Bomba u najavi, evropski velikan želi u ABA ligu!?

Autor: Ivan Cvetković
petak 15.02.2019.
16:18
Izvor: Sportske.net

"Večiti" bi mogli da dobiju ogromnu konkurenciju na Jadranu.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Neverovatne najave stižu nam redakcije Mundo Deportiva!

Španci tvrde da je nakon velikog skandala u polufinalu Kupa Grčke kada je Olimpijakos napustio teren na poluvremenu zbog tendecioznog suđenja protiv Panatinaikosa, tim iz Pireja odlučio na još jedan radikalan korak - istupanje iz lige.

Iz Olija su poručili da ne žele da igraju protiv PAO ukoliko su arbitri iz Grčke, a tražili su izuzeće sudija koji su sudili u polufinalu kupa.

Ćelnici Olimpijakosa su navodno već kontaktirali organizaciju ABA lige kako bi se raspitali o uslovima koji su potrebni za pristupanje, pa ostaje da se vidi odgovor čelnika regionalne lige.

Ovo ne bi bio prvi put da se neki velikan van ovih prostora priključi ABA karavanu pošto je to isto učinio i slavni Makabi iz Tel Aviva pre osam godina.

Bila bi ovo velika korist za klubove iz regiona koji bi veoma jakog rivala koji godinama važi za jedan od najvećih timova u Evropi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 16.02.2019
17:49

Strasno sta ljudi pisu,kakvo mizerno poznavanje sporta,finansija,istorije,ulaganja,da li iko od vas radi za preko 300e koji niste za ovo?

Da objasnim,pisacu prostim recima,da svi shvate.

Olimpijakos u kosarci je sta je Barsa u fudbalu,a ABA liga u kosarci je sta je Svajcarska liga u fudbalu,zamislite da Barsa pita da igra Svajcarsku ligu,ko tu dobija?

Kada ce igrac jedne Krke,igrati protiv igraca kakve svake godine ima Olimpijakos? NIKADA! Da li vi shvatate kakvo se iskustvo dobija kada igras protiv nekog ko je 10x bolji od tebe?

Takodje,Olimpijakos ne bi uzimao mesto u LE,jer ima svoje zagarantovano,a samim tim mu kvalitet ekipe ne bi opadao.

Da se dotaknem malo i buducnosti,ukoliko bi Olimpijakos dosao,vrlo verovatno bi i Makabi dosao kroz koju godinu,ako ne i naredne,vezes ih ugovorom na 10 godina i onda trazis od EL 4 mesta da vode u EL,sto bi tada manje vise bili prinudjeni da daju.

Samim dolaskom Olimpijakosa,a posebno kasnije i Makabija,svi trenutni klubovi u ligi,koji zele titulu,bi morali dodatno da se pojacavaju,samim tim,kada bi Zvezda,Partizan,Buducnost kroz ligu izborili nastup u EL,bili bi dovoljno jaki,da ne budu klub na kome ce se skupljati pobede,nego da se iz senke nadaju osvajanju trofeja.

Pa pogledajte samo koliko su se pojacala Partizan i Zvezda ove godine,jer se Buducnost bas dosta pojacala,a zamislite da vam u ligu udje klub koji je 10X jaci od Buducnosti na svaki nacin,koliko ce se tek onda pojacati,da ne pricam o tv pravima kako bi skocila,a i posecenosti na tribinama.

Jedina stvar,koja bi se donekle mogla smatrati losijom,jeste to,sto nijedan klub iz bivse drzave,bar narednih 5 godina ne bi bio prvak,ali mozes misliti,zato posle tih 5 godina,bi imali prejaku ligu,mozda cak i najjacu u Evropi.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Saturday, 16.02.2019
02:33

Nipošto.. Kakvi stranci, ćibe bre..

avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 16.02.2019
17:38

Sto ne? Pa blizi su nam Grci nego Slovenci,a to koliki ba kvalitet doneo sa sobom Oly i koliko bi uzdigao ABA ligu je smesno i pricati,svejedno ne uzimaju mesto u EL.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 16.02.2019
01:38

Odlicna stvar.

avatar
peca
Friday, 15.02.2019
21:22

Sta ce bilo ko u Aba ligi sem timova sa prostora bivse Juge!?
Cim ko ima u svom dvoristu neke probleme frustracije da resava ovde.Dar mar bi nastao i ko zna sta bi sve radili van parketa!
Na kraju nakon dva Fmp-a koji ce nam jos treci....

avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 16.02.2019
17:39

Da,bas je FMP3,koji je svim silama kidao protiv FMP2 da ne udju u top8,ajde bezi tamo.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 15.02.2019
19:04

Moze al prvo u ABA2 ligu, pa nek izbore ulazak u ABA1.

avatar
MALI PLAVI
Friday, 15.02.2019
17:41

Više bi imali mi koristi nego oni.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 15.02.2019
22:05

kakve bi koristi imao i jedan naš klub? To što bi odigrao maksimum 4 utakmice ili 5 protiv njih? Šta bi to donelo? Oni bi se glatko prošetali do titule kao Makabi pre koju godinu

avatar
Bekias
Friday, 15.02.2019
17:31

Hahahahaahhah pa naravno tako ce cigani lakse do evrolige sve osmisljeno jednim udarcem tri muve...

avatar
UGASICE SE partizai
Friday, 15.02.2019
17:47