Bogdanović sa sirenom, Turska ima novog Turkoglua!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 10.02.2020.
07:54
Izvor: Sportske.net

Hrvat promašivao sve do poslednje sekunde, Furkan Korkmaz u poslednja dva meča pokazao koliki je talenat...

Beta/AP Photo/Nick Wass
Beta/AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Demijen Lilard je nastavio sa sjajnim partijama, Portland je savladao opasni Majami, Dem jeubacio 33 poena i imao 8 asistencija. Blejzersi igraju sve bolje, Vajtsajd je imao 17 skokova protiv bivšeg tima, bacanjima im je zapečatio sudbinu na kraju utakmice. Recimo i to da smo prvi pit posle NBA finala videli Igodalu na parketu, ubacio je par poena. Novi igrač Majamija, trostruki šampion u narednom meču sa novim klubom gostuje baš kod Voriorsa, čiji je deo istorije, podsetimo Dre je bio i MVP finala 2015. godine.

Iako bez Kavaja, Klipersi nisu imali milosti u Ohaju. Rasturili su Kavse, Pol Džordž je ubacio 22 poena, Lu Vilijams 25, Harel dodao 19, već posle prve četvrtine bilo je +15 za goste, do poluvremena je sve bilo gotovo.

Napeto u Teksasu i pored tripl-dabla Džejmsa Hardena, Juta je slavila kod Hjustona. "Brada" je ubacio 28 poena, imao po 10 skokova i asistencija, ali su "Džezeri" neočekivanog junaka dobili u Džordanu Klarksonu koji je postigao 30 poena. Meč-viner je buio Bojan Bogdanović, pogodio je trojku za pobedu, iako je pre toga promašio sve. Ipak, završio je sa osam poena, međutim da nije bilo njega pobeda bi ostala u Teksasu. Juta je dobila drugi meč u nizu, posle pet uzastopnih poraza.

Tripl-dabl drugog pika Dža Moranta je doneo strašno važnu pobedu Memfisu u prestonici. Morant je uz 27 poena, imao po 10 skokova i asistencija, njegov prvi tripl-dabl. Ali od toga je mnogo važnija pobeda, iako nisu dobro šutirali u distriktu. Ovim trijumfom su osmi na tabeli, pozitivan skor 27-26, zanimljivo da je većina bukija predviđala da će "Grizliji" imati 27 pobeda tokom cele sezone, tu negde je bila granica. Kod domaćina Bil 26 poena, odigrali su užasnu poslednju četvrtinu, imali šut 4 od 26.

Dominantna partija Džoela Embida je presudila Čikago i pored 32 poena, Zaka Lavina. Naime, Kamerunac je uz 29 poena, imao 12 skokova, 5 asistencija i 4 blokade, dominirao pod košem, a ne treba zaboraviti ni još jednu sjajnu partiju Furkana Korkmaza. Ubacio je 31 poen, podsetimo u petak je brojao do 34 u Memfisu. Sjajni šuter je došao na svoje i novo je oružje Siksersa. Setimo se da je kao klinac u Efesu i Banvitu bio sjajan trojkaš, pravi naslednik Turkoglua.

Atlanta i Niksi su odigrali tesan meč, dva produžetka, pobeda je pripala domaćinu, Jang je postigao 48 poena i prekinuo seriju Niksa od četiri pobede. Houksi su izgubili prednost u regularnom delu, Rendl je ubacio 35 poena i imao 18 skokova. Bilo ke dosta preokreta, prvo je Njujork stigao '16 u poslednjoj četvrtini, pa prokockao +8 u prvom produžetku...

U prvom meču dana, u odličnoj utakmici, Boston je okrenuo i slavio u Oklahomi.

Rezultati:

Oklahoma - Boston 111:112
Atlanta - Njujork 140:135 pr.
Filafelfija - Čikako 118:111
Vašington - Memfis 99:106
Hjuston - Juta 113:114
Klivlend - LA Klipers 92:133
Portland - Majami 115:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke