Božić: "Kazne motivišu"

Autor: Beta Beta
subota 26.12.2015.
15:07
Izvor: Beta

Govoreći o predstojećoj utakmici sa Igokeom, trener Partizana Petar Božić rekao je da su novčane kazne koje je izrekla Uprava biti motiv više za igrače.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je da njegova ekipa mora da odigra mnogo bolje nego protiv Mega Leksa i MZT-a ako želi da savlada Igokeu u predstojećem meču Jadranske lige.

"Voleli bismo da pred našom publikom odigramo mnogo bolju utakmicu nego protiv Mege, pogotovo poslednjih 12-13 minuta, ali i protiv MZT-a. Teška utakmica nas čeka. Pritisak jeste veliki, ali moramo da iskontrolišemo taj pritisak, da nas ne stegne, ne parališe, već da nam da motiv više i da ga pretvorimo u stvari koje su nam pomagale ove sezone", rekao je Božić.

Partizan sutra dočekuje Igokeu u utakmici 17. kola regionalnog takmičenja. Crno-beli su deseti na tabeli sa skorom od 6 pobeda i 10 poraza, dok je Igokea na 13. mestu sa trijumfom manje.

"Igokea je iskusna ekipa, koja u odnosu na prvu utakmicu dovela pojačanja, promenila trenera. Ekipa koja je pokazala da može da iznenadi i da im je iskustvo velika prednost", naveo je Božić.

Uprava Partizana finansijski je kaznila igrače i stručni štab posle serije loših rezultata.

"Za svakog kome je stalo, to može da bude samo motiv više, a ne da ga dovede u stanje neborbenosti ili nebrige za tim", rekao je Božić.

Kosta Perović je nedavno odlučio da okonča igračku karijeru, pa je novinare zanimalo da li će Partizan potražiti pojačanja na centarskoj poziciji.

"Odlazak Perovića bio je iznenađujuć za nas. Za naš budžet, koji je limitiran, teško je naći igrača. Za sada je ovo ekipa, videćemo u narednom periodu da li ćemo dovesti još nekog igrača", rekao je Božić.

On je istakao da je primaran cilj Partizana ove sezone bio finansijska konsolidacija tima, ali je i dodao da žali zbog propuštenih prilika na terenu koje bi njegov tim dovele na bolju poziciju na tabeli.

"Finansijski oporavak tima je primarni cilj, to se znalo i pre početka sezone. Znalo se da će budžet biti dosta manji nego ranije. Ispustili smo nekoliko prilika gde smo mogli da napravimo priključak, da napravimo i iznenađenje. Mi i dalje radimo ono u šta verujemo, dobro treniramo. Nastavićemo u tom pravcu i videćemo za koje će mesto na tabeli to biti dovoljno", kazao je Božić.

Košarkaš crno-belih Čedomir Vitkovac rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Igokee.

"Očekuje nas težak meč protiv veoma neugodne i iskusne ekipe. Pokazali su nekoliko puta ove sezone da mogu da naprave iznenađenje. Pribijeni su uza zid, ali smo i mi, i očekujem da napravimo pravu reakciju i da fenomenalnoj publici počnemo da vraćamo na pravi način", naveo je Vitkovca.

Utakmica između Partizana i Igokee igra se sutra od 17.00 u hali "Pionir".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke