Bogi o septembarskim kvalifikacijama: "Spreman sam, tu sam, ako me pozovu"

Autor: Pavle Knežević
petak 17.08.2018.
14:10
Izvor: Sportske.net

As Sakramenta najavio da igra za Srbiju u septembru. Šta očekuje od nove sezone i kako miri svoj pobednički mentalitet sa ekipom koja nije navikla da pobeđuje.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

As Sakramenta i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović potvrdio je novinarima da će biti tu za reprezentaciju u septembru i kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, a izneo je i svoju računicu kako do Mundobasketa. U novoj sezoni NBA očekuje više minuta, a obećao je i da će više šutirati.

Kada se "Bogi" pojavio pred novinarima u kampu Košarka bez granica, koji se ovih dana održava u beogradskom naselju Žarkovo, prvo pitanje je bilo: da li ćeš biti tu za reprezentaciju u septembru?

"Biću. Tu sam, spreman sam...tu sam. Ako me pozovu", dodao je posle uz osmeh.

Srbija je posle dva poraza od Grčke "zakuvala" sebi kvalifikacije. Sada u septembru igra u gostima protiv Grčke, a onda dočekuje Estoniju. "Orlovi" imaju dva boda manje od Grka i Nemaca, a bod više od Izraela. Bogi ima svoje kalkulacije.

"Mislim da mi ako pobedimo Grčku...ali najbitniji je Izrael, sa njima ćemo da se 'koljemo' za taj prolaz. Mislim da ako mi dobijemo ove dve (Grčka i Estonija), moraće ta ekipa koja bude izabrana u novembru i decembru, moraće da izgura to. Mi ako pobedimo ove dve, moraćemo da pobedimo Izrael. Kad pobedimo Izrael jednu i ove dve utakmice, mislim da smo u redu", otprilike je objasnio svoje viđenje.

Grci će biti kompletni sada, a u drugoj utakmici neće.

"Znam, sve znam, pratim, ali nije sve u mojoj moći...", odgovorio je na implicitnu tvrdnju da je drugi meč sa Grčkom kod kuće možda bolja prilika za pobedu od ove u septembru.

Da pređemo na NBA. Zapad je dugo bolji i jači, a sada vam je došao i Lebron Džejms.

"Svi su sad na Zapadu. Lepo vreme, pa...šalim se, biće još jedna naporna sezona. Mi i dalje gradimo ekipu. Bitno je da što duže ostanemo u takvom kosturu kakvom smo zamislili i mislim da će to automatski da evolvira i da ćemo biti bolja ekipa u narednim godinama", rekao je Bogdanović.

Bogdan Bogdanovic

Na primedbu da je Peđa Stojaković rekao da ne očekuje ništa od ove ekipe u rezultatskom smislu u naredne dve-tri sezone, Bogi se nasmejao, a onda i izneo svoje viđenje.

"To možda Peđa gleda iz njegove pozicije, možda malo realnije. Ja ne mogu to tako da gledam kao ‚počinje sezona i nebitna je‘. Baš bi bilo glupo da ulazim tako u bilo šta. Nikada nisam na početku sezone razmišljao šta i kako i koji su ciljevi, nego zacrtavao sam od utakmice do utakmice.

Tamo naučiš neke stvari, kako da generalno napreduješ kroz sezonu i držiš rezultat, tako da mi ove sezone plan je da pravimo cilj na pet utakmica. Na primer, kad imamo pet gostovanja da dobijemo dve od tri, pa onda kod kuće da se dobije što više, tako primenjujemo ta neka iskustva koja nam prenose stariji i učimo
", rekao je Bogdanović.

Prošle sezone su se čule zamerke da ne šutiraš dovoljno…

"Dobro, polako. Šutiram dosta i šutiraću sve više. To je to", odgovara Bogdanović.

Što se tiče njegove uloge i tima, bivši as Partizana i Fenerbahčea kaže da očekuje da će biti drugačija i objašnjava kako.

"Prošle godine smo svi imali raspodeljene uloge na ravne časti, po 20 minuta, na početku dok se formirala ekipa. Ove sezone će od starta biti podeljene uloge, tako da ja očekujem drugačiju ulogu nego što je bila prošle sezone. Kad to kažem, mislim sa dosta više odgovornosti, to znači više minuta. Možda i više na pleju, pričao sam sa trenerom, on voli da me igra na pleju. To nije bitno, bitna je uloga u timu, kakav si, da li vodiš ekipu", rekao je Bogdanović.

Napravio si karijeru u timovima koji stalno pobeđuju, a trofeje ili osvajaju ili se bore za njih. Kako ti je sada kada si u timu u stvaranju, čije su rezultatske ambicije da u, na primer, narednih pet godina uđe u plej-of.

"Idem od utakmice do utakmice. Ja stvarno jako treniram, to što dam na treningu to je moj maksimum i onda kad izađem na teren se igram i uživam u košarci. Ja sam takav, ja to ne mogu da promenim. Nije bitno za koga igram, tako ću da igram. Moje razmišljanje o košarci se neće promeniti", rekao je Bogi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Miloradovic
Friday, 17.08.2018
15:38

Nisi bio tu do sada, šta ćeš nam i sada.

avatar
Triple H
Friday, 17.08.2018
20:14

Druze ko nas je vodio do finala Evropskog? O cemu ti? :D