Bondža Si posle najbolje partije u Partizanu: "Biće toga još"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 05.02.2018.
10:58
Izvor: Sportske.net

Partizanov novajlija prikazao je kvalitet i najavio još dobrih partija, ali je i pričao malo o svojim počecima i tome kako su ga braća sa fudbalskih odvukla na košarkaški teren.

ABA Liga/Partizan NIS
ABA Liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Bondža Si je pre manje od mesec dana došao u Partizan, a u pobedi protiv Mege pokazao je koliko je veliko pojačanje. Meč je završio sa 17 poena i devet skokova, asistencijom i ukradenom loptom, bez promašaja iz igre. Navijačima crno-belih je poručio da i u ostatku sezone mogu očekivati dobre partije.

"Prilično dobra pobeda, timska pobeda. Prikazali smo neke dobre stvari, na kojima smo radili na treninzima. Što se tiče mog šuta, pa imao sam dobre pozicije za šut, tako sam ih samo koristio sa samopouzdanjem. Naravno da se može očekivati još ovoga. Uvek se trudim da igram najbolje što mogu", rekao je Si posle utakmice.

Partizan je ubedljivo pobedio Megu, ali da li kasno? Plej-of ABA lige je suva teorija za crno-bele, jer mu u poslednja tri kola trebaju sve tri pobede, ali i sva tri poraza Mornara.

"Jedino što mogu da kažem je da na treninzima razmišljamo samo o sledećoj utakmici. Šta god da se desi, desiće se, mi smo fokusirani samo na sledeću utakmicu i na to da probamo da dobijemo sve", jasno odgovara Si.

Prva šansa da se osvoji trofej jeste predstojeći kup, da li se možda posebno spremate za njega?

"Idemo utakmicu po utakmicu i probaćemo da dobijemo svaku", kratko i diplomatski odgovara Bondža.

Hajmo još malo o tvojoj igri. Delovao si opušteno na terenu, a malo si nas i iznenadio onim šutevima za tri poena.

"Znam da je moj tim sad bolji jer smo malo duže zajedno. Tu sam više dve nedelje, stvari idu na bolje. U svojoj igri radim na svemu, radim sve šta mogu, pa tako i na šutu. Te trojke su bili šutevi koje sam mogao da pogodim", odgovorio je on.

Ovaj rođeni Francuz i Malijac ima trojicu braće koji igraju košarku, sport kojim je on počeo da se bavi tek sa 14 godina, a odlučio je da mu se posveti sa 17, kada je u Parizu učestvovao u zajedničkoj akciji NBA i FIBA "Košarka bez granica".

"Ja sam igrao fudbal, ali jedan od moje braće je počeo da igra košarku. Tada su me ubacili u tim da igram sa njima, pa sam ih ja pratio, šutirao na koš i eto - tako smo svi počeli da igramo košarku. Akcija u Parizu je bila sjajna", rekao je on.

Da li ti porodica prati karijeru?

"Prate me, u kontaktu smo, sve je dobro. Oni me podržavaju i teraju me da budem bolji", rekao je Si.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke