Bogdanović i Bjelica rasturili najbolju odbranu, Jokić promašivao i stao uz rame Lebronu! Karter zakucao za istoriju!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 22.11.2018.
08:39
Izvor: Sportske.net

Sakramento napravio veliko iznenađenje, a Jokić i Lebron su dva igrača koja pomeraju granice u NBA ove sezone. Iznenađenje u Bostonu, Oklahoma tukla šampiona, Vinsu Karteru ovacije, Embid u MVP formi...

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Ras Vestbruk je dočekao prvi tripl-dabl sezone, na najboljem mestu, protiv Duranta i Voriorsa. Ostao je gorak ukus posle povrede rukija Oklahome Hamidu Dijaloa, ali je Tander slavio pobedu protiv oslabljenih Voriorsa.

Ras je ubacio 11 poena, imao 13 asistencija, 11 skokova, prva pobeda od kada se posle povrede vratio na parket. Golden Stejt, bez Karija i Grina, Durant i Tompson su ubacili po 27 poena, ali sa druge strane, odbrana nije našla rešenje za Pola Džordža koji je brojao do 25, dok je Adams kontrolisao reket. Novozelanđanin je ubacio 20 poena, uhvatio 11 lopti, u poslednjoj četvrtini su gosti razneli šampiona i drugi put u ovoj kalendarskoj godini dobili u "Orakl Areni".

Sakramento nastavlja sa odličnim partijama, slomili su Jutu, ubacili 119 poena jednom od najboljih odbrambenih timova lige.

Bjelica i Bogdanović odlični, po 18 poena, "Beli" je dodao 7 skokova, "Bogi", 5, a imao je i 4 asistencije. Koli-Štajn je bio tajno oružje, dobio je bitku sa Gobertom, najboljim defanzivcem lige, završio sa 23 poena. Kod gostiju Mičel 35, spustili su se na -4 u finišu, ali su se Kingsi održali, sada su na 10-8.

Ne staje ni Memfis, Majk Konli je ubacio 30 poena, imao 9 asistencija, "Grizliji" su produbili krizu Sparsa. U Teksasu nismo videli obračun Gasolovih, Pau je povređen, Mark je ubacio 20 poena, uhvatio 10 lopti. Domaći su imali primedbe na poslednje trenutke, odnosno činilo se da je Španac faulirao Oldridža u poslednjem napadu.

Ovo je velika pobeda za goste iz Tenesija, nisu slavili od 2014. u San Antoniju.

Luka Dončić i Harison Barns su bili enigma za Netse, Slovenac je ubacio 21 poen (9 skokova), nekadašnji igrač Voriorsa 28, Dalas igra sjajno kod kuće, pet pobeda u nizu.

Nikola Jokić je promašivao, i radio sve drugo, Nagetsi su isčupali pobedu na severu, u Minesoti. Srbin je završio sa 7 poena, ali dodao 12 skokova i 10 asistencija, za koševe su se pobrinuli Milsap sa 25, Marej sa 18, Heris sa 17. Milsap je odigrao najbolju partiju u sezoni, krvario, zaradio šavove, ali nije odustao, vratio se na parket u poslednjih sedam minuta i pogodio važan šut u finišu. Pobeda je hleb nasušni na Nagetse koji su posle starta 9-1, izgubili 6 od 7 prethodnih utakmica.

Zanimljivost vezana za Jokića, on i Lebron su jedina dva igrača u NBA koji vode u svojim timovima u poenima, skokovima, asistencijama i ukradenim loptama.

Milvoki je poput Hjustona od prošle sezone, kada počnu da pogađaju spolja, protivniku se ne piše dobro. Kouč Budenholcer je promenio ID tima, Adetokumbo je ubacio 33 poena, imao 16 skokova i 9 asistencija, Portland je u Viskonsinu primio 143 poena. U središnjim četvrtinama su se raspali, 78 koševa, zaista odbrana nije postojala. Baksi su ubacili 15 trojki, inače kod kuće u novom "Fiserv Forumu" imaju skor 9-1, najbolji start na domaćem terenu od 1990. kada su Dentli, Dejl Elis, Sikma, "kradljivac" Alvin Robertson, dobili 18 mečeva kod kuće na startu, te sezone su osam puta izgubili pred svojim navijačima.

Džejms Harden je brojao do 43, Hjuston je posle velike borbe srušio Detroit, peta pobeda u nizu, Roketsi su izbrisali katastrofalan start sezone. U finišu "Bradonja" je pogađao sa bacanja, Pistonsi napravili nekoliko grešaka pa nisu ni došli do šanse da se u samom finišu bore za pobedu. Grifin je ubacio 37 poena, imao 11 skokova, Dramond dodao 20 poena i uhvatio 11 lopti.

Klivlend se poklonio Lebronu, vratio se kući, u dresu Lejkersa, ubacio 32 poena, imao 14 skokova i 7 asistencija. Za razliku od povratka sa Majamijem, sada je bio okružen ljubavlju i ovacijama, na kraju krajeva doneo im je titulu pre par godina. Slabi Kavsi sa skorom 2-13 su se dobro držali, ali je Kajl Korver promašio trojku, a Koldvel-Poup onda i dotukao domaće.

Sansi i dalje bez pobede na strani, pali su u Čikagu u sudaru očajnika, ali Bulsima je ovo pet trijumf, Kokoškov i njegova ekipa imaju svega tri. Zak Lavin se vratio posle povrede, igrala mu se košarka 29 poena za domaće, kod Feniksa Buker 23, Voren 21, ali Čikago je šutirao najboljeg u sezoni, oko 57% a Džabari Parker odigrao najbolji meč od povratka u rodni grad, 20 poena, 13 skokova i 8 asistencija. Zanimljivo gosti su bili na +9, Kokoškov kaže da su onda stali verujući da će pobeda doći sama od sebe i da ih je to skupo koštalo.

Boston se izblamirao protiv Njujorka, Trej Burk im je ubacio 29 poena, imao 11 asistencija, Niksi su se radovali u Novoj Engleskoj. Bred Stivens kaže da njegov tim nema jedan, nego more problema i da moraju da rade na otklanjanju "kvarova", Boston zaista igra sa mnogo oscilacija.

Torontu se takve stvari ne dešavaju, Kajl Lovri ih je vodio sa 21 poenom, dodao je 17 asistencija i 12 skokova, njegov tripl-dabl je bio previše za najgori tim lige, Atlantu.

Divan trenutak u finišu, Vins Karter je zakucao, prešao granicu od 25 000 poena i to protiv tima gde je proveo najbolje dane. On je 22. igrač u istoriji koji je dao ovoliki broj poena, na kraju su ga grlili i saigrači, ali i rivali.

Kemba Voker je malo usporio, ali nije se ništa promenilo, Šarlot je opet pobedio. Najbolji strelac lige je dao 16 poena, imao 11 asistencija, ali su ga odmenili Lemb sa 21 poenom i odlični Dvejn Bejkon.Ovaj "somofor" se snalazi na poziciji šestog igrača, 18 poena, 6 skokova. Inače, Indijana se toliko koncentrisala na Kembu da je ostavljala puno slobodnih šuteva za ostale.

Rezultat? Šarlot je pogodio 18 trojki iz 29 pokušaja, tu je svaka priča završena. Kod Pejsersa Bogdanović 20 poena, Oladipo je propustio još jedan meč.

Filadelfija je preživela protiv Pelikansa, Entoni Dejvis je promašio slobodno bacanje za produžetak, a publika je Embida ispratila ovacijama. Ubacio je 31 poen, imao 19 skokova, dobio je duel sa "Obrvom", on je zaista zalog sjajne budućnosti koja čeka Fili.

Inače, Embid je napravio faul na Dejvisu koji je šutirao za produžetak, dao prva dva, ali kako rekosmo promašio treće bacanje, uhvatio loptu, ali nije mogao više ništa, pa je pobeda ostala u "tvrđavi" Siksersa koji su jedini tim u ligi koji nije izgubio kod kuće.

Rezultati:

Golden Stejt - Oklahoma 95:123
Juta - Sakramento 100:119
San Antonio - Memfis 103:104
Dalas - Bruklin 119:113
Minesota - Denver 101:103
Milvoki - Portland 143:100
Hjuston - Detroit 126:124
Klivlend - LA Lejkers 105:109
Čikago - Feniks 124:116
Boston - Njujork 109:117
Atlanta - Toronto 108:124
Šarlot - Indijana 127:109
Filadelfija - Nju Orleans 121:120

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke