Borac, Vršac i Dinamik dobili još jednu šansu - Vreme ističe, šta će odlučiti?

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.10.2017.
15:52
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Danas održan još jedan sastanak, pomenutim klubovima dato još malo vremena da razmisle o posledicama...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Izveštavali smo prethodnih dana, Borac, Vršac i Dinamik su doneli odluku da u sledećoj sezoni nastupaju u ABA 2 ligi, i pored jasnog zahteva iz KSS da će morati da igraju i KLS, ako ne žele da se suoče sa teškim posledicama.

Ipak, u Košarkaškom savezu su odlučili da im daju još jednu šansu, posle današnjeg sastanka u Kući košarke.

Tim povodom KSS se danas oglasio saopštenjem koje prenosimo u celini.

''Dana 4. oktobra 2017. godine u Kući košarke je održan sastanak predstavnika Košarkaškog saveza Srbije i predstavnika KK Borac iz Čačka, KK Dinamik BG iz Beograda i KK Vršac iz Vršca.

U direktnom razgovoru, klubovima je predočen stav Upravnog odbora KSS i zakonski propisi, a upoznati su i sa posledicama koje proizilaze iz eventualnog nepoštovanja odluka UO KSS, normativnih akata KSS, kao i odredbi Statuta KSS i Zakona o sportu Republike Srbije.

Na današnjem sastanku, klubovi su još jednom upoznati i sa odlukom UO KSS, donetoj na sednici koja je održana 24.08.2017. godine, da su navedeni klubovi u obavezi da nastupaju u Prvoj muškoj ligi Srbije (KLS) u sezoni 2017/2018, a na osnovu plasmana ostvarenog u prethodnoj sezoni i početnih tabela.

Klubovi imaju obavezu da svoju odluku o učešću u Prvoj muškoj ligi Srbije (KLS) dostave do 5.10.2017.godine do 12:00 sati'',
navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke