Bogi na korak od rekorda, novi poraz Kingsa

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.12.2017.
23:48
Izvor: Sportske.net

Druga najbolja partija Bogdana Bogdanovića od dolaska u NBA ligu. Srbin sve do završnice gotovo bez greške, Sakramento ponovo poražen.

Epa/Tannen Maury
Epa/Tannen Maury

Povezane vesti

Drugi put u razmaku od dve nedelje Sakramento i Toronto odmerili su snage, a jedina razlika u odnosu na prethodnu utakmicu bila je ta što se večeras igralo u "Er Kanada Centru".

Pobedu je, kao i pre dve nedelje, ostvarila ekipa Toronta 108:93 (35:30, 26:33, 22:14, 25:16), a razlika je bila istovetna kao i u prethodnom međusobnom duelu.

Ponovo se pokazalo da je dubina rostera najveći problem za ekipu Sakramenta jer je Toronto sa drugom postavom pravio razliku u momentima kada je Sakramento igrao sa svojom mlađarijom.

Domaći su razliku napravili u završnici treće i na početku poslednje četvrtine, a na kraju su najbolji pojedinci Toronta uspeli da odbiju napade Sakramenta i osiguraju novi trijumf.

Bogdan Bogdanović je odigrao sjajno, prava je šteta što među mlađom gardom nije imao više raspoloženih saigrača jer je bio spreman da razigrava, a u isto vreme je pravio odličnu selekciju šuteva.

Srbin je do poluvremena imao 13 postignutih poena, uz samo jedan promašaj u šutu iz igre, a u poslednjem kvartalu uspeo je da postigne još pet poena i da dođe do drugog najboljeg učinka u kratkoj NBA karijeri.

Prava je šteta što jedna od dve promašene trojke iz poslednje četvtine nije ušla jer je lopta "plesala" po obruču, ali i ovako ostaje zapisano da je Bogi za 28 minuta u igri upisao 18 poena (3/3 za dva, 4/7 za tri), zabeležio 5 asistencija i 3 skoka.

U Čikagu je Bogdan postigao poen više, ali se može reći da je večeras odigrao dosta bolje iako je u poenterskom smislu propustio priliku da obori lični rekord.

Bogdan Bogdanović je bio najbolji pojedinac u poraženom sastavu. Pratio ga je Garnet Templ sa 18 poena (2 sk, 2 as), a dvocifren učinak ostvarili su još Džordž Hil (16 pts, 5 as) i Vili Kaoli-Štajn (12 pts, 6 sk, 4 as).

Kod domaćih jako dobra dostribucija poena. Najefikasniji Demar Derozan sa 21 poenom i 5 asistencija, a još petorica su ubacila dvocifren broj poena. Kajl Lauri je meč završio sa 16 poena, 5 skokova i 7 asistencija, Norman Pauel sa 14 poena. Jonas Valančiunas je upisao novi dabl-dabl, 13 poena i 16 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 18.12.2017
01:28

Bravo za Bodgana, sto se Sakramenta tice oni su odabrali da razigravaju mlade igrac ili da se nadjau da ce ovaj kostur odrzati jos jedno 4 5 sezona i sa par boljih igraca npraviti dobar tim. Tako da poraz nije toliko bitan.