Bogdan sipao trojke kao na treningu, Nagetsi razočarali Srbe na tribinama!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 08.03.2020.
09:01
Izvor: Sportske.net

Bogdan Bogdanović odigrao strašan meč u Portlandu, Kingsi i dallje jure Memfis. Noć srpskog nasleđa u Ohaju, Denver van forme...

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Očajna igra Denvera u Klivlendu. Nikola Jijić nije bio raspoložen u noći koja je bila posvećena srpskim korenima, veliki broj naših zastava na tribinama u Ohaju, na kraju neočekivani poraz Denvera. Jokić je imao po 8 poena, asistencija i skokova.

Izgleda da Denver ima problem sa Klivlendom, Kavsi su ih dobili u Koloradu, Kevin Lov je ubacio 27 poena, Sekston 25, domaćin bez Dramonda. Dali su šansu rivalu kada je Tristan Tompson promašio oba slobodna bacanja, ali je Marej promašio za produžetak.

Pomenimo i da je Delavedova imao čak 14 asistencija, rekord karijere. Inače, Denver nije u formi, baš se muče u poslednjih devet mečeva skor je 4-5.

Sakramento je dobio u Portlandu, sada su preskočili Blejzerse, imaju dva poraza manje. Deveti su, Memfis im beži četiri pobede, sjajan je bio Bogdanović sa 27 poena i 8 asistrencija, Bjelica je dodao 10. Bogi je sasuo sedam trojki u Oregonu, domaćinu nije pomogao Lilard i dalje je rekovalescent, dao je samo 12 poena. Kingsi su pogodili 21 trojku, izjednačili rekord franšize. Prekinuli su i crnu seriju u Oregonu gde nisu dobili osam godina.

Bogdanović je pocepao odbranu rivala, sedam asistencija samo u prvoj četvrtini, u kojoj su Kingsi ubacili 40 poena. Bili su na +26 u poslednjoj četvrtini, jasno domaćin nije imao nikakve nade u preokret.

Filadelfija nastavlja da skuplja poraze, Voriorsi su poštedeli Stefa Karija i dobili Sikserse, koji su i dalje bez Embida, Ričardsona i Simonsa. Paskal je ubacio 23 poena, pogodio ključna bacanja u finišu, pa je Golden Stejt prekinuo niz od deset poraza u San Francisku. Stef je imao grip koji mu je preneo sin, ali je testiran na Koronu, u pitanju je običan virus.

Važna pobeda Memfisa, drže prednost na osmom mestu Zapada, dobili su Atlantu, Gudurić je na terenu proveo svega 70 sekundi. Valančunas i Morant su poneli najveći teret sa 27, odnosno 24 poena, "Grizliji" su odradili dobar posao na Jangu, vodili +20 na poluvremenu, spustili rivala na manje od 34% šuta.

I hrvatski Bogdanović, Bojan je odigrao strašan meč, 32 poena u Detroitu, doduše Juta je izgubila 22 poena prednosti iz prvog poluvremena, dopustila rivalima da se vrate u meč, ali zatim dodala gas i serijom 18:2 rešila pitanje pobednika. "Džezeri" su četvrti, imaju pobedu i po vioše od Hjustona, ali prišli su i trećeplasiranom Denveru na jedan meč.

Hjuston se izbrukao u uvodnom meču večeri u Šarlotu, stali su na 99 poena, Harden je dao 30, napravio 46. tripl-dabl karijere (14 asistencija, 10 skokova) bili su bez Vestrbruka i Erika Gordona, ali to nije opravdanje. Rozije je ubacio 25 poena, Hornetsi su nepredvidivi, gube od slabih ali su ove nedelje osim Hjustona skinuli skalp i Klivlendu.

Rezultati:

Šarlot - Hjuston 108:99
Portland - Sakramento 111:123
Golden Stejt - Filadelfija 118:114
Memfis - Atlanta 118:101
Klivlend - Denver 104:102
Detroit - Juta 105:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke