Bostonski triler, Zajon opet zaustavljao dah Amerike, Italijan pronašao lek!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 14.02.2020.
07:41
Izvor: Sportske.net

Dve sjajne utakmice pred NBA pauzu i Ol-Star...

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Sjajan derbi pred odlazak na pauzu noćas su odigrali Boston i Klipersi. Domaćin je nakon dva produžetka slavio, gosti su u poslednji minut ušli sa poenom razlike, ali ovo je bilo veliko večer Džejsona Tejtuma.

On je iako su ga udvojili uspeo da proža Šameta, a zatim i centra Harela, položi loptu za svoj 39 poen i pobedu domaćina. Markus Smarta je dodao 21 koš, Hejvard 21 i 13 skokova, Kemba Voker 19. Boston je zadržao nepobedivost kod kuće, ovo je njihova sedma pobeda u nizu u Masačusetsu, u odličnoj formi idu na pauzu, osam od devet pobeda.

U dva epska produžetka Tejtum i Smarta su povuklli "Kelte" ubacili su 16 od 27 poena "zelenih".

Klipsi su ostali u drugoj četvrtini bez povređenog Pola Džordža, Leonard je ubacio 28 poena, imao 11 skokova, iskusni Lu Vilijams predvodio tim sa 35 poena. Boston i Klipersi su nam poklonili dva sjajna meča ove sezone, na Pacifiku smo gledali takođe produžetak, ali tada su dobili Klipsi.

U drugom meču večeri Zajon Vilijamson je ubacio 31 poen Oklahomi, ali to n ije bilo dovoljno. Ruki je ponovo dominirao, snagom i brzinom, imao je i šest skokova, ali pobeda je otišla sa juga. Nemačko-italijanska kombinacija Šreder-Galinari iskombinovala je 51 poen, KJris Pol je imao 12 asistencija, pa iako su Pelikansi stigli prednost rivala i par puta vodili u poslednjoj četvrtini, Galinari je pogodio nekoliko važnih šuteva i prelomio meč u korist gostiju.

Sada sledi Ol-Star pauza, liga se nastavlja za šest dana, u međuvremenu uživaćemo u tri dana slavljenja NBA u Čikagu.l

Rezultati:

Boston - LA Kliper 141:133 pr.
Nju Orleans - Oklahoma 118:123

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke