Bogdanov rekord karijere u "srpskom derbiju", meč sezone i najava finala u Kanadi?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 30.11.2018.
07:53
Izvor: Sportske.net

"Bogi" odličan, ali Klipersi melju. Neverovatna partija Duranta, pobeda ostala u Torontu. Da li smo videli "uvod" u bitku za prsten?

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Klipersi nisu slučajnu tu gde jesu, protutnjali su kroz Sakramento i zadržali top poziciju na Zapadu.

Šutirali su 57%, Tobijas Haris je ubacio 28 poena, Montrezi Harel 24, njegova dobra igra, značila je novo sedenje na klupi za Bobija Marjanovića. Teodosić na parketu oko šest minuta, tri asistencije, jedna promašena trojka.

Kingsi nisu našli rešenje za "ofanzivnu kliniku" rivala, Bogdanović je predvodio napad sa 26 poena, rekordom karijere, imao je 6 asistencija i 4 skoka, Bjelica promašio samo jedan šut za dvadesetak minuta, završio sa 11 poena, 5 skokova.

Sjajan derbi u Kanadi, ko zna, možda i najava bitke za prsten, o tome je rano govoriti. Kevin Durant je postigao 51 poen, a Voriorsi su postali drugi tim u istoriji čija su tri igrača u jednoj sezoni ubacio 50+ poena, pre njega su to učinili Kari i Tompson. Stef Kari se nije vratio ni u ovom meču, nema ni Drajmonda Grina, na kraju pobeda je ostala Reptorsima, vodećem timu ligu. Kavi Leonard je postigao najviše koševa od kada je stigao iz Teksasa, 37, Siakam dodao rekord karijere 26, činilo se da će domaćin slaviti u regularnom delu.

Imali su +6 u poslednjem minutu, ali je Durant sa dve trojke odveo meč cu produžetak. Toronto je stigao do prve pobede u devet utakmica protiv Voriorsa koji će imati Karija na raspolaganju sutra u Detroitu, a i Drajmond Grin koji je propustio sedam mečeva bi uskoro trebalo da se vrati.

Zanimljivo da su Voriorsi izgubili pet mečeva u nizu na strani. Durant je inače šesti put u karijeri dao 50 i više poena, a imao je i 11 skokova i 6 asistencija.

Lejkersi su se iskupili za blamiranje u prošlom meču, slavili protiv Indijane u "Stejpls Centru", Lebron je ubacio u brzinu 38 poena, 9 skokova, 7 asistencija. Dao je 12 poena kada se lomilo, pa je serija od dva poraza prekinuta. Pejsersi su u finišu koševima sjajnog Sabonisa (20 poena, 15 skokova) uspeli da smanje na -1, ali je onda Lebron završio tri napada i priveo stvar kraju.

Indijana ponovo bez Oladipa, danas počinje sa normalnim treningom, Bojan Bogdanović je ubacio 14 poena, sutra uveče sledeća stanica Pejsersa je Sakramento, dok Lejkersi večeras dočekuju Luku Dončića i Mavse.

Rezultati:

Sakramento - LA Klipers 121:133
LA Lejkers - Indijana 104:96
Toronto - Golden Stejt 131:128 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke