Bokan o sukobu Zvezde i Partizana, ABA kreće po uzoru na NBA ligu?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 12.08.2020.
14:29
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo pravo rešenje.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Među klubovima u ABA ligi koji su započeli pripreme za novu sezone sada se našla i Budućnost.

Zbog pandemije koronavirusa vlada velika neizvesnost oko formata regionalnog takmičenja, a predsednik kluba iz Podgorice Dragan Bokan otkrio je da je jedan od najizglednijih scenarija igranje turnira u jednom gradu.

"Mislim da će se jedan deo od starta, na primer prvih šest kola, odigrati turnirski. Laktaši su se već prijavili da to organizuju. Mi smo se prijavili da možda budemo domaćini drugog turnira, da probamo da prvi krug ligaškog dela sezone odigramo na taj način. To je naravno sve nezvanično, na nivou komunikacije između klubova. Generalno, brine me jako loša komunikacija između čelnika klubova", rekao je on.

Prvi čovek crnogorskog kluba istakao je i da sukob između Crvene zvezde i Partizana samo može da šteti ostalim klubovima i samoj ABA ligi.

"Postajemo taoci sukoba između Crvene zvezde i Partizana. Apelujem na sve klubove da prvo reorganizujemo ABA ligu, da obezbedimo generalnog sponzora. ABA liga je proizvod koji spaja ljude, države, ljubitelje košarke", smatra Bokan koji je potom govorio i ambicijama kluba.

Baner

"Plan je i cilj Budućnosti, ono ispod čega ne bismo smeli, jeste da ponovo budemo na nivou četiri tima u ABA ligi, što je pozicija za Evrokup. Sa te pozicije, kao i uvek, čekamo šansu, da iznenadimo klubove sa većim budžetima od našeg. Nadamo se da će se završnica sezone 2020/21 igrati pred publikom, da ćemo se do tada vratiti u normalu.

Bitno je da imamo stabilnu finansijsku situaciju, obezbedili smo novac za prvu polusezonu. Videćemo kako će se razvijati situacija sa pandemijom. Niko na svetu ne postoji ko može sa sigurnošću da kaže u ovoj situaciji, kako će se odvijati bilo koje takmičenje. Sada makar možemo slobodno reći, da ćemo početi bez publike, to je veliki udarac za klubove",
smatra Bokan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 12.08.2020
16:40

Vi ste obicni beskicmenjaci i mafioze.

avatar
Old_school
Wednesday, 12.08.2020
16:15

Na kraju ce milogorci, hrvati i drugi da iskoriste sukobe nasih slepaca.

avatar
Ivb PcDelovi
Wednesday, 12.08.2020
14:48

АБА лига треба да се организује по угледу на НБА и да има запад (БиХ, Хрватска, Словенија) и исток (Србија, ЦГ, Македонија). Да нпр обе конференције имају по 10-11 тимова и да се игра 40ак кола тј и даље двокружно, а да национални шампион буде победни дуела нпр најбоље пласиране екипе у лигашком делу и оне која је највише догурала у плеј-офу аба лиге из сваке државе. Четвртфинале конференције и полуфинале би могло да се игра на две победе, а финале конференције и финале истока и запада на 3.