Bogdanović opet strašan, ne vredi!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 08.08.2020.
08:48
Izvor: Sportske.net

Poraz Kingsa i kraj nade. Derbi Atlantika Bostonu, Memfis se konačno probudio...

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Netsi slave, Bogdanović nije dovoljan.

Bruklin je noćašnjom pobedom protiv Sakramenta overio plasman u plej-of, Srbin je ubacio 27 poena, nastavio sjajnu seriju, ali bez efekta.

Za razliku od prethodne večeri kada su Kingsi ubacili 140 poena, sada su imali skroman očunak, napravili veliki bron grešaka. Netsi su šutirai blizu 50%, a ponovilo se isto, ne umeju jednostavno da prelome meč, gube veliku prednost. Do kraja su tri meča, ali svejedno, nemaji više nikakvu šansu. Jedina svetla tačka je Bogdanović, koji je sinoć šutirao 11 od 19. On je ograničeno slobodni agent, a Divca čekaju sigurno bolne odluke tokom leta.

Bjelica je ubacio četiri poena.



U derbiju Atlantika, Boston je rasturio šampiona, Braun sa 20 poema i Tejtum sa 18 su vodili Kelte. U jednom trenutku bilo je +40 za Seltikse koji i dalje imaju slabašnu nadu da će uspeti da stignu Kanađane na drugom mestu. Ali, ni to nije toliko bitno, s obzirom na okolnosti, mada su dobili seriju u regularnom delu sezone, ovo je praktično bila najava za verovatno polufinale Istoka.

Strašno važna pobeda za Memfis protiv Oklahome. Ovo je prvbak pobeda za Grizlije, ali itekako bitna, od dolaska u Diznijev svet. Dilon Bruks je ubacio 22 poena, Valančunas 19, uz 11 skokova, Morant je uz 19 poena, podelio 9 asistencija.

Posle četiri neuspešna pokušaja, "Grizliji" su se pribrali, imaju pobedu prednosti nad Portlandom. Oklahoma osim na startu meča nije ličila na tim koji je pre nekoliko večeri zgazio Lejkerse, ali su verovatno malo spustili gard...

kosarka baner

Pelikansima nije bio ni potreban Zajon za pobedu nad ispumpanim Vizardsima koji čekaju kraj regularnog dela sezone, idu kući. Nju Orleans je i dalje u trci za poslednju kartu za plej of, mada će biti veoma teško, kasne dve i po pobede za Memfisom, jednu manje za Portlandom.

Orlando je poražen od Filadelfije 21 poen, 12 skokova Vučevića, na drugoj strani Embid i Haris po 23, Alek Burks kao šesti čovek 22 poena, u prvom meču dana San Antonio je pobedom protiv Jute ostao u trci za plej-of.

Juta - San Antonio 111:119
Memfis - Oklahoma 121:92
Bruklin - Sakramento 119:106
Boston - Toronto 122:100
Vašington - Nju Orleans 107:118
Orlando - Filadelfija 101:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 09.08.2020
02:12

Žao mi je da ovo konstatujem, jer mi je Divac drag i uvek sam bio njegov navijač, ali... Greška sa Dončićem je - neoprostiva. Taj će dečko napraviti veliku NBA karijeru i već je napravio. Da je Divac bio samo - normalan, da je doneo jednu jednostavnu odluku i u Sakramento doveo klinca koji je već osvajao i trofej sa Realom i bio značajan igrač sa svojih 18 i sa Slovenačkom reprezentacijom, druga bi se pesma pevala. Ovako... Mislim da mu je vreme da se pozdravi i izljubi sa prijateljima i krene nekim drugim putem.

Dobro mu je napisao onaj američki novinar. Pozdravio ga, rekao mu da je bio njegov ljubimac kao igrač i da se baš obradovao kad je čuo da će da preuzme Sakramento, ali da je bio šokiran Divčevim postupkom tada na draftu i da ta greška već i te kako košta. To je sad već nešto - nepopravljivo. Dončić će za godinu dana vredeti više od celog Sakramentovog tima.