Bogdan u Atlanti - Hoće li biti prvi izbor u napadu i ima li mesta u startnoj postavi?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 25.11.2020.
20:09
Izvor: Sportske.net

Bogdan Bogdanović će igrati za Atlantu Houkse u narednoj sezoni.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Noćas je definitivno rešeno, Sakramento Kingsi nisu želeli Bogdana Bogdanovića u narednoj sezoni po uslovima koje je već ponudila Atlanta (72 miliona dolara za četiri sezone), pa je tako srpski snajperista završio u Istočnoj konferenciji.

U kakvu ekipu dolazi?

Najveća zvezda je Trej Jang, mladi košarkaš koji je fantastičan plejmejker i koji ulazi u sezonu kao nosilac igre, ali i neko od koga će dosta toga zavisiti. Neverovatan je šuter, definitivno prvi izbor u napadu.

Džon Kolins kao krilni centar je takođe odličan igrač, i on je mlad, odličan šuter za tri poena.

Danilo Galinari je igrač koji je takođe u Atlanti, igraće na trojci u startnoj postavi, njega već vrlo dobro znate i svojim iskustvom biće ogromno pojačanje, baš kao i Bogdan Bogdanović.

Sa Bogdanom, kao što vidite, trojke će se sipati sa svih strana.

Centar je Klint Kapela, odličan skakač, starter Hjustona iz prethodne sezone, momak koji je takođe veoma mlad i koji će vam garantovati oko 15 poena po meču, ali i fantastičnu defanzivu.  

Na osnovu prve petorke jasno je da se radi o izuzetno potentnom napadu, sjajnim šuterima, ali će biti problema u odbrani.

baner

Klupa?

Rondo je stigao kao igrač koji će menjati Janga, tu je i Kris Dan, ali i odlični krilni centar/centar Onjeka Okongvu. Kevin Herter je odličan u šutu za tri poena.

Dakle, ovako će izgledati tim Atlante:

PG: Trej Jang, Redžon Rondo, Kris Dan
SG: Bogdan Bogdanović, Kevin Herter
SF: Danilo Galinari, Deandre Hanter, Kameron Rediš
PF: Džon Kolins, Skal Labisije
C: Klint Kapela, Onjeka Okongvu, Bruno Fernando.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MixEr
Thursday, 26.11.2020
11:01

Bogdana cenim, dobar je kosarkaš al što svi vole da preteruju sa njegovim šuterskim sposobnostima to više nije normalno... On je samo solidan šuter i ništa više od toga. Njega bi Mića Berić i Nikola Lončar pojeli za doručak u šutiranju trojki a sve novine ga dižu u nebesa... Da se ne lažemo, dečko ima druge kvalitete zbog čega i jeste tu gde jeste sasvim zasluženo, ali vrsni šter realno nije. To može da postane jer se šut i vežba...al sad to je već druga priča

avatar
BlueBoy84
Thursday, 26.11.2020
07:01

Tanji na centru, ali poenterski mogu parirati svakom timu.