Bogdan razočaran, svi su krivi, on i Jokić su mogli više

Autor: Nikola Miloradović
subota 14.09.2019.
13:39
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Srbije u opširnom intervjuu govorio o učešću "Orlova" na Mundobasketu u Kini.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Srbija se danas od 14h sastaje sa selekcijom Češke u borbi za peto mesto na Svetskom kupu u Kini.

Razočaravajući rezultat "Orlova", koji su u četvrtfinalu ispali od Argentine, koja će se sa Španijom boriti za zlatnu medalju.

Bez sumnje, naš najbolji pojedinac na planetarnoj smotri bio je Bogdan Bogdanović, koji se nalazi i na širem spisku kandidata za MVP nagradu.

Bogdan je u Kini postao i rekorder po broju postignutih poena u dresu Srbije na prvenstvima sveta, trenutno je na 152 postignuta poena.

U intervjuu za "Sportski žurnal" govorio je o porazima od Argentine i Španije.

"Dobiješ sve nebitne utakmice, pravi se atmosfera, sve je super. I onda izgubiš. Ne može niko da se krivi. Odnosno, svi su krivi. Kada se desi nešto loše svakog možeš da okriviš za njegov deo posla. Nije tako samo u sportu, mada je ovde čak i drugačije. Možeš da imaš najbolji dan, ali da izgubiš, jer je neko drugi imao malo više sreće, talenta, želje. Bude ti krivo kada se setiš sa kakvom ekipom  došao ovde. Ali uvek je tako. Kada si na papiru najjači, nešto će se desiti, nešto se neće poklopiti. Mi smo tri puta uzeli srebro i realno je da smo sada zaslužili zlato. Međutim , tome moraš da se posvetiš, da se napravi neka žrtva. Ne kažem da mi to nismo radili, ali verovatno nešto nije bilo kako treba", rekao je Bogdanović.

Nakon serije ubedljivih trijumfa, Španija nam je stala na put u poslednjem meču druge faze.

"Mi smo bili toliko dominantni protiv svih ekipa do meča sa Španijom da nije bilo straha od poraza. Osećaš se nepobedivo, igraćeš finale sa Amerikancima. Meni to Lično, nije bilo u glavi, uvek imam oprez, ali košarka nije individualni sport. Sigurno da neki igrači nemaju to iskustvo kada si stvarno favorit. To je novo što smo naučili, da osetiš kako je kada svi pumpaju da si najbolji i očekuju da ćeš dobiti svaku utakmicu. Nije kao ranije, kada uđeš u četvrtfinale  pa si već srećan i razmišljaš o sledećoj utakmici. Sada su svi samo čekali meč sa Amerikom", izjavio je bek Sakramento Kingsa.

Ističe da smo bolja ekipa od Španije, kao i da možda Nikola Jokić nije u potpunosti iskorišćen.

"Nadmudrili su nas. Stvarno verujem da nisu bolji kvalitetom. Uvek bih pre izabrao naše igrače nego njihove. Imaju na nekim pozicijama možda bolje, ali selokupna slika - birao bih našu ekipu. Duže vremena su zajedno. Možda nismo iskoristili Jokića potpuno. Imali smo našu igru koja je davala rezultat do tada. Ali došla je jedna utakmica, takvo je prvenstvo. Stvarno smo bili u šoku", dodao je Bogdan.

Nakon toga, šokantan poraz od Argentine u četvrtfinalu.

"Bili smo fokusirani, svi smo znali kakva je cena tog meča. Zbog toga smo i došli u Kinu. Ne znam kako je bilo drugima, ali ja sam se osećao fenomenalno. Sve je bilo super, ali...Krivo mi je malo što nisam više igrao na kraju. Posebno u toj utakmici. Nešto sam osećao. Igrački je da reaguješ kada si izmenjen, a pre toga si pogrešio i hteo si da se ispraviš. Pomisliš: „Zašto sada izlazim, sad sam je imao". Ako postoji igrač na svetu koji ne razmišlja tako, on ne želi da se bavi košarkom. Kod nas nema takvog. Svako hoće da igra duže, jer misli da je baš sledeći napad njegov. Opet, teško je pričati šta je tačno. Jer, kada se izgubi, svako može da analizira iz svog ugla šta se desilo.  Ako bi svako izneo svoj problem i stavio ga na prvo mesto, bilo bi svima bolje", rekao je reprezentativac Srbije.

Ističe i da nije bilo problema između igrača, iako se tako pretpostavljalo u srpskim medijima.

"Sve je u redu. Nemamo mi takve odnose da se neko među nama ne gotivi", kaže Bogdanović.

Za kraj, ističe da je ovo neuspeh reprezentacije Srbije, ali kako kaže, ne i tragedija.

"Razumem ja ljude, ali možda sam i ja morao da uradim bolji posao. Mada, zaista verujem da nisam nikoga uskraćivao. U drugačijim su ulogama bili svi momci. Ne može neko da igra po sistemu iz klubova. Mi moramo da se složimo i slušamo našeg trenera. Što smo stvarno radili, tako da nije bio problem ni u tome. Jednostavno, desilo se loše, a onda i mi tako izgledamo. Jeste neuspeh to svako zna, ali nije tragedija", zaključio je Bogdan Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Saturday, 14.09.2019
14:27

Ovaj decko prakticno jedini nema razloga da krivi sebe.
Od prve do poslednje je odigrao fenomenalno.
Ali ta samokriticnost pokazuje koliko stremi savrsenstvu.
Ne znam sta su bile zamisli Djordjevica,ali Bogdan je svoj deo odradio fenomenalno.

avatar
noxovac993
Saturday, 14.09.2019
13:51

Ti si jedini bio na nivou, ostali da bude sramota. Bjelicu najvise