Boža Maljković besan na Evroligu: "Da ja vas pitam..."

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 26.05.2020.
22:11
Izvor: Sportske.net

Osudio je ponašanje čelnika elitnog takmičenja.

Promo
Promo

Povezane vesti

Ne jenjava.

Evroliga je donela odluku da se otkaže ova sezona, kao i da sledeće sezone u tom takmičenju učestvuju iste ekipe kao i ove, što je velika šteta, posebno za ekipu Partizana koja je imala šanse da se nađe u elitnom takmičenju naredne sezone po više osnova.

Boža Maljković, legendarni trener koji je četiri puta bio šampion Evrope sa tri različite ekipe, ističe da je učinjena nepravda.

"Nezavisno od ove situacije. Rođen sam u Jugoslaviji, ovde sam razvijao svoju karijeru, sticao sam prijateljstva, pratio sam velike rezultate ljudi pre mene i posle mene. Ja sam Đordiju Bertomeuu: 'Kako gleda na to da od Milana do Atine nema evroligaša?", rekao je Maljković za TV Prva. 

"Sada je to Zvezda, jesam zvezdaš, ali smatram da je još jedan klub, bez obzira kako se on zove, Partizan, Budućnost, treba da bude radi respekta prema ovoj teritoriji koja je dala hiljade velikih igrača. Dan danas haraju Dončić, Jokić, Bogdanović, Bjelica... Po meni je to nepravda. Oni u svojoj izjavi kažu "kod nas nema poklona". Dobro, ali imam pitanje. Čime je to Zenit više zadužio košarku nego Partizan?", pitao se Maljković, a potom i sam odgovorio.

"Ali (u Zenitu) imaju Gasprom iza sebe. Jake ljude. A to nije poklon? Ako je već do poklona, po meni je džentlmenski bilo da se dodaju još dva kluba. To su oni koji su najbolji u Evrokupu. Na taj način svom takmičenju daješ na značaju i dva, u ovom slučaju, Partizan i Bolonja da uđu u ligu", kaže Maljković.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 27.05.2020
00:01

Boza Maljkovic jedan od retkih trenera koga u Srbiji velicaju da je bog zna sta uradio za nasu kosarku, a konkretno sto se tice srpske kosarke (posle raspada Jugoslavije) nista nije uradio.
Meni nije jasno cime je on zaduzio srpsku (ne jugoslovensku, ono sa Jugoplastikom kapa dole) kosarku. Cak je i nekoliko puta odbio Zvezdu uz obrazlozenje da iskljucivo vodi evroligase (zadnji put ako se ne varam 2012, posle Pesica).

Drugo ovaj cirkus oko Bolonje se nastavlja. Pored Partizana i Monako i oni Grci imaju bolji skor od Bolonje, pa cak i Unikaha koja ima slabiju kos razliku od Italijana, ali je u svojoj grupi zavrsila ko prva.

avatar
DVA HRAMA
Tuesday, 26.05.2020
22:53