Bogdan utišao ''Stejpls centar'', ima nade za Kingse!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.02.2020.
00:04
Izvor: Sportske.net

Drugi put u sezoni Kingsi održali lekciju Klipersima, Bogdan odličan u ključnim trenucima, rastu šanse za plasman u plej-of!

AP Photo/Rich Pedroncelli
AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Posle pobede nad Memfisom, Sakramento Kingsi su vratili kakvu-takvu nadu u plasman u plej-of, a da bi ta nada postala realnija, bilo je neophodno da Bogdan, Bjelica i drugovi večeras trijumfuju i u Stejpls Centru protiv LA Klipersa.

Oni su u tome i uspeli, savladali su Kliperse sa 112:103, pa sada imaju skor 23-33, što je pet pobeda manje u odnosu na Memfis, koji drži to osmo mesto koje vodi u plej-of.

Utakmica je počela neočekivano dobro za Kingse, koji su tokom prve četvrtine stekli dvocifrenu prednost, a domaćina sveli na samo 13 postignutih poena za prvih 12 minuta igre (25:13 za Kingse).

Klipersi su ređali promašaje, bili su potpuno van ritma, ali u drugom kvartalu proradili su njihovi najveći aduti, dok je Ivica Zubac dominirao u skoku. Ipak, i na poluvremenu Kingsi su imali prednost, koja je prepolovljena u odnosu na prvu četvrtinu (54:48).

Trio Leonard-Vilijams-Herel pravio je najviše problema odbrani Sakramenta u nastavku meča, ali Kingsi i dalje održavaju prednost, sve do sredine poslednje deonice, kada su domaći nakratko poveli sa 97:94.

Ali, finiš meča pripao je Sakramentu, a možda i ključnu ulogu odigrao je naš reprezentativac Bogdan Bogdanović.

Na dva i po minuta pre kraja, Bogdanović pogađa novu trojku za 107:101 u korist Kingsa, a na ulasku u poslednji minut Bogdan sjajno asistira za Džajlsa, koji zakucava i Kingsi odlaze na velikih i za Kliperse nedostižnih osam poena razlike - 109:101!
-
Baner

Kent Bejzmor sa 23, uz njega i Foks i Bogdanović su sa po 20 poena predvodili Kingse, Bjelica je upisao 10 poena, sedam skokova i tri asistencije. Bogdanović je imao i pet skokova i dve asistencije, iz igre je šutirao 8/17 (za tri poena 4/10).

Poene Bogdanovića i Bjelica iz ovog meča možete da vidite OVDE.

Kod Klipersa, Kavaj Leonard 31 poen, Lu Vilijams se zaustavio na 24, a Herel ih je pratio sa 16 poena i 10 skokova. Vredi istaći i ukupno 15 skokova Ivice Zupca, uz osam postignutih poena.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke