Božić: "Briga postoji, ali nismo nervozni"

  • Autor: Beta

  • 12. oktobar 2015.

  • 14:45

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je danas da nema mesta nervozi i da ima vremena da crno-beli kompletiraju ekipu i bore se za plasman među četiri najbolja tima Jadranske lige.

Božić:
Foto: kkpartizan.rs
Petru Božiću nije lako na početku svog mandata na klupi košarkaškog kluba Partizan.

"Svestan sam da navijači nisu navikli na loše rezultate, ali briga je deo mog posla i uprave i uradićemo sve što je u našoj moći da kompletiramo tim. Potrebno nam je vreme zbog situacije u kojoj se nalazimo. Nema mesta nervozi, ali briga postoji, briga koja me tera da budem maksimalan i dam sve od sebe zajedno sa ljudima u klubu", rekao je Božić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Partizan je u prva četiri kola u Jadranskoj ligi ostvario jednu pobedu, a sutra od 21.00 čas crno-beli će u Pioniru igrati protiv Sutjeske koja ima skor od po dve pobede i poraza.

"Mislim da nije kasno da Partizan kompletira ekipu, imamo dovoljno vremena da dobro radimo. Prošle sezone smo kasno kompletirali tim, ali smo od polovine decembra nanizali 13-14 pobeda i izborili plasman među četiri najbolja. Ne mogu da obećam, ali posle ovog ekstremnog ritma na početku Jadranske lige igraćemo jednom nedeljno i imaćemo vremena da radimo na nedostacima. Videćemo za šta će to biti dovoljno, duga je sezona", rekao je Božić.

On je dodao da je normalno da mlada ekipa ima oscilacije u igri, ali da ga teši to što je ekipa u prethodnim utakmicama pokazala karakter.

"Pokazali su da mogu da odigraju na dobrom nivou. To trenutno teši, ali ne daje alibi za poraze. To je recept kako moramo da radimo", rekao je Božić.

Trener crno-belih naveo je povodom dovođenja novih igrača da sa Danilom Anđušićem postoji obostrana volja da se potpiše ugovor, ali da je to stvar administracije njegovog bivšeg kluba.

On je naveo i da je postignut dogovor da Dino Murić trenira sa Partizanom, ali da je to odloženo a da po pitanju stranaca "još nema ništa konkretno".

Božić je rekao da će Mihajlo Andrić sutra ići na kontrolu posle koje će biti odlučeno da li će skinuti ortopedsku čizmu.

"Sledi mu lagan uvod, postepeno ćemo ga uvoditi i na osnovu toga videćemo kako će ići, to je individualna stvar", rekao je on.

Govoreći utakmici sa Sutjeskom, Božić je rekao da njegovu ekipi čeka teška utakmica protiv kvalitetnog tima.

"Sutjeska je kroz kvalifikacije došla u Jadransku ligu. Pokazala je da se time ne zadovoljava. Kvalitet i karakter ekipe pokazala je pobedivši Olimpiju. Svaka utakmica u ovom momentu je za nas ozbiljna, tako je shvatamo i pripremamo se. Želimo da napravimo korak napred u igri u odnosu na prethodne utakmice", rekao je Božić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari