Boston izgubio po scenariju, imamo finale!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 28.09.2020.
08:19
Izvor: Sportske.net

Neverovatno, ali istinito, na kraju i u šestom meču preokret, 125:113 za Majami!

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Mirisalo je na majstoricu, a onda je Bam Adebajo preuzeo stvar u svoje ruke. Njegov Majami je bio na -6 u poslednjoj četvrtini, sjajni centar je odigrao utakmicu života.

Završio je sa 32 poena, najviše u karijeri pa će se Hit boriti za prsten i to protiv svog nekadašnjeg heroja Lebrona Džejmsa.

Zanimljivo Seltiksi su vodili u svih šest poslednjih četvrtina serije i dobili su samo dva meča. Na sedam minuta pre kraja Adebajo je počeo šou, dao je ili asistirao u 11 poena u nizu, usledila je neverovatna serija Hita 26:6 i sve je bilo gotovo. Boston je promašivao trojke u očaju, raspali su se.

Adebajo je uz 32 poena, imao 14 skokova i 5 asistrencija. Još petorica su bili dvocifreni, zaboravljeni Dre Igodala je ubacio 15 poena, verovali ili ne, ide u svoju šest utastopnu bitku za prsten.

Tejtum i Braun su iskombinovali 50 poena, 15 skokova i 15 asistencija, ali njihov tim jednostavno ne zna da zatvori utakmicu. Deo je do mladosti, ali nije sve u tome, Boston je stao u finalu konferencije tri od četiri poslednje godine. I Majami ima mlade igrače, Adebaju je 23, Hero ima samo 20, a opet rešavali su ovo finale.

Batler je brojao do 22, Dragić uz 13 poena, imao 7 asistencija, Majami u seriju kreće kao autsajder, ali to im nimalo ne smeta, Lejkersi neće imati lak posao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke