Bogdanović: "Sjajan je osećaj igrati za svoju zemlju"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.10.2018.
15:59
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš govorio je za zvanični sajt FIBA o igranju za državni tim i mečevima sa Grčkom i Estonijom u kvalifikacijama za Mundobasket.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Za razliku od nekih prethodnih "prozora", košarkaška reprezentacija Srbije bila je pojačana u septembru igračima koji nastupaju u NBA ligi.

Selektoru Đorđeviću odazvali su se Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, dok ostatak igrača koji nastupa u NBA nije nastupio u duelima sa Grčkom i Estonjom.

"Utakmica u Grčkoj je bila teška i izgubili smo malom razlikom, što nas je pomalo razočaralo. Uvek je teško pobediti na tom gostovanju, ali smo osetili da možemo do pobede u Grčkoj. Odigrali su jako dobro jer su želeli pobedu kako bi bili bliže plasmanu na Mundobasket, tako da su odigrali fantastičnu utakmicu", rekao je Bogdanović.

Utakmica na Kritu odigrana je u prvom kolu druge runde kvalifikacija, a Srbija je izgubila rezultatom 70:63. Tri dana kasnije "Orlovi" su lako izašli na kraj sa Estonijom u Beogradu.

"Uspeli smo da se vratimo protiv Estonije nekoliko dana kasnije i bilo je jako važno da nam to pođe za rukom. Nismo smeli da izgubimo tu drugu utakmicu", dodao je Bogdanović.

Košarkaš Sakramento Kingsa osvrnuo se na ono što je prošao sa reprezentacijom tokom prethodnog meseca i poslao poruku koja će obradovati ljubitelje košarke u Srbiji.

"Osećao sam se dobro igrajući za reprezentaciju ovog leta. Bilo mi je jako važno da budem sam momcima i da igram u septembarskom 'prozoru'. Volim kada sam sa saigračima, kada nosim dres Srbije i kada delimo sve te divne trenutke sa navijačima i među sobom. Mi smo porodica i jedinstveni smo. Sjajan je osećaj igrati za svoju zemlju i radujem se godinama pred nama, jer nas čeka još mnogo sjajnih stvari koje tek treba da uradimo", poručio je Bogdanović.

Srbija se nakon dve odigrane utakmice u drugoj rundi kvalifikacija za Mundobasket nalazi na trećem mestu u Grupi L i ukoliko nakon preostala četiri susreta ostane tu igraće na planetarnoj smotri u Kini 2019. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke