"Brada" opet sipao koševe, Gudurić i "Grizliji" pokvarili Tonijevu žurku!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 12.11.2019.
08:56
Izvor: Sportske.net

Harden se razgoropadio u poslednjoj četvrtini, Memfis iznenadio u Teksasu, Leonardu se tresle ruke protiv bivših klupskih drugova, Minesota prekinula crnu seriju protiv Detroita.

EPA-EFE/AARON M. SPRECHER
EPA-EFE/AARON M. SPRECHER

Povezane vesti

Kavaj Leonard nije bio na svom nivou, možda i zbog činjenice da su sa druge strane bili ljudi sa kojima je osvojio titulu. "Kandža" je ubacio 12 poena uz očajan šut, imao 11 skokova, 9 asistencija i izgubio čak 9 lopti, na kraju ipak se radovao pobedi Klipersa. Toronto je pao uz pomoć Lua Vilijamsa, još jednog bivšeg igrača Reptorsa, ubacio je 23 poena, sada oba tima imaju skor 7-3.

Isti skor ima Juta, u ovom trenutku su prejaki za Golden Stejt koji igra sa rezervnim timom. Gobert je ubacio 25 poena, imao 14 skokova, Mičel brokjao do 23, Konli 22, pa se loše šutersko veče Bojana Bogdanovića nije osetilo. Juta je dobro šutirala do poluvremena, trojke 50%, uz to imali su na kraju 26 od 32 bacanja, Stiv Ker je bio nezadovoljan suđenjem. Sa dve pobede u jedanaest utakmica Voriorsi su sada najgori tim lige.

Hjuston je dobio u Nju Orleansu, 39 poena Hardena, 26 Vestbruka, Roketsi su pogodili samo 12 trojki, ali je "Brada" u poslednjoj četvrtini ubacio 19 poena. Klint Kapela je imao 20 skokova u četvrtoj uzastopnoj pobedi Teksasašana. Pelikansi su se spustili koševima Redika na -4, ali je onda Harden krenuo u niz poena na koji domaćin nije imao odgovor.

Ni 34 poena Luke Dončića nisu bila dovoljna, Dalas je poražen u Bostonu. U finišu kada se rezultat lomio, razigrao se Kemba Voker, ubacio tri trojke, za ukupno 29 poena. Porzingi je imao teško veče, završio sa pet poena, Marjanović nije igrao. Boston je u seriji pobeda, imaju skor 8-1 i mnogo oružja. Recimo Tejtum je bio košmaran pogodio 1 od 18 šuteva, ali je ekipa bez većih problema nadoknadila njegove promašaje, imali su oko 48% šuta.

U večeri punoj emocija u kojoj je dres Tonija Parkera otišao pod svodove dvorane, Memfis je pokvatio teksašku žurku. "Grizliji" su iznenadili San Antonio, Džaren Džekson Džunior je odigrao odličan meč, ubacio 24 poena, imao 6 skokova i 5 asistencija. Igrao je i Marko Gudurić, završio sa pet poena.

Minesota je na 6-4 dobili su u Detroitu, dali 66 poena u prvom delu, Vigins igra sjajno, ubacio je 33 poena, Tauns je dodao 25. Vulvsi su pogodili 8 od 10 trojki, u prvom poluvremenu došli na +15 i održali pobedu, mnogo bolji šut nego za vikend protiv Denvera. Detroitu nije pomogao ni povratak Grifina i Derika Rouza, prvo je ubacio 19 poena sa limitiranim minutima, ali je nekadašnji MVP Rouz dodao samo šest. Minesota je inače prekinula seriju od osam poraza, odnosno nakon četiri godine konačno savladala Detroit.

Golden Stejt - Juta 108:122
LA Klipers - Toronto 98:88
Nju Orleans - Hjuston 116:122
Boston - Dalas 116:106
San Antonio - Memfis 109:113
Detroit - Minesota 114:120

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Tuesday, 12.11.2019
10:28

Bravo Toni. Sparsi poslednja NBA dinastija. Robinson, Dankan, pa posle sa Dankanom Djinobili i Parker. Svaka cast !