Bogdanu "derbi Srbije", Bobi odličan, neverovatan razlog zbog koga ne igra više!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 07.01.2018.
09:37
Izvor: Sportske.net

Jokić van forme, Kingsi tukli Denver. Marjanović nije bio starter i pored povrede Dramonda, a Van Gandi izneo čudan razlog. I pored toga Srbin pružio još jednu odličnu partiju.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Srpski derbi završen je trijumfom Kingsa. Nova loša partija Jokića, ponovo se ispromašivao, ali ni ostatak tima nije uspeo da nadoknadi njegove poene. Denver je izgubio u Kaliforniji uz 8 poena, 10 skokova i 5 izgubljenih lopti Jokića. Imao je 30% šuta, jasno, kada njemu ne ide, tim teško pobeđuje.



Bogdanović nešto bolji, ubacio je jednu trojku, mada ni on nije namestio ruku, ali 11 poena i 5 asistencija su sasvim pristojan učinak. Meč je inače prelomio jedan od najstarijih ljudi u ligi, legendarni Vins Karter, koji je 10 od 12 poena postigao u poslednjoj četvrtini.

Nagetsi redovno pobeđuju Kingse, ali ovoga puta napravili su 26 grešaka, promašivali bacanja, primili su 40 koševa posle izgubljenih lopti.

Minesota je savladala Pelikanse, Karl Entoni Tauns je ubacio 21 poen, imao 16 skokova, Batler je takođe brojao do 21, ovoga puta "Vukovi" nisu ispustili pobedu. Kod Pelikansa Kazins 23 poena, Dejvis 16, prodali su 16 lopti, ostali u finišu bez DžejRu Holideja.

Bjelica skroman, pogodio je jedini šut, završio sa 2 poena.

Janis Adetokumbo je ubacio 34 poena, imao 12 skokova i 7 asistencija, šou jednog čoveka u prestonici, Baksi su odneli pobedu iz Vašingtona. Džon Vol je imao čak 16 asistencija i isto toliko poena, ali je u poslednjoj četvrtini Bledso postigao 15 poena, dok sa druge strane Vizardsi nisu pogodili ništa kada se odlučivalo.

Lebron Džejms je sa 33 poena vodio Kavse do trijumfa u Orlandu, opustili su se u poslednjoj četvrtini, dozvolili rivalu da se spusti na -3, ali i ipak sačuvali pobedu. Džejmsu je asistencija nedostajala do tripl dabla, imao je 10 skokova i 6 ukradenih lopti, nova fantastična partija, radio je jednostavno sve. Kevin Lov je pogodio šest trojki, kad smo kod trojki da kažemo da je Kajl Korver stigao Pola Pirsa na četvrtom mestu večne liste najbolji trojkaša u istoriji. Kavsi su devet puta u nizu dobili na ovom gostovanju, kod Orlanda Hezonja 16 poena, 10 skokova.

Indijana je rasturila Čikago, sa Oladipom stvari su drugačije, čim se vratio odmah smo videli prave Pejserse. Ubacio je 23 poena, imao 9 asistencija i 6 skokova, ukrao je 5 lopti, uželeo se košarke. Indijana je u jednom trenutku vodila sa +41, Bulsi bez nade, šutirali su svega 37.5 %, Mirotić je dao 8 poena, Bogdanović nije igrao zbog povrede.

Detroit je dobio Hjuston, novi poraz Roketsa bez Hardena, Kris Pol je ubacio 16 poena, imao 13 asistencija, ali nedostajali su "Bradonjini" poeni. Na drugoj strani Haris 27, Marjanović 10, uz 5 skokova i 2 blokade. On nije ni druga opcija što deluje šokantno, nije bilo Dramonda, ali je Erik Morland počeo meč i odigrao 35 minuta, ubacio je 8 poena i imao isto toliko skokova.



Inače Van Gandi je rekao da sudije imaju različit kriterijum kada je Bobi u pitanju i da kada bi on radio ono što njemu rade pod košem, uvek bi mu svirali faul. To svakako nije opravdanje za minutažu koju ima Srbin, Marjanović bukvalno koristi svaku šansu da pokaže da zaslužuje više.

Da se vratimo Hjustonu, između ostalog izdao ih je i šut, u prvoj četvrtini su pogodili sedam trojki, do kraja meča još samo jednu. Kada je tako, poraz je neminovan.

Boston je isčupao pobedu u Bruklinu. Kajri je ubacio 21 poen, Tejtum 14, ponovo je odbrana odigrala glavnu ulogu, ali je Tejtum bio junak na kraju sa pet poena u nizu, izvukao je Seltikse iz rupe i doveo ih do pobede. Obqa tima su šutirala ispod 40%, kod gostiju vidan umor nakon nedelje u kojoj su igrali sa Kavsima i Minesotom i dobili dva opasna rivala.  Uz to "Kelti" su odmarali rovitog Horforda, pa je ova pobeda tim vrednija.

U matine terminu, Voriorsi su rasturili Klipse u Los Anđelesu, Teo nije igrao, a meč je obeležila povreda Blejka Grifina.

Rezultati:

Bruklin - Boston 85:87
Sakramento - Denver 106:98
Minesota - Nju Orleans 116:98
Vašington - Milvoki 103:110
Orlando - Klivlend 127:131
Indijana - Čikago 125:86
Detroit - Hjuston 108:101
La Klipers - Golden Stejt 105:121

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
chaki
Sunday, 07.01.2018
14:10

Pa Marijanovic da igra koliko ova dva centra imao bi uvek preko 20 poena i 10-15 skokova, ovaj lik za 35 min 8 poena, a i dramond kad igra retko kada predje 15,treba da ode odavde Bobi

avatar
Stabber
Sunday, 07.01.2018
12:24

Onaj Dramond nije nista sem jedne obicne panjine, samo zna da uhvati loptu