Bogdanović: "Željko i Dule su totalno različiti"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.01.2015.
20:00
Izvor: Sportske.net, euroleague.net

Srpski internacionalac Bogdan Bogdanović govorio je za zvanični sajt Evrolige o svom dosadašnjem učinku u Fenerbahčeu, odnosu sa saigračima, ali i o dvojici vrhunskih trenera sa kojima je imao prilike da radi u seniorskoj klupskoj konkurenciji.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Najperspektivniji mladi igrač Evrope u izboru Evrolige za sezonu 2013/2014 polako se prilagođava na novu sredinu a partije koje u poslednje vreme pruža u dresu Fenerbahčea svedoče da je Bogdanu Bogdanoviću bio neophodan period adaptacije da bi počeo da pokazuje svoj potencijal.

"Naravno, svakome je potrebno vreme da upozna nove ljude i da se oseti kao kod kuće. Bar sam ja takav tip osobe. Sada je sve u redu i baš tako se sada osećam, kao da sam kod kuće" počeo je svoje izlaganje za sajt Evrolige srpski internacionalac.

Turski šampion ima velike ambicije u tekućoj sezoni a rezultati koje su izabranici Željka Obradovića do sada ostvarili u domaćem šampionatu i u Evroligi stavljaju Fenerbahče u red favorita za trofeje.

"Svi smo ovde došli sa tim ciljem i sa velikim izazovom koji titula predstavlja. Sa tim ciljem sam došao i ja, verujem u ovu ekipu i uradiću sve što je neophodno da ekipa pobeđuje" kaže Bogdanović.

Novinari koji rade za zvanični sajt Evrolige nisu propustili priliku da srpskog reprezentativca upitaju za mišljenje o dvojici vrhunskih trenera sa kojima je do sada imao prilike da radi.

"Njih dvojica su potpuno različiti. Znao sam da će naredni korak u mojoj karijeri da bude igranje za Željka i da će to da bude dobra odluka. Upravo to je jedan od glavnih razloga što sam došao u Fenerbahče. Smatram da sam od Duleta naučio najviše što sam mogao. Obojica su mi pomogla mnogo i ne mogu da kažem ništa loše ni za jednog" konstatovao je bivši prvotimac Partizana.

Srpski internacionalac za sada ima solidan učinak u dresu Fenerbahčea pošto je na 12 utakmica u Evroligi u proseku postizao 11.4 poena uz 2.5 skokova i 3 asistencije.

Fenerbahče posle dva kola u TOP 16 fazi ima skor 1-1, dok u domaćem šampionatu zauzima treću poziciju na tabeli sa 11 pobeda i 4 poraza koliko imaju vodeći Efes i drugoplasirana Darušafaka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke