"Brada" ubacio u brzinu, Simons opet pogodio trojku, Gudurić se popravlja...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 08.12.2019.
09:34
Izvor: Sportske.net

Harden promašivao pa dobio utakmicu. Druga trojka u karijeri za Bena Simonsa, nešto bolja partija Marka Gudurića i veća minutaža.

EPA-EFE/AARON M. SPRECHER
EPA-EFE/AARON M. SPRECHER

Povezane vesti

Juta nije imala težak posao protiv Memfisa, odigrali su odličnu drugu četvrtinu, to je odbrana kojoj teže. Prinudili su "Grizlije" na seriju grešaka, praktično posle toga gosti nisu uspeli da se vrate u meč. Predvodio ih je Donovan Mičel sa 22 poena, Gobert i Džef Grin su dali po 19.

Na drugoj strani Džaren Džekson Džunior je brojao do 26, Gudurić bolji nego u prethodnim mečevima, imao je i veću minutažu, 8 poena, 5 skokova, 2 asistencije.

Hjuston je dobio Sanse, Harden je promašivao tri četvrtine, a onda u poslednjoj dao 18 od ukupno 34 poena i prelomio meč u finišu. Bilo je nerešeno sedam minuta pre kraja, a onda je serija "Bradinih" poena, čak 13 za Hjuston bila previše za goste. Vestbruk je napravio šesti tripl-dabl u sezoni, treći u nizu, 24 poena, 14 skokova i 11 asistencija. Na drugoj strani Buker je vodi o tim sa 35 poena, Feniks se dobro držao, imao priključak do samog kraja, ali su, realno, Roketsi mnogo kvalitetniji tim.

Niksi su promenili trenera, ne i navike. Izgubili su deveti put u nizu, ali su imali šansu, u poslednjoj sekundi je Rendl promašio bacanje za produžetak. Delovali su ipak, bolje i borbenije protiv Indijane, po novim privremenim trenerom Majkom Milerom. On je zamenio Fizdejla, posle očajnog skora na startu, 4 od 18.

Kod Indijane, po običaju, Ti-Džej Voren 25 poena, Sabonis 19, uz 15 skokova, Pejserima je pobeda bila preko potrebna, nakon poraza u Detroit.

Ben Simons je pogodio drugu trojku u karijeri, postigao i 34 poena, najviše od kada igra u NBA, Filadelfiji nije bilo teško da savlada slabi Klivlend, Kavsi su izgubili 15 od 16 mečeva. Siksersi imaju perfektan skor kod kuće, dobili su svih 11 mečeva, ovaj najubedljivije, bilo je 47 razlike na kraju.

Podsetimo, u prvoj utakmici dana, sjajna partija Bobija Matjanovića i pobeda Dalasa protiv Nju Orleansa.

Rezultati:

Juta - Memfis 126:112
Hjuston - Feniks 115:109
Filadelfija - Klivlend 141:94
Dalas - Nju Orleans 130:84
Njujork - Indijana 103:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke