Bogdanović otvorio dušu: "Hteo sam da odem nakon sukoba sa Duletom"

 • Autor: Miloš Marković

 • 03. jul 2014.

 • 12:05

 • Izvor: Sportske.net, NIN

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

U otvorenom razgovoru za nedeljnik NIN, košarkaš Partizana i pik Finiksa na ovogodišnjem NBA draftu govorio je o aktuelnim temama, svojim željama, Partizanu.

Bogdan Bogdanović je zalog srpske budućnosti koji iza sebe ima fantastičnu sezonu u redovima prvaka države.

Nosio je Bogdan Partizan do titule, kao nagrada je usledio i NBA draft na kome ga je odabrao Finiks.

Ne krije Bogdanović da mu je američka košarka prioritet, odluku o tome gde će igrati naredne sezone doneće na osnovu kriterijuma koji se tiču prostora u igri. U Partizanu bi taj aspekt bio neograničen, hoće li ostati?

„Pririotet mi je da vidim košarkaški vrh u NBA ligi, da se tamo „izmerim“ sa najboljima.“

„Pripremao sam se ove dve godine za to i verujem u to što sam radio. Možda je sada došlo vreme za naplatu. Ne isključujem mogućnost ni da dođe do dogovora da ostanem još godinu dana u Partizanu. U svakom slučaju, moj kriterijum na osnovu koga ću odlučiti je da li ću i koliko imati prostora da igram. Svestan sam da odlazak u Ameriku zahteva i prilagođavanje na tamošnji način rada, vrhunski profesionalizam, adaptaciju na način života. Ovog trenutka mogu da kažem da je sve otvoreno.“, rekao je Bogdanović.

Finansijski problemi u Partizanu predstavljaju i najveću prepreku. Izostanak igranja u Evroligi veliki je udar na budžet kluba koji je svoju egzistenciju održavao kroz produkovanje i prodaju igrača.

Otkrio je Bogdanović NIN-u da je tokom čitave minule godine primio samo jednu platu u Partizanu, da je živeo na 'majčinoj kuhinji' da mu je stoga bilo i lakše jer je iz Beograda. Ostalima su pomagali saigrači.

„Najmlađima pomažu stariji igrači, Saša Pavlović, Tepić, Milosavljević… Oni su potpuno sami, Šalić u jednom momentu nije imao ni za hranu. Delili smo jednu stipendiju da bismo imali tek toliko da preguramo.“

„To je prijateljstvo koje Partizan čini jedinstvenim.“, ističe Bogdanović.

Drugarstvo, porodična atmosfera i poseban odnos sa trenerom Vujoševićem su stvari koje se ističu u prvi plan od strane svakog košarkaša crno-belih. Tako je i sa Bogdanovićem, koji je ipak tokom minule sezone u jednom trenutku učestvovao u zaista nesvakidašnjem incidentu sa svojim trenerom.

Vujošević je Bogdana uhvatio za gušu, u izlivu besa na taj način umalo talentovanog košarkaša nije oterao iz svog tima.

„U prvom trenutku sam hteo da odem kući i završim priču sa Partizanom, koliko god da volim klub. Da sam razmišljao sam, sigurno bih otišao.“, ističe Bogdanović otkrivši da ga je zaustavio saša Pavlović.

"Zaustavio me je, razgovarali smo, on je pomogao da se smirim. Odlučio sam da ne reagujem i da ne govorim ništa u javnosti. Iskreno i publika me je vratila, skandirali su moje ime. Osetio sam obavezu da im vratim za tu podršku. Ne znam zašto se to desilo. Kada bih vratio vreme unazad, ne bih reagovao drugačije, ali mislim da bi Vujošević reagovao drugačije. On to ne bi ponovo uradio i znam da mi želi sve najbolje. Mislim da čitav taj događaj nema veze sa mnom, da to nije moja greška. Dule mi se izvinio odmah u svlačionici nakon utakmice.“, rekao je on.

Bogdanović je u Partizanu proveo četiri godine, kod Vlade Jovanovića nije uopšte igrao, ističe da mu nije bilo lako, da je hteo i tada da ode, ali da je upravo zbog Duleta ostao.

„Iako sam mislio da zaslužujem šansu, nisam do kraja znao da se nosim sa tom situacijom, činjenicom da sam u Partizanu i da sam samim tim poznat. Ne igram, a vidim da sam bolji od onog na parketu. Ne krivim bilo koga, niti se kajem. Sada mi se rad i u to vreme na neki način vraća. Razmišljao sam i o promeni sredine, ali kada sam saznao da se Vujošević vraća hteo sam da vidim kakav je trener. Ispostavilo se da mi je u igračkom smislu pokazao pravi put, na čemu sam mu zahvalan. Verovao sam da će mi dati šansu, a mislim da sam je i zaslužio. On je to prepoznao, a ja, čini mi se, iskoristio.“, dodaje Bogdanović.

Otkrio je Bogdanović NIN-u da nikada nije bio navijač Crvene zvezde kako su mnogi pokušali da predstave, za svoja dostignuća u karijeri zaslugu pridaje sebi. I Vujoševiću, koji se, kako kaže, ne eksponira za razliku od njegovog prvog trenera iz Žitko Basketa.

"Možda je Dragan Jakovljević dobar trener, ali ne volim kada se neko u toj meri eksponira u medijima. Vujošević je zaslužniji za moj uspeh, ali tu činjenicu ne ističe u javnosti. Smatram da su i velike zasluge na mom radu i odricanju. Niko nije prolivao znoj umesto mene, niko ne može da postigne koš umesto igrača na terenu… Svako od nas zna kolike su zasluge za moju karijeru.“, rekao je on u intervjuu koji možete pogledati OVDE.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari