Boston u arhivi, otpao Durant!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.05.2019.
08:22
Izvor: Sportske.net

Milvoki posle 18 godina u finalu Istoka, dobra i loša vest za navijače Voriorsa...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Milvoki je u finalu. Nisu propustili da dokrajče Boston, iskoristili su meč loptu kod kuće i stigli su u završnicu Istoka, prvi put od početka veka.

Sačekaće kraj serije između Toronta i Filadelfije, ali u ovakvoj formi imaće definitivno šansu za veliko finale. Dovoljno je reći da su četiri puta nakon uvodnog poraza pobedili Boston, ukupno sa 65 razlike.

Noćas su sedmorica Baksa imala dvocifren učinak, Adetokumbo je uz 20 poena imao po 8 skokova i asistencija, Boston očajan, šutirali su oko 30%, Irving je dao 15 poena, nije bilo realno da Kelti približe grad "Bostonski slem" nakon titula Red Soksa u bejzbolu, Partriotsa u NFL. Bruinsi imaju šanse u NHL počinju finale Istoka u četvrtak.

Dobra i loša vest za navijače Voriorsa, Golden Stejt je dobio i treći meč serije kod kuće protiv Hjustona, sada je 3:2 na korak su od finala. Ali, Kevin Durant je zaradio povredu lista, neće biti spreman za naredni meč u Hjustonu. Teksašani su se dobro držali, Harden je ubacio 31 poen, u poslednju četvrtinu ušli su izjednačeni, ali je domaćin uspeo da privede posao kraju. Energija Drejmonda Grina bila je odlučujuća, dobio je tehničku grešku, pogodio ključnu trojku u finišu, meč je završio sa 8 poena, 12 skokova, 11 asistencija.

Voriorsi su odigrali užasnu treću četvrtinu u kojoj su dali svega 15 poena, prednost sa starta im se istopila, ali su smogli snage da dobiju meč. Klej Tompson je ubacio 5 trojki, 27 poena, Kari uz loš šut, 25, Durant 22.

Šta će biti sa Durantom? Prognoze su da je povreda gora nego što je pomislio u prvi mah, mada se posle par sati teško šta može reći. Neki mediji objavljuju da je čak završio sezonu.

Rezultati:

Golden Stejt - Hjuston 104:99 (3:2)
Milvoki - Boston 116:91 (4:1)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke