"Bradonja" dominira, Siksersi nikad gori, buđenje Kevina Lova!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 30.11.2014.
09:23
Izvor: Sportske.net

Još jedna velika pobeda Hardena koji nosi Hjuston na leđima u odsustvu "Supermena". Filadelfija postavila crni rekord franšize, sada jure najgori start u istoriji NBA. Klivlendu treća pobeda u nizu, Kevin Lov podsetio na dane iz Minesote.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Bez trojice startera, Hjuston se okrenuo svom "Bradonji". Harden je odigrao novu simultanku, ubacio Milvokiju 34 poena. Imao je pomoć od Džejsona Terija, veterana koji je izbio u prvi plan posle povreda Beverlija i mladog Kanana u prethodnim nedeljama. Teri koga svi pamtimo iz velikih dana Dalasa je iz Netsa trejdovan u Kingse, ali nikada nije zaigrao za Sakramento zbog rehabilitacije povređenog kolena. Sada je Teksasu, podsetio je da nije za staro gvožđe, ubacio 18 poena i imao 6 skokova, 5 asistencija.

Klipersi nastavljaju sa odličnim partijama na turnejui, zatvorili su šetnju sedmom pobedom u osam mečeva, noćas u Juti. Grifin je ubacio 28 poena, Pol dodao 17, i 10 asistencija, jedini poraz doživljen je na gostovanju u Memfisu. Prešli su oko 10 000 kilometara, ali nisu delovali umorno. Ovo je inače 12. pobeda u nizu Klipersa protiv Jute, šutirali su 56%, jasno pobeda nije nijednog trenutka došla u pitanje. Gordon Hejvard je kod domaćina ubacio 30 poena.

U velikoj krizi je Šarlot, u Džordžiji su izgubili deveti put u nizu. Dali su samo 75 poena, ovako loš start niko nije očekivao. Trener Houksa, Majk Budenholcer ovoga puta nema razlog da kritikuje odbranu, spustili su rivala na 75 poena. Pero Antić nije ulazio u igru, najefikasniji Milsap sa 18 poena.

Konačno smo videli pravog Kevina Lova. Ima manje lopti jasno nego u Minesoti, ali je podsetio šta može u pobedi Klivlenda nad Indijanom. Ubacio je 28 poena i imao 10 skokova u utakmici u kojoj su Kavsi stigli do treće pobede u nizu nakon loše serije. Lov ove sezone u novom klubu ubacuje 16 poena u proseku, videćemo da li je ovo najava boljih dana. Pejsersi su se držali čitavo poluvreme, iako je domaćin bio na +19 u prvom periodu. Ipak, osim oporavljenog Dejvida Vesta nisu imali previše raspoloženih igrača.

Status favorita je opravdao i Dalas. Mavsi su lako izašli na kraj sa Filadelfijom, koja sada ima najgori start, 0-16 u istoriji franšize, a na par koraka je od apsolutno najgoreg rezultata u istoriji NBA košarke. Dalas nije blistao ali su uz 20 poena i 13 skokova Čendlera slavili protiv tima koji će zaista ući u galeriju srama. Inače Filadelfija iz 1972. koja je izgubila 15 u nizu je na kraju imala devet pobeda, dugo je stajao taj crni rekord, dok ga pre par sezona nije srušio Šarlot. Pomenimo i Majkl Karter Vilijamsa jedinu svetlu tačku Siksersa koji je sinoć napravio tripl dabl 18 poena, 16 asistencija i 10 skokova.

Inače da bi pretekli najgore od najgorih u Netse iz 2009. Siksersi treba da izgube naredna tri meča, od San Antonija, zatim na gostovanju u Minesoti i narednog petka kod kuće od Oklahome.

Pelikansi su osetil i"poljski čekić" po glavi, Marsin Gortat je odigrao sjajan meč 24 poena, 13 skokova, Vašington je savladao Nju Orleans u čijim redovima je Entoni Dejvis ubacio 30 poena i imao 13 skokova.

Vizardsi su prekinuli mini seriju poraza, gubili su samo jednom na meču, ali u finišu kada je Dejvis doveo Nju Orleans do prednosti. Ipak finiš je pripao domaćinu, Pol Pirs je postigao uzastopnih pet poena, na kraju je Tajrek Evans dve sekunde pre kraja promašio produžetak.

Rezultati:

Vašington - Nju Orleans 83:80
Filadelfija - Dalas 103:110
Klivlend - Indijana 109:97
Atlanta - Šarlot 105:75
Juta - Klipersi 96:112
Milvoki - Hjuston 103:117

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke