BOMBA - Rebić napustio Zvezdu!

Autor: Milovan Longinov
petak 16.12.2016.
15:36
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

KK Crvena zvezda i Nikola Rebić završavaju saradnju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nikola Rebić, koji je sa KK Crvena zvezda osvojio 6 trofeja i bio prvak Evrope za igrače do 20 godina, karijeru nastavlja u Mega Leksu, potvrđeno je na sajtu kluba.

Prvotimac Crvene zvezde mts Nikola Rebić, koji se trenutno oporavlja od mononukleoze, karijeru će nastaviti u ekipi Mega Leksa, potvrdili su crveno-beli.

Rebić bi nakon dvomesečne pauze trebalo da se vrati u trenažni proces posle Nove godine, a njegov prelazak dogovoren je između dva kluba u petak, kada je Nikola i sporazumno raskinuo ugovor sa crveno-belima.

''KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje Nikoli na svemu što je učinio u crveno-belom dresu, i želi mu puno sreće u nastavku karijere'', saopštila je Crvena zvezda.

Nikola Rebić (21) je ponikao u Crvenoj zvezdi, prošao je mlađe selekcije kluba,  a kasnije potpisao prvi profesionalni ugovor  u februaru 2013. godine, a sa crveno-belima je osvojio dve titule ABA lige, dva nacionalna prvenstva i dva kupa "Radivoja Koraća".

Bio je reprezentativac Srbije za igrače do 20.godina i sa tom selekcijom je osvojio titulu prvaka Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

62 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Krstin
Saturday, 17.12.2016
10:59

Nije baš neka bomba. Ali to mu je dobar potez. Barem će da igra.

avatar
Saturday, 17.12.2016
01:02
avatar
Čeki
Saturday, 17.12.2016
00:48

Rebic se super snasao, ali za manje od 2 meseca da se vrati treninzima je kako lose jer za mononukleozu mora vise da se miruje. Pogotovo jer je slezina u pitanja i to je kako opasno da se preuranjeno krene s aktivnostima.

avatar
nikola nikola1
Saturday, 17.12.2016
00:15

Momak sa 21 god osvojio vise trofeja nego neki igraci za cijelu karijeru.

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 16.12.2016
20:00

Rebicu bolest nije od juce, ona je uticala da ne napravi karijeru kao sto je talenat obecavao, on ne moze vise od ovoga i sa razlogom je i raskinut ugovor a dobro da je odmah i nasao pravu sredinu, gde klinci mogu na miru da igraju kolko mogu...

avatar
nenadnenad1234
Friday, 16.12.2016
22:25

Da ti odgovorim ovde za ovo dole sto si napisao za Radonjica i kog je stvorio:Jovic-dosao u Zvezdu ko reprezentativac i to srebrni Guduric-dosao ko najbolji igrac U20 EP 2015 godine Dangubic-dosao kao potencijalni reprezentativac Mitrovic-sansa mu je data tek kad ga je Duda uvrstio na siri spisak reprezentacije za EP 2013. (ispao ko 13. igrac) Marajnaovica-u Zvezdu stigao da bude prvi centar, Katic mu bio rezerva Cirbesa-pre Zvezde igrao za Brose i bio reprezentativac Nemacke Kalinic-dosao da bude prva trojka, plus imao dve godine u preprezentaticiji Dzenkisa-proveren igrac, igrao u NBA, dosao da bude pojacanje Kuzmica-dosao kao opcija za prvog centra, plus NBA iskustvo. A za ove klince sto si nabrojao videcemo sta ce biti i kako. Znaci od svih gore navedenih igraca, jedino se moze reci za Gudurica i Mitrovica i to ne da ih je stvorio nego samo da im je dao sansu da se pokazu.

avatar
nikola nikola1
Saturday, 17.12.2016
10:38

Jovic je u reprezentaciji bio koristen u defanzivi a sad je jedan od najboljih plejmejkera u evropi.Za Kuzmica I Dzenkinsa prije pocetka sezone pricali da su losi I da su vasi igraci bolji.Mitrovic je imao teske povrede.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 17.12.2016
03:11

Dole pricas kao je Zvezda stvorila te igrace, a ovde sad pricas kako im dala sansu da iskazu svoj talenat(znanje, potencijal), a velika je razlika izmedju ta dva pojma. Odluci se, ako kazes da ih je stvorila, nisi upravu, Zvezda nijednog od tih igraca nije stvorila, ali ako kazes da je tim igracima dala sansu da pokazu da znaju da igraju kosakru, ili podigla na visi nivo, onda se slazemo.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 17.12.2016
00:24

Jovic je bio konstantno 3 plej Radnickog sa losim procentima pre nego sto je dosao u Zvezdu i postao ovakav strasan plej. Koliko se secam, potpisao je pre nego sto je bio zaigrao za repku, ista prica i za Kalinica msm. U principu mi smo ih pretvorili u ovo sto jesu sada, izbrusili ih u igracine sto se kaze. Danga se podredio timu i hvala mu na tome. Mitrovic unisten povredama, obecavao je dosta. Marjanovic bio prosecan pre Zvezde, narocito Mege pre Mege bio u haosu. U Zvezdi je treningom i pazljivim, dugovremenim radom postao najbolji centar EL. Pored svih ostalih koji su ih ucili na treninzima, unajmljen je i Milojevic, placan da radi sa individualno Marjanovicem, kasnije i sa Cirbesom. Cirbes je bio drugi centar Bamberga, bio prilicno los, ako ste pratili tada EL znali ste vec, itd itd....zar mislite da cemo dovesti neke krs nad krsevima igrace koji ne obecavaju, da igraju EL? Pogotovo mi smo iznenadili sa napetkom mnogih igraca koji su nam doneli uspehe, a naki i novac od transfera. Pogresno je reci mozda -stvorili ih, ali dobrano ih izbrusili i pretvorili u ovo sto jesu mi smo uradili.

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 17.12.2016
00:00

ma da sve da nije tako... ma pali sa marsa i napravili se... Jovic u reprezentaciji pre dve godine bio defanzivni igrac, posle prve godine u Zvezdi postao medju najboljih 5 plejmejkera u Evropi, Marjanovica svi otpisali, ali Radonjic ga vratio u zivot i evo sad opet izgubljen u svemiru, Kuzmic volontirao u NBA u Pao dobio otkaz, a sad u zivotnoj formi Raduljica sledece sezone ima dobro da se namuci da bude prvi centar, Dangubic bio samo talenat a svoje pravo umece dokazao kod Radonjica ali izgleda da je to jos jedan defanzivno orijentisan igrac poput Lazica, Kalinic posle reprezentacije gde je dobio sansu u Zvezdi je eksplodirao i postavio standarde, za Dzenku niko ziv nije cuo, kakva NBA karijera, igrao razvojnu ligu kao i svi ameri, toliko...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 16.12.2016
19:46
avatar
Forza RoSs0neri
Friday, 16.12.2016
17:48

Ode Reba-beba,jos samo Dangubic.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Friday, 16.12.2016
17:20

Dobijao je šansu, nije išlo. Poslali smo igrača kod Miška u Megu možda on nama sad posalje nekog iz Evrope i njegovog prejakog angažmana. Srećno u nastavku karijere, Rebo Bebo!

avatar
Милош Шешељ
Friday, 16.12.2016
18:19

Bolje da ode naravno jec ce u Megi bbar igrati u Zvezdi nije dobijao nikakvu sansu

avatar
Милош Шешељ
Friday, 16.12.2016
18:20

U zvezdi nije dobijao nikakvu sansu i bolje da ide u Megu gde ce se bar razvijati

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 16.12.2016
17:16

Nakupio se trofeja barem, imao tu cast i privilegiju da bude deo najboljeg sistema rada na ovim prostorima. Bio je sampion i deo dominacije. Nazalost ono sto sam i pre 2 god pricao, nema konstituciju za nekog dobrog pleja. Nit' snage, niti visine, jednostavno tanko je to za EL sto on igra. Preveliki problem za njega je bio sto je Zvezda veoma napredovala kao tim i sada ne moze svako da se nadje u startnih 12. Neka mu je sa srecom, znajuci kakav je rad u Megi, vrv i nagruvace neku statistiku i oticice da zaradi nesto preko. Sada se otvara prostor za Radanova, on dosta obecava, odbranu moze vrhunsku igrati, visinu ima, teze se cuva i blokira, videcemo kako ce se on razvijati, dobice vecu sansu pa sta bude...Srbija ima generalno problem sa mladim igracima, taj prelaz u seniore je uvek problematican. Cesto su nedovoljno razvijeni za seniorku kosarku, pa im to predstavlja veliki problem, nekima je problem i psiha, neki su i dosta podlozni povredama sto ume biti gadno. Najboji dokaz koliko se lose radi sa talentima je primer Mege, gde raznorazni talenti nakon sto odu preko naprosto budu prosecni. Ipak, mora se i razumeti da je veliki put izmedju talenta i igracine, retki uspeju iz raznoraznih razloga, to je jednostavno tako.

avatar
Friday, 16.12.2016
18:14

Odravno , ali odavno a možda i nikada nisam pročitao više gluposti na jednom mestu do sada , slušaj sad glupost do gluposti ; ČAST I PRIVILEGIJA IGRATI ZA ZVEZDU , DEO DOMINACIJE , NAJBOLJI SISTEM RADA , ITD ITD ITD . Ti stvarno imaš problem .

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 17.12.2016
00:13

Navedi bolji sistem rada u regionu ako si tako pametan? Zar nije cast biti deo ekipe koja se proteklih godina naosvajala trofeje i igrala EL i to uspesno? Vi imate problem sa vidom izgleda, kao i sa razumom jer ovoliko vase lupetanje je krajnje odvratno.

avatar
Dolina cupova
Friday, 16.12.2016
18:46

Taj tvoj najbolji sistem rada još uvek nije napravio nijednog igrača, naprotiv uništio je dva Tejica i Rebica. Da ne spominjem Nedovica koga su izuzetno usporili u razvoju, jer je grejao klupu Filipu Čoviću.Komentar ti je u skladu sa stazom koliko pratiš košarku...

avatar
Dr_znate_koji
Friday, 16.12.2016
16:45

Zao mi je malog, ima kvalitet ali to nije dovoljno za Zvezdu. Klub je bio korektan prema njemu, bili su strpljivi, dobijao je sansu ali kad ne ide...

avatar
Никола Сретковић
Friday, 16.12.2016
16:41

Čekali da vide kakav će biti Volters :'D

avatar
Friday, 16.12.2016
16:37

Eto kako oni razvijaju talente, Rebron, Harden sa Lima i Lebranko Hahaha

avatar
Markо Đorđević
Friday, 16.12.2016
17:04

Vasi talenti su odlicni, vrapci , koprivice i ameri od po 30 godina. Gledaj u svoje dvoriste. Harden kog pominjes je za sve vase igrace bas to, Harden. A Lazicu jos u dzepu viri onaj vas pecaros siroti.

avatar
Friday, 16.12.2016
17:44

Neka se oproba u NBA kad je vec tako dobar taj vas LeBranko, smesni ste.

avatar
Paul George
Friday, 16.12.2016
17:39

U onom prvom mandatu pecarosa kako ga zoves nije mogao niko da cuva.A ovaj drugi je bio smesan i gori od Lazica su ga cuvali.

avatar
Treš retardizam
Friday, 16.12.2016
17:12

Rebic bi za vas bio vrhunsko pojacanje. Eto,tolika je razlika izmedju nas i vas..