Boston i Toronto bez greške, Lilard i Blejzersi ostali u prašini!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.04.2018.
09:04
Izvor: Sportske.net

Oregon je uglavnom neosvojiva tvrđava, ali zaista gledamo šokantan rasplet u duelu Blejzersa i Pelikansa...

EPA-EFE/STEVE DIPAOLA
EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Povezane vesti

Zaista, kako drugačije opisati razvoj situacije u seriji u Portlandu, osim nokautom. Teško će se Blejzersi podići sa poda nakon ovoga, Nju Orleans je dobio i drugi meč u "tvrđavi" u Oregonu, nose 2:0 u Lujzijanu.

DžejRu Holidej je odigrao meč karijere u plej ofu, 33 poena, 9 asistencija, Entoni Dejvis uz 22 poena imao 13 skokova, Mirotić dodao 17 poena, Rondo 16 uz 10 asistencija. Kada je Kazins završio sezonu, pitanje je bilo ima li ko da pomogne "Obrvi", dobili smo odgovor mnogo ranije nego što se bilo ko nadao.

Portland se vratio u meč sa -11, čak poveo trojkom Moa Harklesa sa 100:99, ali to je biko kratkog daha, usledila je serija gostiju koji sada već mogu da nanjuše polufinale...

Kod Portlanda, Lilard 17 poena, čak 7 izgubljenih lopti, MekKolum bolji nego u prvom meču sa 22 poena, Nurkić 13, ali ponovo dosta izgubljenih lopti, loš šut za tri, Blejzersi ne dobijaju ovakve utakmice.

Boston je preživeo otvaranje doigravanja, noćas su povećali na 2:0, Adetokumbo je ubacio 30 poena, imao 9 skokova i 8 asistencija, ali Seltiksi su slavili lakše nego u prvom duelu. Odbrana Baksa nije našla rešenje za Terija Rozira koji živi svoje trenutke slave u odsustvu Irvinga, 23 poena, Džajlen Braun je ubacio 30. On ima 21 godinu, više koševa u plej ofu od njega su u tim godinama ubacili samo Rouz, Lebron i Brendon Dženings.

Za razliku od prvog meča, Seltiksi su izgubili samo 7 lopti, iako su se Baksi držali do pred sam kraja, na kraju otišli su iz Bostona praznih šaka, serija se seli u Milvoki, 2:0 za "Kelte" deluje kao velika prednost.

I Toronto vodi sa 2:0, DeRozan je ispalio 37 poena, Kanađani su postigli 44 poena u prvoj četvrtini, 76 za poluvreme, kada su se Vizardsi pribrali, bilo je kasno. Ovo su inače rekordi Reptorsa kada su u pitanju broj poena, po četvrtini i za poluvreme, ako govorimo o plej ofu. Sipali su iz svih oružja, brzo stigli do +20, posle je sve bilo stvar tehnike, Vašington osim Vola nije imao odgovor. Vol je završio sa 29 poena, Bredli Bil nestao, samo 9 koševa, pa gosti nisu ni imali šansu za iznenađenje.

Toronto - Vašington 130:119 (2:0)
Portland - Nju Orleans 102:111 (0:2)
Boston - Milvoki 120:106 (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke