Bogdanov šou za peto mesto!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.09.2019.
15:39
Izvor: Sportske.net

Bogdanović rešio utakmicu i odveo nas na peto mesto.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Završili smo učešće na Mundobasketu u Kini.

Reprezentacija Srbije je na kraju osvojila peto mesto nakon fantastičnog drugog poluvremena protiv reprezentacije Češke koja je savladana rezultatom 90:81.

Srbija je povela sa 5:0 a sve poene je postigao Bogdanović, da bi se Česi vrlo brzo probudili i trojkama Bohačika i Satoranskog uhvatili rezultatski priključak.

Taman kada su Česi izjednačili rezultat na 15:15, Bogdan je pogodio novu trojku, poveli smo i 20:15, ali su Česi serijom od 5:0 završili četvrtinu.

U nastavku očaj u odbrani naše reprezentacije. Česi su postigli 30 poena, postizali su poene kako su stigli, a verovali ili ne, napravili su 13 poena prednosti sredinom ove deonice.

Raduljica je početkom deonice bio solidan, a onda je Bogdan bio taj koji je ponovo probudio naš tim trojkom. Bjelica je imao 2+1, na kraju je i Boban Marjanović uspevao da probije odbranu Češke, ali je sve to bilo nedovoljno dobro da se sustignu Česi, pa su naši protivnici otišli na veliki odmor uz prednost od 50:41.

Trojkom Bogdanovića je počela treća deonica, proigrao je i Lučić, konačno i Jokić koji je razigravao svoje saigrače, pa je Srbija od 51:58 stigla do 64:58. Odličan je bio i Stefan Jović koji je trojkom završio četvrtinu - 69:62 za Srbiju!

Svojom petom trojkom i to van balansa Bogdanović donosi Srbiji maksimalnih +12 na startu poslednje deonice, a onda šestom trojkom stižemo do +13 (77:64). Nakon poena Jokića prednost je samo nastavila da raste...

Pitanje više nije postavljano da li ćemo pobediti, Bogdan je nastavio da trpa, Jokić je izvodio egzibicije, Milutinov je bio sjajan u skoku.

Bogdan na kraju 31 poen (7/12 za tri), Milutinov je imao 14 poena, Jović 12 (7 skokova, 6 asistencija), a Jokić i Raduljica po 7.

Kod Čeha Auda 15, Peterka 14, Satoranski 13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Sunday, 15.09.2019
20:20

Iks iks:-D ''Faktor iks'' ili faktor ''iks''.

avatar
Mani2
Saturday, 14.09.2019
17:25

Da je resetao protiv Spanije i Argentine pa i da bude mvp.Lako je resetati Filipine, Mozambik, Gvatemalu...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 14.09.2019
15:52

Sa Teodosićem umesto Gudurića, Milosavljevićem umesto Simonovića i Mačvanom umesto Birčevića ova reprezentacija bi dobila još jednog poentera sa bekovske pozicije, odličnog defanzivca na poziciji 2 ili 3 i bolju odbranu u kombinaciji sa boljim šutem za 3p sa pozicije 4 ili 5, međutim i tada bi nedostajao karkter vođe na terenu kakav je bio Veličković, to su činjenice kao da su i mnogi drugi bili bez veoma važnih igrača, a dalje su dogurali od Srbije. Nedović je bolji od Gudurića, Micov bolji od Simonovića, a Veličković bolj od Birčevića i verujem da bi i sa ovom trojicom umesto povređenih Teodosića, Milosavljevića i Mačvana došli do medalje. Ako zbog nečega Đorđević treba da ode to je zbog Gudurića, Simonovića i Birčevića.

avatar
Z
Saturday, 14.09.2019
19:20

Svako je general posle bitke. Da je bilo zlato pisao bi hvalospeve.
Prvi nabrojani igraci su bili u planu, ali su ih povrede sprecile.
Drugi nisu tu iz drugih razloga (za Micova se tacno zna....i cudno je sto si ga se setio sada, a ne kada smo svuda igrali finala BEZ NJEGA. Isto kao kada su svi skidali kapu Pesicu sto je oterao Radmanovica, a na nije bilo zlata- pljuvanje)

avatar
REVØLT
Sunday, 15.09.2019
00:23

I Micica i Raduljice jer je morao da zna da Vasa ne moze mislima da bude sto posto prisutan dok Miroslav ove godine nikako nije zasluzio da putuje. Na (povrede) Teodosica, Milosavljevica pa i Kuzmica nije mogao da utice, ali, Markovic, Nedovic, Micov, Kalinic i Macvan, svi oni su ipak mogli da igraju. Jovic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Micov, Kalinic, Lucic, Bjelica, Macvan, Jokic, Milutinov, Marjanovic- ubedjen sam da bismo u ovom sastavu osvojili zlato, a Micov bi bio taj ''faktor iks iks...

avatar
Rise up
Saturday, 14.09.2019
15:51

Bogdan bi morao biti MVP. Izdominirao je celo prvenstvo.Ostaje zal jer mislim da smo mogli barem do bronze. Sve se okrenulo u onoj utakmici sa Spancima. Svi smo vec videli Poljake kao protivnika u cetvrtfinalu i sigurno polufinale.Nazalost 5-6 igraca nije dalo nikakav doprinos,ama bas nikakav. Steta zbog medalje.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 14.09.2019
15:42

Mnogo smo vise mogli...Morali smo ovakve partije Bogdana da iskoristimo. Decko je nerealan. Sve pobede na pripremama, pa 3 u grupi i posle jos jedna u drugoj grupi...Upali smo u laznu sigurnost i izgubili dve naredne najbitnije utakmice. Ubedjen sam da smo kvalitetom ispred Spanijei Argentine. Nego poklopio se los dan sa velikim pritiskom i plus nerealnim Kampacom...Steta, ne verujem da cemo ikad da imamo ovakvu sansu vise. Nadam se da cemo sa Kokoskovim moci mnogo vise.