Bogdanovo buđenje, šta se dešava kad naljutiš Voriorse?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 19.11.2017.
09:20
Izvor: Sportske.net

Bogdan Bogdanović odigrao bolje nego na prošlim mečevima, šampion podigao glavu nakon što je bio u prašini u Filadelfiji. Boston melje, Klipersi beznadežni...

Beta/AP Photo/John Bazemore
Beta/AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Portlandov "Moda centar" je obično tvrđava, na svojoj koži to je noćas osetio Sakramento. Domaći su slavili uz kombinovanih 47 poena tandema Lilard-MekKolum, ponovo su Kingsi loše šutirali, izgubili deveti put u nizu u Oregonu, ali kouč Džorger veruje da tim napreduje. Inače, Kingsi su u prethodnoj utakmici kod kuće dobili baš Portland, sada nisu bili ni blizu.

Bogdanović je dobio solidnu minutažu sa klupe, 27 minuta, ubacio je 12 poena, dve trojke, ponovo ne baš impresivan šut, ali ovo je bolje nego u prethodnim mečevima. U ponedeljak ga čeka obračun sa Jokićevim Denverom.



Dalas je neočekivano lako dobio Milvoki, za Mavse to je tek treća pobeda u sezoni. Adetokumbo je ubacio 24 poena i imao 17 skokova, ali je njegov tim spušten ispod 80 poena. Grk i Midlton kao da su igrali sami, ostatak tima očajan, Bledso se ispromašivao, kod Teksašana Ves Metsu 22 poena, Barea je sa klupe dodao 20. Domaćin je pogodio 19 trojki, izjednačio rekord franšize.

Hjuston prejak za Memfis, nekada je ovo bila borba na život i smrt, sada su gosti mnogo bolji tim, videlo se od početka do kraja. Harden je ubacio 29 poena, Kris Pol dodao 17, Klint Kapela odličan u reketu sa 17 poena i 13 skokova. Jasno "GrizlijI" bez povređenog Konlija nemoćni, izgubili su četvrti meč u nizu. Zanimljivo, poslednjih pet godina, ovi timovi u sezoni imaju nerešen skor 2:2, ali čini se da ove godine to neće biti slučaj.

Filadelfija se odlično borila protiv Voriorsa u jednom od zanimljivijih mečeva večeri. Šampion je jurio rezultat, primili su u prvom poluvremenu 74 poena i imali zaostatak od -22 posle druge četvrtine. Ali, onda je usledio uragan sa Pacifika, Golden Stejt je uzvratio, dobio treću četvrtinu 47:15, vratio se u meč i na kraju slavio. Stef Kari je ubacio 35 poena, Durant 27, na drugoj strani Embid 21, Simons 23, uz 12 asistencija.

Boston ne staje, Kajri Irving je ubacio 30 poena u Džordžiji, "Kelti" su dobili 15 mečeva u nizu i drže prvo mesto u ligi. Pobeda u Atlanti je očekivana, Džajlen Braun igra odlično, 27 poena je njegov rekord karijere. Ali, nije bilo lako, jer je Atlanta imala +16 u prvom poluvremenu, ali je Kajri uzeo stvar u svoje ruke u nastavku. On je ispraćen povicima "MVP" od strane par stotina Bostonovih navijača u Atlanti.

Za Klipse nema nade, 10 poraz u 11 mečeva, izgubili su u Karolini od Atlante, "Supermen" Hauard je uz 16 poena imao isto toliko skokova. Teo i Beverli i dalje van stroja, loša partija bekova Tornvela i Riversa, gosti su imali očajne procente, Kemba Voker ubacio šest trojki za Hornetse. Šarlot nije mogao da poželi boljeg protivnika za prekid crne serije od šest poraza. Doduše, gosti su se držali tri četvrtine, a onda u poslednjoj delovali očajno, izgubili pet lopti, šutirali 6 od 20 i predali se bez borbe.

Orlando pada u formi nakon sjajnog starta, Juta je dobila na Floridi sa 40 razlike. Fejvors maksimalno koristi odsustvo Gobera, 25 poena, 11 skokova za centra "Džezera", Medžik se izblamirao kod kuće, Vučević 8 poena, Furnije 11, Orlando je igrao očajno u napadu. Pomenimo i sjajnu partiju Rodnija Huda, ubacio je sedam trojki, vezao 19 uzastopnih poena za svoj tim na prelazu između treće i poslednje četvrtine, završio utakmicu sa 31 poenom.

Rezultati:

Portland - Sakramento 102:90
Dalas - Milvoki 111:79
Memfis - Hjuston 83:105
Filadelfija - Golden Stejt 116:124
Atlanta - Boston 99:110
Šarlot - LA Klipers 102:87
Orlando - Juta 85:125

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 19.11.2017
16:17

Trejd jedinog kvalitetnog reket igraca za jos jednog beka (monroe za bledsoa) je najveci kiks koji je neka nba ekipa mogla da napravi...Zaista GM milvokija treba da se zapita malo sta je htio...Iskreno meni uospte nije jasno ni sta je bila namjera,ali definitivno iako je postojala pokazuje se kao neuspjesna

avatar
_Goran_
Sunday, 19.11.2017
11:39