"Brada" je tata!

Autor: Boris Jovanović
petak 20.03.2015.
08:09
Izvor: Sportske.net

Hardenova simultanka i rekord karijere. U hramu košarke "MSG" sastali se najgori od najgoreg. Lejkersi hitaju ka najslabijoj sezoni u svojoj istoriji, Sansi promašili sve i pobedili!

Beta/AP Photo/Kelvin Kuo
Beta/AP Photo/Kelvin Kuo

Povezane vesti

Niko kao "Bradonja". Džejms Harden je sa 50 poena razbio Nagetse, rekord karijere za sjajnog košarkaša Hjustona i to u noći kada je franšiza slavila 20 godina odbrane prstena sredinom devedesetih.

Stub dvostrukog šampiona je bio Hakim Oladžuvon, on je i poslednji igrač Roketsa koji je da 50+ poena, pred gotovo 20 godina.

Harden je imao inspiraciju Hakim ili "San" kako su ga zvali i Klajd Dreksler su gledali meč sa tribina.

Do sada je Hardenov rekord bio 46, pre dve sezone, on je više od trećine poena sinoć dao sa linije penala, 22, Harden je drugi strelac lige, ovo je sedmi put u sezoni da je ubacio 40 i više poena.

Nurkić je kod Denvera ubacio 3 poena za samo 6 minuta, Denver je počeo sa Faridom na mestu centra, a Lovernj je meč presedeo na klupi.

Timberwolves Knicks Basketball

U Njujorku su se sastala  dva najgora tima lige, u stvari ekipe sa najslabijim skorom. Minesota je odnela 15. pobedu u sezoni, Niksi ostali na 14, odlučili su produžeci. Gosti su imali sega osam igrača na raspolaganju, Pekoviću i Garnetu se priključio i Rubio u ordinaciji, ali su Timbervulvsi serijom poena Zaka Lavina dobili produžetak. Ruki je dao 6 od 20 poena u dodatnih pet minuta, realizovao seriju slobodnih bacanja i prelomio utakmiocu. Kevin Martin je ubacio 22 poena, Vigins 20 uz loš šut, Dieng na mestu centra 19, uz 11 skokova. Kod Njujorka Gelovej 21. Inače ko bude gori od ova dva tima, ima četvrtinu loptica na draft lutriji, 25% šansi da dobije prvog pika. Ali, kako joj ime kaže to jeste i lutrija, ne mora ništa da znači, pa Minesoti i nije krivo što je pobedila sinoć. Inače, kako sada stvari stoje Nikola Peković se verovatno neće ni vraćati na parket, završio je sezonu.

Jazz Lakers Basketball

Lejkersi su izgubili i 50. meč u sezoni. Poraženi su u "Stejpls centru" od Jute. Džezeri su uzvratili nakon što im je Vašington prekinuo seriju pobeda, Gordon Hejvard je ubacio 22 poena, imao po 5 skokova i asistencija. Za Lejkerse ovo je jedna od pet najgorih sezona u istoriji, možda će biti i najgora. Osvojili su 16 prvenstava, a u 32 sezone su imali više od 50 pobeda. Sada će imati više od 50 poraza i idu na lutriju, imaju tri pobede više od poslednjeplasiranog Njujorka.

Knicks Suns Basketball

Pelikansi su bez Entonija Dejvisa poraženi od Sansa u užasnoj utakmici dva tima koja se bore za poslednje mesto u plej ofu Zapada. Značaj je vezao ruke timovima, Sansi su pobedili sa manje od 35% šuta što se veoma retko dešava.

Sada je Nju Orleans na utakmicu iza Oklahome, Feniks je još dalje, na 2.5 pobeda od osmog mesta, ali se i i jedni i drugi nadaju. Tajrek Evans je promašio poslednji šut koji bi verovatno doneo produžetak i šansu za goste. Domaćin je pogodio 2 od 22 trojke, Markus Moris se ispromašivao, ali je imao i 13 skokova najviše u karijeri. Bledso je bio na 2 od 15, ali je sijao posle meča jer kako kaže sjajno je ponekad dobiti odbranom.

Pelikansi večeras idu na noge lideru u Ouklend, Sansi imaju dan odmora pa će se u subotu u Teksasu suočiti sa "Bradonjom" i Roketsima.

Rezuultati:

Feniks - Nju Orleans 74:72
Njujork - Minesota 92:95 pr.
Hjuston - Denver 118:108
Lejkersi - Juta 73:80

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke