''BOMBA'' - Reprezentaciji Hrvatske se smeši spektakularno pojačanje iz inostranstva!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.09.2019.
11:25
Izvor: Sportske.net, basketball.hr

Mi u Srbiji do sada nismo morali da posežemo za ovakvim potezima, da li ćemo i istrajati u tom stavu narednih godina?

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske je decenijama već bez medalje na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, a poslednjih godina su njihovi rezultati bili pogotovo razočaravajući za njihove ljubitelje košarke.

Nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo koje je nedavno završeno u Kini, bilo je neizvesno da li će imati mogućnost da se bore za plasman na Olimpijske igre, ali je FIBA je pre tri dana potvrdila njihovo učešće u kvalifikacijama, pa još ima šanse da se Hrvati nađu sledeće godine u Tokiju.

A kako sada stvari stoje, u borbi za plasman na OI mogli bi da dobiju veliko, neočekivano pojačanje.

Naime, sinoć je završen košarkaški turnir u Zadru, gde je Efes u finalu savladao Albu, a jedan od aktera bio je i Šejn Larkin, plej ekipe iz Istanbula, koji je prošle sezone briljirao u Evroligi, gde je Efes stigao do finala.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
Sejn Larkin Efes

U razgovoru za hrvatski portal ''basketball.hr'' postavljeno mu je pitanje da li bi prihvatio eventualni poziv iz Hrvatskog košarkaškog saveza da ubuduće nastupa za njihovu reprezentaciju, a on je odgovorio ''kao iz topa''.

''Zanimljivo pitanje. Upravo sam na jučerašnjem ručku razgovarao o tome s Krunom (Simonom). Mogu reći da sam definitivno otvoren za tu ideju'', istakao je Larkin.

On je dodao i da do sada nije imao sličnih ponuda, ali da je načuo da bi i Turci mogli uskoro da ga pozovu u nihov nacionalni tim.

Zbog toga će Hrvati moratišto pre da reaguju, a Larkin ne krije želju da sledeće godine nastupi u Tokiju.

''Da, definitivno bi bilo lepo nastupiti na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportiste. Naravno da bi preferirao nastup za SAD, no s obzirom na situaciju definitivno sam otvoren i za ideju da nastupam za Hrvatsku.

To je nešto o čemu bi tokom ove sezone morao dobro razmisliti. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebao bi čuti od odgovornih osoba šta bi se očekivalo od mene. No ideja je svakako zanimljiva'', istakao je Larkin.

Kao što rekosmo na početku, reprezentacija Srbije do sada nije morala da svoj nacionalni tim pojačava naturalizovanim strancima, ali u poslednje vreme sve je više upozorenja da bi ''Orlovi'' mogli da budu u problemu kada sa scene siđe aktuelna generacija na čelu sa Bogdanom, Teom, Jokićem...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brus Vejn
Sunday, 22.09.2019
13:21

Čistokrvni Hrvat sa obale Dubrovnika

avatar
REVØLT
Sunday, 22.09.2019
11:30

Vec smo to uradili u zenskoj kosarci sto ne znaci da treba da ponovimo to i u muskoj. Zasto ne objavite da mali svilar nece da igra za nas, to nije vazno?

avatar
toma1980
Sunday, 22.09.2019
11:52

Svilar je Iskren i lepo Izjavio da ceka poziv za A selekciju Belgije!!!!

avatar
toma1980
Sunday, 22.09.2019
19:18

Ma ja to onako Ironicno napisao!!!!

avatar
REVØLT
Sunday, 22.09.2019
11:59

Posle koliko vremena? Godinama nas je zavlacio, i bukvalno godinama.