"Bradonja" Harden porušio rekorde u istoriji Lejkersa, Bobiju ovacije i "duboko zamrzavanje", Kokoškov preslišao Luku!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 14.12.2018.
09:00
Izvor: Sportske.net

Harden krenuo od 50 poena, ali to nije sve, ušao u istoriju igre, ali i Lejkersa. Klipsi se loše proveli u Teksasu, Vučević sjajan i u Meksiku, Sansi specijalista za Mavse...

EPA-EFE/MONICA M. DAVEY
EPA-EFE/MONICA M. DAVEY

Povezane vesti

Previše dobar, tako bi se u par reči moglo opisati ono što je Džejms Harden noćas napravio Lebronu i Lejkersima. "Bradonja" je ubacio 50 poena, uz tripl dabl, imao je 11 asistencija i 10 skokova.

U finišu je odmorio par minuta, sam zatražio da izađe, na opšte iznenađenje, jer to nikada ne radi, zatim se vratio, ubacio još 11 poena i dotukao rivala.

Na drugoj strani Lebron 29 poena, bio je nezadovoljan činjenicom da je Harden izveo 19 bacanja, promašuio samo jedno.

"Ionako nas je ubijao, može da pogodi odakle hoćeš, mi smo mu olakšali lakim poenima iz slobodnih bacanja", rekao je iznervirani Džejms čiji tim je izgubio nakon dve pobede. Ovoga puta za razliku od početka sezone nije bilo tuče, Kris Pol je bio na terenu, Rondo je i dalje povređen, mada je bilo nekoliko tehničkih grešaka, isključen je Nene.

Ovo je 37. tripl-dabl Hardena u karijeri, ali četvrti sa 50 poena, po čemu je najbolji u istoriji. Uz to, "Bradonja" je jedini igrač u istoriji košarke koji je, uz Vilta Čembrlena postigao više od jednom, 50 poena protiv Lejkersa. Prošle godine im je ubacio 51, mada su tada imali mnogo slabiji tim.

Brodolom Klipsa u Teksasu, zaleđeni su na -38, San Antonio je odigrao jednu od najboljih partija sezone, u drugom poluvremenu su spustili Kliperse na 30 poena. Srbi neprimetni, Teo bez poena, sa četiri promašaja i 3 asistencije za oko 12 minuta, Bobi je protiv bivšeg kluba bio na parketu samo osam i po, ubacio je par poena, imao tri skoka.

Naravno, Bobi je dočekan ovacijama, ali na terenu je San Antonio stegao odbranu, bude se, dobili su četiri meča kod kuće, još jednom su spustili protivnika ispod 100 poena.

Rudi Gej je postigao 21 poen, DeRozan 14,  San Antonio je šutirao blizu 60%, pa i da su igrali bolje gosti ne bi ni prišli, kako je priznao Dok Rivers nakon meča.

Nikola Vučević je odigrao u svom stilu 26 poena, 10 skokova, dovoljno za pobedu protiv Čikaga, Orlando je bio pod imperativom, boljeg rivala nisu mogli da imaju. Igrali se u Meksiju, publika je bla na strani Čikaga, oni su po istraživanjima drugi najomiljeniji tim u ovoj zemlji, posle Lejkersa. Bilo je 20 000 ljudi, ali na kraju iako se Čikago držao i izjednačio u finišu, Vučević je pogodio šut za novo vođstvo, u penal završnici Di Džej Ogastin je pogodio četiri bacanja i priveo meč kraju.

Orlando ostaje u Meksiku, igraju protiv Jute u subotu.

Feniks je stigao do pete pobede u sezoni, slavili su protiv Dalasa, Kokoškov se radovao protiv svog pulena iz Slovenije, Luke Dončića. Sjajni bek je ubacio 13 poena, imao 5 skokova i 6 asistencija, ali bez efekta, Mavsi su spušteni ispod 90 poena, trojke su šutirali mizernih 15%, promašili su 11 bacanja, napravili 23 greške, košmarna noć, zaista.

Novicki je odigrao prvi meč u svojoj 21. sezoni u ligi, on je igrač koji je najviše sezona proveo u jednom klubu u istoriji košarke.

Sansi su neka vrsta specijaliste za Dalas, tukli su ih sedam puta u nizu, dva puta ove sezone. Veteran Kroford je dao 17 poena, Džoš Džekson dodao 14 za Feniks, Ti Džej Voren dodao 30 i za svoju igru odao priznanje srpskom treneru.

Feniks - Dalas 99:89
Orlando - Čikago 97:91
San Antonio - LA Klipers 125:87
Hjuston - LA Lejkers 126:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke