Božić: "Hvala Duletu, okrećem se svom poslu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.09.2015.
14:06
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan NIS u sredu je promovisao novi stručni štab koji će u naredne dve sezone predvoditi Petar Božić. Naslednik Duška Vujoševića zahvalio se svom doskorašnjem mentoru i poručio da je ostvario san.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Najtrofejniji košarkaški klub u regionu dobio je u sredu novog trenera i stručni štab koji će u naredne dve godine činiti igračke legende Partizana.

U prostorijama Kluba sportista na stadionu Partizana u Humskoj medijima se obratio Petar Božić, novi trener KK Partizan NIS, sa kojim je potpisan ugovor na dve + jednu godinu.

"Velika čast za mene, ali i odgovornost zbog specifične situacije. Prvi korak jeste formiranje struke, a onda i tima. Štab će činiti Vule Avdalovic, Dušan Kecman i Goran Tadić. Trudiću se da umeće i energiju usmerim u posao, iako nemam previše iskustva" rekao je Božić.

Dugogodišnji kapiten Partizana na klupi će naslediti Duška Vujoševića sa kojim je razgovarao nakon što se klupsko rukovodstvo zahvalilo trofejnom stručnjaku i odbilo da mu produži ugovor.

"Zvao sam istog dana Duleta, imamo sjajan odnos, cenim ga, hvala mu na svemu što me je naučio. Ja se sada okrećem svom poslu. Kada sam došao u klub, želeo sam jednog dana da budem prvi trener. Situacija je kompleksna, ali mislim da ćemo svi zajedno uspeti da se izborimo" dodao je Božić.

Kao igrač Petar Božić je u Partizanu proveo osam godina, osvojio je osam titula državnog prvaka, pet trofeja u ABA ligi i isto toliko trofeja u "Kupu Radivoja Koraća".

Pored osvojenih trofeja najveći uspeh u igračkoj karijeri Petra Božića predstavlja igranje na fajnal-foru Evrolige 2010. godine a od danas će na klupi zameniti stručnjaka koji mu je omogućio da ga "Grobari" nazovu "Profesionalni dizač trofeja".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 16.09.2015
15:14

Profesionalni dizac trofeja rodjaci ...

avatar
rade
Wednesday, 16.09.2015
17:51

I od toga postace profesionalni borac za opstanak aba lige :D

avatar
Doki Daki
Wednesday, 16.09.2015
15:02

Boža je učio o d Duleta pa i nekako, ali Kecman trener?