Borbeni Netsi platili danak neiskustvu, novi trijumf šampiona, ali uz puno muke!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 29.10.2018.
00:24
Izvor: Sportske.net

Dobro su košarkaši Bruklina oznojili prvog favorita za osvajanje prstena.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Bruklin Netsi su u svom "Berklejs centru" dočekali Golden Stejt Voriorse, mlada ekipa Kenija Etkinsona je još jednom pokazala da ima puno potencijala, ali to večeras nije bilo dovoljno za trijumf protiv šampiona.

Četa Stiva Kera je odnela pobedu iz "Velike jabuke", slavili su sa 120:114.

Dobro su Netsi otvorili meč, pogađali su Alen, LeVert i Heris, ali je završnica kvartala pripala Voriorsima, koji su na prvi odmor otišli sa tri poena viška.

Druga deonica u potpunosi pripada šampionu, koji je došao do dvocifrene prednosti, pa se na poluvreme otišlo sa 49:63 u korist Ratnika, Kari je ponovo bio sjajan, ubacio je 24 poena za poluvreme, postao je prvi igrač u istoriji koji je na sedam vezanih mečeva postigao pet ili više trojki.


Digao se Bruklin u trećem kvartalu, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze prednost gostiju iz Ouklenda, delovalo je da će ovo biti još jedna rutinska pobeda izabranika Stiva Kera, koji suna poslednju pauzu otišli sa 16 poena prednosti.

I nije se mnogo menjalo sve do poslednjih pet minuta, kada su košarkaši Bruklina krenuli da pogađaju iz svih pozicija.

Ređale su se trojke LeVerta, Rasela, Golden Stejt je na drugoj strani uporno promašivao, pa su na nešto više od minut do kraja gosti imali samo dva poena prednosti, nakon novih poena Rasela.

Ipak, pronašli su ritam "Ratnici", vezali pet poena, što je bilo dovoljno da mirnije glave uđu u završnicu.

Mladi Netsi su platili danak neiskustvu, izgoreli su u želji da preokrenu rezultat i nanesu poraz aktuelnim šampionima, koji su na kvalitet i iskustvo odneli pobedu iz "Berklejs centra".

Voriorse je predvodio Stef Kari sa 35 poena, pratio ga je u stopu Durent sa 34 poena, dok je Klej Tompson dodao 18.

Bruklin je predvodio D'Anđelo Rasel sa 25 poena, dva manje dodao je ove sezone sjajni LeVert, dok su dvocifreni bili i Kreb (14p), Dinvidi (12p) i Džeret Alen (11p).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke