"Bradonja" prejak i u Bogdanovoj partiji sezone, Vučević i Dragić u mrtvoj trci...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 31.03.2019.
09:14
Izvor: Sportske.net

Srbin odigrao odličan meč u Teksasu, ali se protiv MVP-ija ne može. Komšije sa Floride ne odustaju, Bobi malo na terenu, ruki mu "ukrao" minute...

Beta/AP Photo/Howard Simmons
Beta/AP Photo/Howard Simmons

Povezane vesti

Harden nije imao milosti za Kingse, ubacio je 50 poena, imao 11 skokova i 10 asistencija, ovo je 42. tripl dabl u karijeri za "Bradonju", treća utakmica u poslednjih šest u kojoj je dao 50+ poena.

Kao mašina, sipao je trojke i postao deveti igrač u istoriji NBA koji je pogodio 2000 šuteva za tri poena. Kingsi su se držali, a onda se Harden vratio sedam minuta pre kraja, usledila je serija 10:2 u kojoj je MVP iz prošle sezone postigao sve poena za Teksašane. I tu je bio kraj nade za Kingse u čijim redovima je Bogdanović bio odličan sa 24 poena, imao je 9 skokova i 8 asistencija, flertovao sa tripl dablom.

Bjelica nije bio na parketu, zbog bolesti.

Na Istoku D'Anđelo Rasel je odigrao simultanku protiv Bostona u trećoj četvrtini. Sjajni bek Netsa je ubacio 20 od 29 poena u trećem periodu u kome jr tim iz Bruklina stigao do odlučujuće prednosti. Ovo je zaista važna pobeda za Netse koji su se vratili sa turneje na kojoj su izgubili pet od sedam mečeva. Boston je odmarao Irvinga, na sreću ostaju četvrti jer je i Indijana izgubila kod kuće. Veoma važan trijumf u Indijanapolisu napravio je Orlando koji u stopu sledi Majami. Aron Gordon je ubacio 23 poena, Vučević 19, šutirali su preko 50%, kasne pola koraka za Majamijem.

Komšije nisu propustile zicer u Njujorku, Hit je savladao očajne Nikse, Duion Vejters odličan sa 28 poena, Dragić je loše šutirao, kao da se ispraznio protiv Dončića i Dalasa, završio je sa 10 poena, ali imao i 10 asistencija.

Detroit je dobrom odbranom srušio Portland. Dramond je ubacio 22 poena, imao 19 skokova, meč je poslužio i za obeležavanje tri decenije od titule "Loših momaka", u tu svrhu je Ajseja Tomas, vođa te šampionske generacije održao govor. Blejzersi sada zaostaju pola koraka za trećeplasiranim Hjustonom na Zapadu.

Toronto je dobio bez Leonarda i Siakama u Čikagu, Ibaka je brojao do 23, pokupio je i 12 loptu, Van Flit takođe postigao 23 poena, jasno, Čikago se sprema za kraj sezone. Najbolji kod Bulsa bivši igrač Mege, Luvavu-Kabaro sa 18 poena, 10 skokova. Bulsi sa drugom postavom, bez Lavina, Dana, Markanena, Ota Portera Džuniora, Kartera Džuniora, jasno nije predstavljao težak posao za drugoplasirani tim Istoka.

Trećeplasirana Filadelfija dobila je u Minesoti, Simons se vratio sa 20 poena i 11 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl. Iako nije bilo Embida, samo sedam minuta za Bobija Marjanovića, 6 poena i skok, odlično je na mestu centra igra Bolden, ruki sa UKLA, inače Australijanac je odigrao meč karijere, 19 poena, 8 skokova.

I na kraju, opet poraz Sansa, nikako da stignu do 18. pobede u šampionatu, Buker je ubacio 48 poena, nastavio strašnu seriju, ali je to slaba uteha. Valančunas je kod Memfisa dao 34 poena, imao 20 skokova, Konli ubacio 33 poena, nezaustavljivi tandem je rešio pitanje pobednika. Doduše, Feniksu su se dogodile sve vrste pehova, Ajton se povredio pri kraju treće četvrtine, rezervni centar Holms nije bio na raspolaganju Kokoškovu. "Grizliji" su to obilato iskoristili, Litvanac je ubacio 14 poena u poslednjoj četvrtini, tim ga je hranio loptama, Bender nije mogao da mu parira, pa je pobeda otišla za Tenesi.

U prvom meču dana, Klipersi su očekivano dobili Kavse.

LA Klipers - Klivlend 132:108
Hjuston - Sakramento 119:108
Bruklin - Boston 110:96
Feniks - Memfis 115:120
Minesota - Filadelfija 109:118
Čikago - Toronto 101:124
Njujork - Majami 92:100
Indijana - Orlando 116:121
Detroit - Portland 99:90

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke