Bokan razrešio dileme: "Budućnost će igrati Evroligu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.04.2018.
14:00
Izvor: Sportske.net

Predsednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan poručio je da nema nikakve dileme oko toga da li će novi šampion ABA lige igrati u evropskoj eliti.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Među navijačima Crvene zvezde mt:s i dalje živi nada da bi ekipa i naredne sezone mogla da se takmiči u Evroligi iako je ostala bez trofeja na Jadranu, a samim tim i bez ulaznice za evropsku elitu.

Jedan od razloga što pristalice crveno-belih gaje nadu jeste činjenica da Budućnost još uvek ne ispunjava sve uslove za takmičenje u Evroligi, ali izgleda da u Podgorici nemaju dileme oko toga kako će se priča završiti.

"I dalje uživamo u najvećem uspehu kluba u istoriji, osvajanju ABA lige i plasmanu u Evroligu. Moram da potvrdim da je Budućnost član Evrolige za narednu sezonu i sigurno će igrati u tom takmičenju na jesen. Bez ikakvih nedoumica", rekao je predsednik Budućnosti Dragan Bokan.

Prvi čovek podgoričke Budućnosti već je boravio u Barseloni gde se sastao sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bertomeuom.

"Razgovarao sam sa Bertomeuom, potvrdili smo skoro sve stvari. Zahvalio bih se premijeru Dušku Markoviću, ministru sporta Nikoli Janoviću i posebno budućem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću koji je otkad sam stigao u Budućnost bio maksimalna podrška da se stvore svi uslovi da osvojimo ABA ligu", dodao je Bokan.

Budućnost je dobila rok do kraja avgusta da obezbedi sve neophodne uslove za igranje u Evroligi. Dragan Bokan je na kraju poručio da će sve biti završeno na vreme i poželeo Zvezdi povratak u evropsku elitu.

"Zahvalio bih Crvenoj zvezdi na velikom spektaklu i borbi u finalu, uspeh je još veći kada se zna koliko veliki klub smo pobedili. Želim da Zvezda u narednom periodu opet uđe u društvo 16 najboljih u Evropi", zaključio je Bokan.

Šampion Crne Gore savladao je Crvenu zvezdu mt:s u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige sa 3:1 i tako stigao do prve titule na Jadranu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Thursday, 26.04.2018
15:39

Zahvalite se vi Javoru

avatar
Old_school
Thursday, 26.04.2018
15:34

Nije Bokan nego Milo.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 26.04.2018
15:19

Samo se još nije zahvalio mnogobrojnoj dijaspori koja živi i bleji po Beogradu.

avatar
bagra
Thursday, 26.04.2018
14:34

Kako si to smeo da objavis a da nisi pitao covica?