Bogdan rešeta, Srbija razigrana, lepa prednost na poluvremenu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.09.2019.
14:22
Izvor: Sportske.net

Prvo poluvreme u Fošanu proteklo po planu, naš tim kontroliše dešavanja na parketu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Posle dve ubedljive pobede protiv neravnopravnih rivala, Angole i Filipina, reprezentacija Srbije danas ima prvi ozbiljniji ispit na Svetskom prvenstvu u Kini.

Rival nam je selekcija Italije, pobednik će osvojiti prvo mesto u Grupi D, a posle prvog poluvremena ''Orlovi'' vode sa 50:42.

Od samog starta meča, Bogdan Bogdanović je ''namestio ruku'', odmah se ''upisao'' svojo, prvom trojkom, nedugo zatim je pogodio i još dve, bez promašaja, što je unelo mirnoću u igru našeg tima tokom prve četvrtine.

Ipak, nisu nam ''Azuri'' dozvojavali da se rezultatsli ''odlepimo'', u njihovim redovima bio je raspoložen trio Galirani-Belineli-Heket, kasnije im se pridružio i Đentile, ali kako je meč odmicao, igra reprezentacije Srbije postajala je sve raznovrsnija, pa Italijani nisu znali odakle im preti veća opasnost, od Bogdana, Bjelice, Jokića, Marjanovića, Jovića...

Prvu četvrtinu dobili smo rezultatom 28:23, imali smo prethodno i ''plus sedam'' kada je Marjanović pogodio sa penala, a početkom drugog kvartala selekcija Italije uspeva da priđe na dva poena razlike - 31:29.

Ipak, ponovo Bogdan pogađa za tri poena, bila je to njegova četvrta trojka, potom i Jović, uz maestralnog Jokića koji je dominirao pod košem, pa je uskoro prednost ''Orlova'' postala i dvocifrena - 39:29, a na ulasku u finiš poluvremena poenima Vase Micića stižemo i do 48:38.

Bogdanović sa 15 (trojke 4/5) i Jokić sa 12 poena poenterski predvode reprezentaciju Srbije, a kod Italijana su se izdvojili Belineli i Galinari sa po 11.
-
- - - - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke