Borba tek počinje - Budućnost uzela trofej, hoće li igrati Evroligu?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.04.2018.
12:08
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Prvi čovek novog šampiona ABA lige najavio odlazak u Barselonu i početak borbe za učešće u Evroligi.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti odradili su svoj deo posla i trijumfom u finalu plej-ofa ABA lige obezbedili klubu šansu da se takmiči u Evroligi.

Činjenica je, međutim, da je aktuelni šampion Crne Gore tek odradio deo posla i da će za igranje u evropskoj eliti morati da bude urađeno još mnogo toga, što je sinoć potrdio i predsednik kluba Dragan Bokan.

"Večeras ćemo slaviti, ali već sutra ćemo početi da se borimo za Evroligu. Meni verovatno predstoji put u Barselonu kako bih potvrdio nastup u Evroligi", rekao je Bokan a prenose "Vijesti".

Najveću prepreku za igranje u Evroligi predstavlja kapacitet hale "Morača" ali već sada postoje nagoveštaji da će radovi na proširenju tribina biti obavljeni na vreme.

"Potrudićemo se da stvorimo pravi budžet za narednu sezonu, kako bi parirali najvećim timovima u Evropi. Podgorice, srećno ti to što si ušla među najbolje košarkaške centre Evrope", poručio je prvi čovek Budućnosti.

Budućnost je neprikosnovena od osamostaljenja Crne Gore i vlasnik je 11 šampionskih titula, ali ne treba zaboraviti da je u SR Jugoslaviji klub iz Podgorice tri godine za redom osvajao titulu.

Poslednji put elitno evropsko takmičenje igralo se u "Morači" u sezoni 2000/01 i tada je Budućnost stigla do osmine finala gde je eliminisana od strane Real Madrida.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 16.04.2018
08:58

Cestitam ekipi Buducnosti na zasluzeno osvojenoj tituli. Dobili su nas pet puta ove sezone, nema tu vise sta da se doda. Bila bi velika nepravda prema igracima prije svega, a i prema klubu, da ne igraju EL. S druge strane, i nama bi sezona u Evrokupu mogla dobro doci, prije svega da igramo u takmicenju u kom smo konkurentni, jer u EL nismo bili, a i da se malo uzelimo EL, jer je evidentno da je publike bilo sve manje.

avatar
prle
Sunday, 15.04.2018
19:05

Hoće, ali neće u Morači. Na sajtu Evrolige sve lepo piše, dole na dnu pod stavkom Bylaws. Dokument ima 378 strana i preporučujem da pretražujete sa pojmom: Arena. Jasno piše, 5000 sedećih mesta, ali da se tu ne računaju montažne tribine. Ima tu još mali milion stavki, ali verujem da su rešive, mada je rok prilično kratak.

avatar
el presidente
Sunday, 15.04.2018
15:44

Rice kao crnogorski reprezentativac umjesto nesutera Gibsona, im uz Gordica treba biti play, ako Dubljevica mogu platiti on im treba biti prva želja, Nichols bi sigurno prije igrao Euroleague nego Eurocup. Uz ta tri pojačanja i ostanak Gordica i Dollemana mogu ne biti najlošija ekipa u EL.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 15.04.2018
13:42

Momci su zasluzili da igraju EL,jedino sto je problem jeste Bartomeu koji ce SIGURNO ZAHTEVATI odredjeni budzet,jer im 100% ne bi dozvolio da nastupaju u trenutnom sastavu,ali ovde uopste ne vidim na koji bi nacin Zvezda dobila to mesto iz prostog razloga sto smo se i za ovu sezonu stisli sa budzetom,da Zvezda ima 15m za budzet,Buducnost ne bi igrala,tj. Da i Buducnost ima 15m,onda bi neki drugi klub izvisio za ucesce.

avatar
Saša Ilić
Sunday, 15.04.2018
13:15

Ljudi su poginuli da osvoje Aba ligu pola ekipe igralo sa povredama,Gordić umalo nije završio na hitnoj zbog istrošenosti i sad da ima ne dozvole da igraju evroligu bilo bi grehota.

avatar
Rasel Krou
Sunday, 15.04.2018
13:14

Cudno je da se pitanje kapaciteta tek sada postavlja kao problem za nastup Buducnosti u EL. Buducnost je na pocetku sezone znala da Moraca ne ispunjava uslove za EL, a obzirom da su od starta sezone isli u napad na titulu i plasman u EL, sto pokusavaju vec nekoliko godina, do sada su vec mogli prosiriti kapacitet. Mislim da ovde ima nesto vise od toga... U svakom slucaju Buducnost je sa sportskog aspekta zasluzila da igra EL, hoce li i sa ekonomskog ostaje da vidimo. P.S. Imam neki osjecaj da ce Zvezda opet da se administrativnim putem ugura u EL, iako nije zasluzila, bas kao i kada je Cibona osvojila ABA ligu.

avatar
5Ronic
Sunday, 15.04.2018
12:44

Pred F4 u Bg sledi objava da ce Zvezda igrati EL sledece sezone.

avatar
Algebrons
Sunday, 15.04.2018
12:19

To ''borba'' se nije odnosilo na učešće u EL, već na borbu koja im predstoji oko obezbeđivanja budžeta koji bi im omogućio da ostvare par pobeda u EL.

avatar
bagra
Sunday, 15.04.2018
14:32

Bas tako, a mesto su obezbedili, a pare ce naci, to im nije problem.