Bokan progovorio o ISTORIJSKIM budžetima u ABA ligi, šta mislite kako su plasirani Zvezda i Partizan?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.07.2019.
13:06
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Podgoričani danas zvanično promovisali novog trenera Slobodana Subotića, a tom prilikom prvi čovek kluba Dragan Bokan otkrio je zanimljive detalje vezane za budžete najboljih ekipa u regionu.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Prošle sezone Podgoričani su mnogo uložili u stvaranje evroligaškog tima, ali im se to na kraju nije isplatilo.

Zvezda je vratila šampionski prsten u svoje vlasništvo, vratila se i u Evroligu i crveno-beli su već realizovali najveći deo posla oko formiranja ekipe za sledeću sezonu.

Govoereći o budžetima klubova u regionu, Bokan je posebno apostrofirao Zvezdu i Partizan, dok je svoj klub svrstao tek na četvrto ili peto mesto.

''Zvezda će imati najveći budžet u istoriji kluba, Partizan će imati veći budžet nego u eri Duška Vujoševića. Očekujem treći budžet od Cedevite Olimpije.

Po prvi put u Crnoj Gori imamo dva kluba sa istim budžetima. Mornar je trenutno potrošio više nego mi, a nas očekuju još dva ili tri pojačanja.

Želimo da radimo isto kao u sezoni kada smo osvojili ABA ligu. U Evrokupu bi mogli iznenaditi, to je izazov, možda šansa i za plasman u Evroligu. U ABA nam je cilj plasman među četiri, da iznenadimo u plej-ofu'', istakao je Bokan, a prenosi zvanični klupski sajt.

Budućnost je ovog leta angažovala Hasana Martina i Martinsa Mejersa, a otišli su im Nemanja Gordić u Partizan i Edvin Džekson u francuski ASVEL.

''Ne želimo da nam se vrati prošlogodišnja sezona, jer smo najveći propust napravili u selekciji igrača i načinu igranja. Smatram da treba da igramo ratničku košarku, to je bio i zahtev uprave što je novi trener prihvatio'', naglasio je Bokan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

38 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Monday, 08.07.2019
15:38

Crvena ima budzet " koliko zatreba" 9-10 ako treba i 15-20 miliona...kada narod placa sta ih briga

avatar
Man united
Monday, 08.07.2019
21:16

А ко вама плаћа најскупљег тренера на Јадрану? Ко вам плаћа Ренфроа, Лендејла, Маринковића и остале? Кад сте задњи пут играли ЕЛ? Кад сте задњи пут зарадили од продаје неког играча? Кад сте задњи пут имали некузначајнију зараду?

avatar
Brajkoo
Monday, 15.07.2019
12:52

Sva 4 igraca koja si naveo kostaju kao Perperoglu a kada smo igrali EL Dule je dovodio mlade, talentovane igrace i od njih pravio sampione dok je neko stvarao "evropsku zvezdu", dovodio skupe trenere(Zmaga,Sakotu,Pesica...), skupe igrace (Gurovica, Skuni Pena, Obinu...) i na kraju dug 16 500 000eura pa prodaj grb i na kraju gasenje kluba te osnivanje novog sa sedistem u predgradju.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 09.07.2019
14:24

4,5 miliona,na lecenje

avatar
Darko0071
Monday, 08.07.2019
15:35

Sta mislite da Zvezda i Partizan imaju budzete ko ostali timovi,pa mogu se kladiti da bi bili redovni u 4

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 08.07.2019
13:12

Sta to znaci, veci nego u vreme Duleta? Daj ti meni konkretne cifre jer mi izgleda nista nismo ni vratili od dugova ili smo vratili nesto jako minorno i mizerno. Inace, zvezda je bez plasmana vec osam godina, ovo sad je tek jedno SULUDO izivljavanje fabrikata, derivata i onog treceg naziva na ''ta'' - na kraju krajeva, da li neko misli da bi bilo drugacije da smo mi sad u EL jer vec imamo iskustva da vec nije bilo tako i da su oni dobijali isto ili vise, a igrali su u EK dok smo mi igrali u EL? Hoce li jednom biti ispunjeno ono obecanje u vezi gradskog pravilnika jer je isti odmah, ali, O D M A H posle toga bio pronadjen? Red bi bio.

avatar
Old_school
Monday, 08.07.2019
13:16

Najpre resi sa sobom kako se zoves. U vreme Duleta, znaci, neogranicen budzet od DS. Nikad od kada postoji srpska kosarka, Zvezda vise novca nije dobijala od Partizana. Ali vi ste navikli na bar 5x vise, pa ako nije tako, kao da nista i ne dobijate. Kraljevi licemerstva.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 08.07.2019
13:59

Koji neograničen budžet genije? Dovodili smo anonimne klince iz FRA Žoa, Lea, Daloa, neproverene igrače iz AUS Matića, Džavaia, dete iz CZ Jana I par iskusnih amera.. A vi svake sezone dovodite po 5-7 proverenih EL igrača.. Prosek naših godina na zadnjem F4 je bio 21,5 liče..

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 08.07.2019
13:36

Neogranicen od koga Hahaha Ej, bre, ako imas vise od 25 godina, tebi nema spasa, u suprotnom mozda i moze da se razume zasto ne poznajes prilike iako i ti sad skoro svaki put skaces kao oparen kad napisem ovako nesto iako znas da je tacno sve sto stoji gore, pocinjes da se blamiras na dnevnoj bazi....

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 08.07.2019
13:36

Ti mora da imaš 16 godina pa ne znaš da je u vreme DS-a,postojao projekat zvani "Evropska zvezda",neograničen budžet,Žika pauk,Žaželj,Vesić,Radujko ,braća Petrović(PTT,Telekom,Dunav osiguranje,Škundrić,Tadić,pucao penale i uveo Gasprom...,Drakulić,Sartid itd.) Na čelu projekta bio Sagadin i skupa selekcija igrača,a Dule od anononimusa pravio NBA igrače i donosio novac u klub,a ove poslao u zaborav i natukao im kompleks,da ni sadašnjih 20 mil.eura uneto u KK Zvezda Crvena

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 08.07.2019
13:27

Evo ovako da ti objasnim. Ako je Dusko radio za 400k po sezoni onda mozes misliti koliki je bio budzet za igrace. Sto rece "zalizani" jednom prilikom, dali su Pekovicu blanko ugovor da sam upise cifru za koju ce igrati u partizanu.