Bogdanović o "plavoj" Srbiji, NBA finalu, Partizanu i - Jokiću!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 06.06.2019.
22:23
Izvor: Sportske.net

Član Sakramenta bio je jedan od promotera novih dresova reprezentacije Srbije.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije predstavio je nove dresove pred Svetsko prvenstvo u Kini gde "Orlovi" idu sa ulogom jednog od favorita za medalju.

Svoje viđenje o dresu, ali i očekivanja u Kini izneo je i reprezentativac Bogdan Bogdanović

"Nova boja, nova ekipa, nova generacija - sve novo. Ranije su bile svetlije, ali meni se baš dopada ovako tamno plavo. Ovo je u nekom modernijem stilu, imali smo mnogo uspeha sa ovom bojom i nadam se da ćemo imati još više uspeha."

"Počećemo da razmišljamo u prvenstvu kad se okupimo, sada gledam završnice svih liga koje stignem, imaćemo dosta vremena da mislimo o tome. Uželeo sam se košarke, utakmice", kazao je član Sakramenta.

Bogdanović smatra da finale NBA nije iznenađenje.

"NBA finale nije iznenađenje, Voriorsi su osakaćeni povredama, a Toronto je ekipa koja je ušla u plejof sa najboljim skorom. Vratili su prednost domaćeg terena, ali nije kraj, očekuje se povratak Tompsona i Durenta. Ako se vrate biće sedam utakmica, ako ne mislim da će Toronto osvojiti."

Redovno prati i dešavanja u domaćoj ligi.

"Što se domaće košarke tiče, prvo mi (Partizan) treba da pobedimo sutra, pa ćemo razmišljati na dalje."

Nekadašnji član Partizana prokomentarisao je i odluku Nikole Jokića da zaigra na SP u Kini.

"Jokić je jedan od najboljih igrača na svetu i sigurno će nam biti mnogo lakše sa njim. Mnogo nam je falio, njegova odluka nas je obradovala i želimo da ga podržimo. Tokom ranijih prvestva i kvalifikacija imali smo breme favorita, polako se navikavamo na to i ne obraćamo pažnju na to i igramo našu igru sa jasnim ciljem."

Da li je vreme za zlato?

"Ne znam kada je vreme za zlato, ali tu smo da damo svoj maksimum iz utakmice u utakmicu jer nikada ne znate kada će doći taj trenutak", istakao je Bogdanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke