Božićna bajka! Kad padne Lebron, Miškov pulen iz Mege pokvario apetit Kariju i Durantu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 26.12.2018.
07:54
Izvor: Sportske.net

Prazničnu noć obeležila veličanstvena pobeda Lejkersa u Ouklendu i Kajrijeva simultanka u trileru Istoka protiv Siksersa.

AP Photo/Tony Avelar
AP Photo/Tony Avelar

Povezane vesti

Pobeda, ali sa posebnim ukusom.

Naime, Lejkersi su rasturili šampiona i odneli trijumf iz Ouklenda, usput izgubivši Lebrona Džejmsa. On je odigrao dvadesetak minuta, ubacio 17 poena, imao 13 skokova i 5 asistencija, ali se u drugom poluvremenu povredio. U pitanju je prepona, probao je da ostane na parketu, on nikada ne odustaje, ali ovoga puta ni njegove supermoći nisu bile dovoljne, danas ćemo videti koliko će odsustvovati, ali sigurno je da večeras neće biti u timu u Sakramentu.

Ostatak tima je odigrao fantastično kada je ostao bez čoveka koji je odigrao 156 mečeva u nizu računajući i plej of. Rondo se vratio sa 15 poena i 10 asistencija, Ivica Zubac odigrao, ako se uzme u obzir snaga rivala meč karijere, 18 poena, 11 skokova. Bivši igrač Mege je bio starter, promašio samo šut, Kajl Kuzma se raspucao kada je trebalo, na kraju pola dvorane nije ni videlo kako su gosti dotukli rivala, žurili su kući na Božić.

Voriorsi su šutirali očajno, 25% za tri poena, Kari je dao 15, Durant 21, Klej Tompson svega 5 koševa.

Rudi Gobert je rasturio Jutu, 18 poena, 14 skokova, 7 blokada za Francuza koji je patrolirao reketom. Donovan Mičel je dodao 19 poena, posle loše prve četvrine, domaćin se raspucao, stigao na +17 na startu drugog dela, kada je Rubio ubacio dva napada u nizu i Blejzersi se više nisu spustili na jednocifrenu razliku. Nurkić 7 poena, 10 skokova za goste, MekKolum se ispromašivao, Lilard 20 poena, zanimljivo nije išao na liniju slobodnih bacanja.

U trećem meču noći, pravi klasik u Bostonu, Kajri je na leđima nosio Seltikse do pobede u produžetku protiv Filadefije. Ubacio je 40 poena, pogodio za produžetak, u dodatnih pet minuta pogodio još dve trojke, pa je na kraju Filadelfija morala da položi oružje. Embid je ubacio 34 za Sikserse, uz 16 skokova, Simons 11 poena, 14 skokova i 8 asistencija. U trećoj četvrtini gosti su pogađali sve, šutirali 60% činilo se da im pobeda ne može izmaći, ali iznikao je Kajri. Siksersi su imali šut za pobedu u regularnom delu Džej-Džej Redik je promađio sa sirenom.

U matine mečevima, pobeda Hjustona u derbiju, Adetokumbo je bio previše dobar za Nikse u Njujorku.

Boston - Filadelfija 121:114
Juta - Portland 117:96
Golden Stejt - LA Lejkers 101:127
Hjuston - Oklahoma 113:109
Njujork - Milvoki 95:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke