Bogdanović žuri da postane lider, Teo ne gubi, Durantovih 50, poraz i pad sa prvog mesta!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 15.02.2018.
09:08
Izvor: Sportske.net

Kingsi namučili Hjuston u meču posle koga smo videli promenu na čelu tabele. Šampion ostavio kosti u Oregonu, Teodosić taličan, Klipsi dobili u Bostonu!

Epa/Cj Gunther
Epa/Cj Gunther

Povezane vesti

Dugo će DeAndre Džordan pamtiti meč u Bostonu. Ubacio je 30 poena, najviše u karijeri, ali nakon meča svi su pričali o njegovim slobodnim bacanjima. Naime, pogodio je 8 od 9, deluje nestvarno, sva četiri je pogodio kada su ga dva puta namerno faulirali u finišu.

Seltiksi su van forme, bez obzira na 33 poena Kajrija Irvinga, izgubili su četiri od pet mečeva, kao i prvo mesto na Istoku.

Teodosić je u pobedu ugradio 10 poena, 4 asistencije, na pravi debi Bobija Marjanovića još čekamo. Zanimljivo, od trejda, odnosno odlaska Blejka Grifina u Detroit, skor Klipsa je 5-2.



Kad smo kod Detroita, podigli su glavu, protivnik kao naručen, slaba Atlanta. Pistonsi su prekinuli niz od tri poraza, ali umalo prokockali +30, što govori pod kojim su pritskom. Grifinu je malo nedostajalo za tripl-dabl 13 poena, 12 skokova, 9 asistencija, ali je njegov tim bio očajan u poslednjoj četvrtini, kada su Houksi stigli na par poseda. Iš Smit je brojao do 22, Dramond imao 15 skokova za domaćina.

Šarlot je odneo pobedu iz Orlanda, 20 poena Kembe Vokera, Hauard se vratio u grad, 22 poena, 13 skokova, Medžik nije imao odgovor. Oni su stara mušterija Hornetsa, izgubili su deset puta u nizu protiv ovog rivala. Hezonja najefikasniji kod domaćina, 21 poen.

Tesno je bilo i u Filadelfiji, Siksersi su na krilima tripl-dabla Bena Simonsa, 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija nekako prelomili protiv Majamija. Iskusni Džej-Džej Redik je pogodio ključni šut dvadesetak sekundi pre kraja, Šarić dodao 19 poena, Belineli 17. Ovo je peta pobeda u nizu za Sikserse, 11. uzastopna na domaćem terenu.

Embid je odmorio pred odlazak na Ol-Star, Majami imao šansu za pobedu, Vejd je promašio trojku sa sirenom. Dragić je meč završio sa 18 poena.

Indijana je odnela pobedu iz Bruklina, Kori Džozef je odigrao verovatno najbolji meč od kada je stigao iz Kanade, 15 poena, 11 skokova, Oladipo brojao do 25, Bogdanović ubacio 14 poena, Netsi u slobodnom padu, ovo im je sedmi poraz u nizu.

Bredli Bil je napunio Nikse u "Gardenu", 36 poena za novog lidera Vizardsa u odsustvu povređenog Vola. Gosti iz prestonice su bili u minusu 27 poena, ovo je preokret sezone. Rekord su držali Seltiksi koji su sa -26 uspeli da slave u derbiju protiv Hjustona. Kao da su u drugom poluvremenu na parket izašli različiti igrači, Niksi su stali i već do finiša treće četvrtine izgubili prednost. Hardevej Džunior je 32 od 37 poena postigao u prvom poluvremenu, ali kada je stao, prednost Njujorka se lako istopila. U trećoj četvrtini gosti su šutirali neverovatnih 77%, dali 39 poena, rivalu dopustili svega 15...

Entoni Dejvis je ubacio 42 poena Lejkersima, Pelikansi su do vrha napunili koš gostiju. Meč je obeležilo isključenje Ajseje Tomasa u prvoj četvrtini nakon sukoba sa Rondom koji je takođe morao u svlačionicu. I Luk Volton, kouč Lejkersa je zbog protesta udaljen sa klupe. Inače, sukob Ronda i Tomasa ima predistoriju, Rondo je bio protiv toga da Seltiksi odaju bilo kakvu počast Tomasu kada se vratio u grad posle odlaska, jer kako je rekao, Tomas nije učinio ništa posebno za Boston.

Toronto je pregazio Čikago i cementirao prvo mesto na Istoku, napravio korak dalje u odnosu na Boston. Lovri je uz 20 poena, imao 10 asistencija i skokova, Kanađani su dobili sedam u nizu i u sjajnom raspoloženju idu na odmor. Čikago umoran i bez odbrane, njihov deveti poraz u jedanaest utakmica. Inače, ovo je prti put da su Reptorsi u jednoj sezoni počistili Čikago još od 2011. godine.



Odlični Bogdan Bogdanović je ubacio 20 poena Hjustonu, imao 5 skokova i 4 asistencije, ali je rival bio prejak. Hardenu je skok i asistencija falila do tripl-dabla, njegov tim nije igrao dobro, imali su očajne procente šuta, ali su ipak dobili deseti meč u nizu.

Srbin je trojkom uvek meč u neizvesnu završnicu, ali su sa četiri poena sa linije slobodnih bacanja domaći priveli meč kraju. Bogdan je pogađao u serijama, kako kaže njegov trener Džorger požuruju ga da odraste i predvodi tim.

Rasel Vestbruk je sa 23 poena, 15 asistencija i 13 skokova bio prevaga za Tander u Memfisu, Pol Džordž je ubacio 28 poena, Melo Entoni 19, velika trojka dobija obrise. Oklahoma je druga na Severozapadu, igraju odlično posle početnih muka, mada su se opustili pa su "Grizliji" prišli na poen u finišu. Ipak, usledila je serija 6:0 koja je zatvorila utakmicu za goste.

Juta je arhivirala i Feniks, kako igraju čini se da ne bi želeli na odmor, Derik Fejvors je ubacio 18 poena, imao 12 skokova, Donovan Mičel najefikasniji sa 24 poena, za Džezere ovo je 11. pobeda u nizu, očekivana protiv slabih Sansa. Nije bilo lako, gosti su čak poveli par puta u poslednjoj četvrtini, vratio im se Buker, ubacio 28 poena, ali nije uspeo da spreči sedmi poraz u nizu.

I na kraju, poraz Voriorsa u Oregonu, iako je Durant ubacio 50 poena. U "Moda Centru" veliki timovi često ostave kosti, makar je to bilo u prethodnim sezonama. Lilard je dao 44 poena za svoj tim, Blejzersi su neuništivi, ove godine na Ol-Star pauzu idu sa šest pobeda iznad 50%. Vodili su sa 20 razlike u prvom poluvremnu, šampion se vratio, poveo u poslednja dva minuta, ali je MekKolum pogodio trojku, na kraju osim utakmice, Golden Stejt je izgubio prvo mesto u ligi, sada kasne pola pobede za Roketsima. Nurkić iako pod znakom pitanja zbog povrede, odličan 17 poena, 13 skokova. Njegov tim je u mnogo boljoj poziciji nego pre godinu dana, sada su šesti na Zapadu, imaju prednost u odnosu na sedme Nagetse i osme Pelikanse, malu, ali psihološki veoma značajnu.

Portland - Golden Stejt 123:117
Juta - Feniks 107:97
Memfis - Oklahoma 114:121
Hjuston - Sakramento 100:91
Čikago - Toronto 98:122
Nju Orleans - LA Lejkers 139:117
Boston - LA Klipers 119:129
Njujork - Vašington 113:118
Bruklin - Indijana 103:108
Filadelfija - Majami 104:102
Orlando - Šarlot 102:104
Detroit - Atlanta 104:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 15.02.2018
13:21

Nestvarno je koliko je Bogdan napredovao, i na EP je bio pravi lider. Sad je jasno da je dosta bolji igrac od Teodosica i u ovom trenutku nas najbolji igrac. Imali smo mi i do sada dobrih igraca, ali lidera malo manje. Naravno, i Teo je jos uvijek top, ne sumnjam da ce biti bolji do kraja sezone.

avatar
_Goran_
Thursday, 15.02.2018
10:23