nikad bliži!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.02.2020.
18:56
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, ako do kraja kvalifikacionog turnira ne bude nekih neverovatnih rezultata.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Izabranice Marine Maljković večeras su u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'' savladale selekciju Nigerije sa 70:64 i praktično ostvarile željeni cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, iako je kvalifikacioni turnir u Beogradu tek na polovini.

Podsetimo, u prvom kolu Srbija je očekivano poražena od Amerikanki sa 88:69, ali našem timu je najvažniji bio duel sa Nigerijom, dok pobeda nad objektivno slabijim Mozambikom u poslednjem kolu ne bi smela da dođe u pitanje.

Reprezentativke Srbije su tokom prvog poluvremena stekle desetak poena prednosti, na odmor se otišlo sa ''plus 9'' u korist našeg tima - 43:34, a ta razlika je u finišu treće četvrtine dostigla i petnaest poena prednosti - 59:44.

Tada, međutim, dolazi do krize u igri reprezentacije Srbije, Nigerijke prave seriju 9:0 i prilaze na 59:53 početkom poslednjeg kvartala.

Posle tajm-auta Marine Maljković, Srbija ponovo odlazi na dvocifrenu prednost, bilo je 66:53, ali onda sledi nova serija Nigerije od 9:0 i na ulasku u poslednji minut razlika je bila samo četiri poena u korist našeg tima - 66:62.

Ipak, Ana Dabović pogađa oba slobodna bacanja na 20 sekundi do kraja, Srbija je povela sa 68:62 i više nije bilo dileme oko pobednika ovog meča.

Sonja Vasić je sa 20 poena i sedam skokova bila najefikasnija u našem timu, kapiten Jelena Bruks je meč završila sa 17 poena, pet asistencija i četiri skoka, a dvocifrena je bila i Ana Dabović sa 11 postignutih poena.

Nigeriju su predvodile Kalu sa 20 i Amukamara sa 15 poena.

Večeras se u našoj grupi sastaju SAD i Mozambik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke