Bogdanović: "Osećam umor, sledi veoma važan period"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 26.03.2018.
14:28
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac uskoro će okončati svoju prvu sezonu u NBA ligi.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović je minulog leta odlučio da se otisne "preko bare", napustio je Fenerbahče nakon što se okitio titulom prvaka Evrope, potom je pomogao i reprezentaciji Srbije da se domogne srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, da bi se nakon toga posvetio prvim obavezama u Sakramentu.

Može se reći da se Bogdanović vrlo brzo adaptirao na najjaču košarkašku ligu na svetu, kako je ubrzo izrastao u jednog od najboljih igrača Kingsa, a dobru sezonu krunisao je u februaru, kada je na Ol-star vikendu dobio nagradu za najkorisnijeg igrača meča između zvezda u usponu SAD i ostatka sveta.

U poslednje vreme popularni "Bogi" ipak pruža nešto slabije partije, a kako sam priznaje, stigao ga je i umor.

"Osećam da sam malo umoran, možda više od ostalih igrača. Zasigurno ću sledeće sezone biti spremniji i ovo leto će mi u tome pomoći", izjavio je Bogdanović.

Procenti šuta srpskog košarkaša u poslednje vreme nisu na očekivanom nivou. Sinoć je protiv Bostona šutirao svega 2/10 iz igre, promašio je svih pet šuteva za tri poena.

"Samo pokušavam da igram na pravi način, ali to očigledno ne ide. Zato moram da se menjam, da krenem od sebe jer igram loše u poslednje vreme. Uvek sam iskren prema sebi i moram bolje, da napravim iskorak. Teško je. Nebitno da li pobeđujemo ili gubimo, ništa se ne menja jer smo van plej-ofa. Nije kao da nemamo motivaciju, ali kada pobeđujemo nemamo taj osećaj da je pobeda važna", istakao je Bogdanović.

On je jasan i da je pred njim vrlo važno leto.

"Biće to period van sezone, ali zapravo sezona vežbanja i priprema", zaključio je srpski košarkaš.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Monday, 26.03.2018
16:33

On dugo vec nema slobodno leto, a otisao je u ligi koja je jedno pet puta minimum napornija od EL, tako da je ovo i ocekivano.