Bogdanov rekord!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 02.12.2017.
09:03
Izvor: Sportske.net

Srpski ruki odigrao najbolju partiju u kratkoj NBA karijeri, Bobi ponovo više poena nego minuta. Rekord za rukija Jute, Voriorsi postavili novu granicu u asistencijama!

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Nova pobeda Kingsa, ovoga puta protiv očajnog Čikaga. Opet je bilo napeto kao u Ouklendu, ali su isčupali sedmu pobedu u šampionatu. Zak Rendolf je ubacio 25 poena, veteran na svojim leđima vuče tim, ali je imao sjajnu pomoć u Bogdanu Bogdanoviću.

Srbin je ubacio 19 poena, rekord kratke karijere u NBA, odbrana je rešila meč u poslednjih par minuta kada su uspeli da odbrane nekoliko napada Bulsa i nanesu im osmi poraz u nizu.



Bogdanović je imao i 3 skoka i 4 asistencije, nema predaha, njegov tim istočnu turneju nastavlja večeras kada gostuju Baksima.

Pelikansi su izgubili u Juti, sjajni Donovan Mičel ih je prizemljio sa 41 poenom, još gora vest za navijače Nju Orleansa je povreda Entonija Dejvisa. On se povredio početkom poslednje četvrtine, ležao je na parketu i tek uz pomoć klupe napustio teren. Neće ga biti večeras protiv Portlanda. Do tada je imao 19 poena i 10 skokova. Da se vratimo Mičelu, on je sada ruki koji je u istoriji Jute postigao preko 30 poena (srušio rekord Darela Grifita iz 1981.) a postao je i prvi novajlija koji je dao više od 40 poena, još od Blejka Grifina i 2011. godine.

San Antonio je produbio krizu Memfisa, promena trenera nije pomogla, Gasol je ubacio 16 poena i imao 13 skokova, ali su "Grizliji" zadržani na 79 poena. To je njihov deseti poraz u nizu. Oldridž i Rudi Gej su iskombinovali 40 poena, uz sjajnu odbranu i 16 grešaka domaćina to je bilo dovoljno.

Probudio se Pol Džordž, ubacio je Minesoti 35 poena, razgoropadio se Stiven Adams koji je postigao rekord karijere, 27 poena, Novozelanđanin nije promašio nijedan šut, ni iz igre, ni sa penala. MVP Vestbruk je imao 15 poena, 14 asistencija, skok mu je falio za tripl-dabl. Tander je šutirao preko 50%, prekinuli su seriju od tri poraza.

Kod Minesote i dalje nema Bjelice, i Vulvsi su dobro šutirali, ali su dozvolili previše ofanzivnih skokova rivalu.

Majami je dobio Šarlot, loša partija Dragića 7 poena, ali su Džof Ričardson uz partiju karijere (27 poena) i igrači sa klupe prelomili protiv Hornetsa.

Iako im je Viktor Oladipo ubacio 36 poena, Kanađani su dobili Indijanu. Torontovo tajno oružje bio je Jakob Peltl, Austrijanac je pogodio svih osam šuteva, veče karijere za njega, ubacio je 18 poena.

Vašington je dobio Detroit, Moris je bio odličan sa 23 poena, tim iz prestonice je dobio dva meča bez svog lidera Džona Vola. Marjanović je dobio šest minuta, četvrti put se pojavio na partketu, ubacio 6 poena.

Orlando je nastavio sa porazima, jasno, ne možeš da se vadiš protiv šampiona, Golden Stejt im je u prvom poluvremenu ubacio 78 poena. Voriorsi su imali rekordnih 46 asistencija u ligi ove sezone, Kari i Grin su sakupili po 10. Durant je isključen u poslednjih pet minuta, ali mu to nije smetalo, postigao je 25 poena. Šampion je šutirao 62.5%, imao mnogo otvorenih šuteva, očigledno odbrana Orlanda ne postoji u ovom trenutku. Vučević je ubacio 6 poena, imao 7 skokova i 2 asistencije.

Rezultati:

Orlando - Golden Stejt 112:133
Vašington - Detroit 109:91
Toronto - Indijana 120:115
Čikago - Sakramento 106:107
Majami - Šarlot 105:100
Oklahoma - Minesota 111:107
Memfis - San Antonio 79:95
Juta - Nju Orleans 114:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 02.12.2017
14:27

Svaka cast, sto je jos bolje, svi ti njegovi poeni su prakticno izmisljeni, iz prodora, suta... Od ovog EP vjerujem da ce postati veliki igrac, zapravo vec je veliki za mnoge druge.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 02.12.2017
11:04

Bice Sakramento strasan tim za godinu, dve. Osporavali su Divca ali okupio je dobre talente. Ove sezone ce se videti na koga moze da racuna i 30 pobeda je super skor na kraju.