Borba za 20. trijumf pripala Hoksima - Prins u poslednjim sekundama doneo pobedu

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 05.03.2018.
00:12
Izvor: Sportske.net

Trojkom krilnog košarkaša Hoksi su došli do trijumfa u derbiju začelja.

Beta/AP Photo/John Amis
Beta/AP Photo/John Amis

Povezane vesti

Najslabiji tim Istoka slavio je na svom parketu protiv drugog najslabijeg tima Zapada, Finiks Sansa, rezultatom 113-112.

Hoksi su uspostavili kontrolu sredinom prve deonice, ali su Sansi uvek bili svega par koraka iza rivala.

Tako je ekipa iz Arizone došla do prekoreta u drugoj polovini druge četvrtine, Hoksi su uzvratili novim preokretom, ali se na poluvreme otišlo sa nerešenim rezultatom, 56-56.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu u trećoj deonici, ali su na odmor pred poslednjih 12 minuta sa viškom od jednog poena otišli Sansi.

I u poslednjem kvartalu se igralo u serijama, a kada se činilo da će Sansi odneti pobedu, Torian Prins pogađa trojku na oko osam sekundi do kraja i donosi preokret "Jastrebovima".



Sansi ne koriste naredni napad, pa je tako Prins postavio i konačan rezultat ovog susreta.

Upravo je Prins predvodio Hokse do trijumfa sa 22 postignuta poena (13 u poslednjoj deonici), pratili su ga Šruder sa 21 poenom, dok su dvocifreni bili i Tajler Dorsi i Malkom Dilejni sa po 12 poena, kao i Plamli i Muskala sa po 10.

Ubedljivo najbolji u poraženom sastavu bio je Ti Džej Voren sa 35 poena, pratio ga je Buker sa 20, Markis Kris je bio odličan sa 17 poena, dvocifren je bio i Džekson sa 10 poena, a sjajnu partiju pružio je i Elfrid Pejton, koji je upisao tripl-dabl učinak (11p, 10sk, 14as).



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke